Kategorie
-
Okrasné rostlinyrůže
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
- Jarní cibulovinyBegónie, jiřinky, gladioly a další!
- Sadbová zeleninaČerstvý jarní česnek právě skladem
-
Zelenina a ovoceSezóna pěstování zeleniny je tady!
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
- BIO kvalita
-
Rajčata
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
- Chilli papričky
-
Travní směsi a loukyOkrasné i zátěžové
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
- Léčivky a bylinky
-
Exotické rostliny
Vybírejte z více jak 160 druhů
- Masožravé rostliny
-
Stromy a keře
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
- Klíčky a microgreens
- Substráty, hnojiva a stimulátory
- Ochrana nejen rostlin
- Pomůcky k pěstováníZvýhodněné pěstební sady
- Dárkové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
-
-
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
-
-
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
-
-
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
-
-
Vybírejte z více jak 160 druhů
-
-
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
-
-
-
-
-
Sadbový česnek Flavor - Allium sativum -...
Zelené hnojení - Bílý jetel - semena - 60 g
Růže velkokvětá keřová žlutorůžová - Rosa -...
Chilli oranžové Peter - Capsicum annuum - semena chilli - 5 ks
Jedná se o odrůdu rodu annuum, která se vyznačuje svým neobvyklým tvarem plodů. Rostliny dorůstají výšky 60–80 cm. Plody jsou 8–10 cm dlouhé a dozrávají do sytě oranžové barvy.
SHU je 10 000–25 000.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
S předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám.
Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.
S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.
Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.
Parametry
- Výška
- 60 - 80 cm
- Výsev / výsadba
- Březen
Únor
- Ranost odrůdy
- Polopozdní
- Barva plodu
- Oranžová
- Mrazuvzdornost
- Ne
- Pálivost
- Středně pálivé
- BIO kvalita
- Ne
- Pěstování
- Doma
Venku
- Odrůda
- Nehybridní
- Stanoviště
- Slunečné
- Sklizeň
- Srpen
Září
Říjen
Jedná se o granulované hnojivo, které využijete při pěstování zeleniny ve skleníku či pařeništi.
Je vhodné pro rajčata, okurky, papriky, saláty atd.
Hnojivo zaručí vyvážený poměr živin, které podpoří růst rostlin a násadu plodů.
Zapichovací jmenovka je skvělým pěstitelským pomocníkem.
Své využití najde nejen v záhonech na zahradě, ale také v květináčích a truhlících doma.
Jmenovka má 15 cm a je zhotovena ze dřeva.
AgroBio Plodová zelenina je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z přesličky a kopřivy, z kterých využívá všech jejich známých účinků. Je vhodný pro ekologické pěstování.
Zvyšuje odolnost plodové zeleniny, podporuje správný růst plodů a zaručuje obranyschopnost rajčat, paprik nebo okurek.
Postřik je výborný také proti abiotickému stresu (kroupy, sucho nebo prudké deště). Aplikace před výskytem chorob nebo škůdců.
Po jeho použití je možné plody ihned konzumovat, nemá tedy ochrannou lhůtu.
Jedná se o dámské pracovní rukavice velikosti 7 fialové barvy.
Jedná se o miniskleník v praktických rozměrech pro předpěstování zeleniny nebo sazeniček rostlin. Vejde se do něj 21 jiffů.
Rozměry: 54 x 15 x 12 cm
Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.
Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Přípravek Bioan podporuje zdravotní stav rostlin a má výrazné vedlejší účinky proti houbovým chorobám, zejména ze skupiny padlí.
Přípravek je vhodný na okurky, tykve, vinnou révu, růže, okrasné rostliny, angrešt, rybíz, rajčata a další.
Je vyroben z potravinářských surovin.
Balení 200 ml vystačí na přípravu 30 l postřiku.
Jedná se o rozprašovač oranžové barvy s objemem 750 ml. Je vhodný pro postřik pokojových i venkovních rostlin.
Součástí rozprašovače je černá hlavice.
Chilli Kajenský pepř Purple má svůj původ v Jižní Americe. Dnes patří k velmi oblíbeným kořenícím přípravkům po celém světě. Rostlina není nijak vysoká, dosahuje výšky okolo 50 cm, takže se dobře hodí pro pěstování ve velkých květináčích. Plodí asi 15 cm dlouhé lusky fialové barvy.
Patří ke středně pálivým druhům. SHU je 30 000–50 000 jednotek. Využívá se k dochucování pokrmů, zvláště omáček, a k sušení. Slupka plodu je velmi pevná, takže při správném skladování vydrží papričky dlouho čerstvé.
Kromě své pikantní chuti je kajenský pepř oblíbený také pro své blahodárné účinky na lidské zdraví. Podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje při bolestivých stavech.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Chilli Lemon drop pochází z Peru, kde je známá jako Kellu Uchu. Rostlina dorůstá 90 cm a plodí jasně žluté asi 7 cm dlouhé štíhlé papričky, které chutí i vůní připomínají citron.
Plody mají široké kulinářské využití, lze je sušit, vařit nebo použít jako čerstvou dekoraci. Vzhledem k vysokým nárokům na teplotu doporučujeme pěstování v interiéru.
Tento druh chilli řadíme mezi středně pálivé, SHU je přibližně 15 000–30 000.
Tato odrůda byla oceněna nadací ProSpecieRara, která se zaměřuje na zachování rozmanitosti vzácných druhů rostlin.
Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Odrůda chilli Bishops Crown pochází z Ameriky a Barbadosu, kde je známá jako "vánoční zvon". Do Evropy byla zavlečena během 18. století.
Patří mezi nejvíce originální kultivar chilli zejména díky svým zvláštně tvarovaným plodům. Ty dozrávají ze světle zelené do červené barvy a mívají kolem 4 cm na šířku. Na jedné rostlině jich bývá kolem 30–50.
Papriky jsou nasládlé, pikantní, s tenkou křupavou dužinou. Díky své konzistenci mají široké kulinářské využití.
Tento druh chilli řadíme mezi středně pálivé, SHU je přibližně 5 000–30 000.
Chilli Kajenský pepř má svůj původ v Jižní Americe. Dnes patří k velmi oblíbeným dochucovadlům po celém světě. Rostlina není nijak vysoká, měří mezi 30–50 cm, takže se dobře hodí pro pěstování ve velkých květináčích. Plodí asi 10 cm dlouhé lusky sytě červené barvy.
Patří ke středně pálivým druhům. SHU je 30 000–50 000 jednotek. Využívá se k dochucování pokrmů, zvláště omáček. Slupka plodu je velmi pevná, takže při správném skladování vydrží papričky dlouho čerstvé.
Kromě své pikantní chuti je kajenský pepř oblíbený také pro své blahodárné účinky na lidské zdraví. Podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje při bolestivých stavech.
Doba zrání je přibližně 90 dní.