Chryzantéma

Chryzantéma 

Netradiční podzimní lahůdka ideální pro přípravu léčivých čajů, salátů, špenátu a dalších pokrmů inspirovaných asijskou kuchyní. Na pěstování není náročná. Dobře obrůstá, rostliny odřezáváme celé těsně nad zemí nebo zaštípnutím růstového vrcholu docílíme větvené rostliny, ze které můžeme sklízet jemné boční výhony po několik měsíců. Za předpokladu, že jí dopřejeme dostatek vláhy. Chryzantéma je vhodnější pro konzumaci v čerstvém stavu, kdy má poměrně vysoký obsah minerálních látek, silic, vitaminu C a především provitaminu A, které se tepelnou úpravou ničí.

Pro kuchyňské zpracování jsou vhodné jen mladé listy a stonky. Používají se jako salátová zelenina, a to buď samostatně, podobně jako hlávkový salát, nebo ve směsi s další zeleninou, nejčastěji rajčaty či naklíčenými fazolkami, sójou, mungem. Dá se tepelně upravovat na způsob špenátu.

Zobrazeno 1 - 1 z 1 produktu
  • 28 Kč Skladem
    Chryzantéma jedlá alias kopretina věncová je bohatá na vitamíny, minerály a silice. V čínské medicíně se odvar z kořenů užívá jako prostředek proti bolestem hlavy. Využívají se zejména listy - do salátů i v teplé kuchyni, konzumovat lze i květy - odvary a čaje. Chryzantéma je velmi odolná vůči chladu a nenáročná na pěstování. V balíčku o hmotnosti 0,9 g...
Zobrazeno 1 - 1 z 1 produktu

Zobrazené

Žádné zboží

Menu