×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Agáve bulliana - Agave bulliana - semena agáve - 9 ks

×

Agáve bulliana je exotická rostlina, rostoucí především v Mexiku. Má světle zelené, měkké listy.

Rostlině vyhovují suchá písčitá místa. U nás se pěstuje hlavně jako pokojová rostlina. 

Číst víceShow less
43 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1003223
Přidat k oblíbeným
Popis

Agáve je nejlepší pěstovat jako přenosnou rostlinu, kterou budete od května letnit venku.

Výsev semen lze provést celoročně. Před výsevem namočte semena na 24 hodin do vody, poté je vysejte do hloubky 0,5 cm. Používejte spařený substrát pro kaktusy. Klíčení je nepravidelné, trvá zpravidla 1–3 měsíce. Teplota pro klíčení by měla být vyšší, okolo 25 °C. Substrát je nutný udržovat neustále vlhký.

Všechny druhy agáve vyžadují slunečné, chráněné stanoviště. Pěstujeme je v dobře propustné zemině, která by měla být směsí písku, štěrku a běžného zahradnického substrátu. Na dno nádoby je vhodné umístit dostatečnou drenáž.

Rostliny jsou více nebo méně odolné vůči mrazům. I přesto je vhodné je ze zahrady přemístit do místnosti nebo do skleníku, kde bude teplota 5–8 °C. Pokud byste je přece jen chtěli ponechat celou zimu venku, je nutné myslet na to, že agáve přežije jen tzv. suchou zimu, tzn. je nutné chránit kořeny rostliny před vlhkem. Ideální je v tomto případě postavit rostlinám průhledný kryt.

Agáve zalévejte pravidelně. Opětovnou zálivku provádějte v době, kdy substrát již vyschnul. Na zimu zálivku omezte. Hnojení rostliny není nutné.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1003223

Parametry

Mrazuvzdornost
Ne
Vegetační doba
Trvalky
Stanoviště
Slunečné
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
97 Kč s DPH

Zelená skalice - je vodou rozpustné granulované hnojivo s vysokým obsahem síranu železnatého.

Hnojením lze rychle odstranit příčiny akutního nedostatku železa v rostlinách (žloutnutí listů - tzv. chloróza) zejména u jádrovin, peckovin, jahodníku a révy vinné.

V kombinaci s dalšími výrobky (síran amonný, trávníkářský písek) lze použít také na hubení mechu a lišejníku v okrasných trávnících.

64 Kč s DPH

100% přírodní hnojivo ve formě tyčinek je určeno pro všechny typy pokojových a balkónových rostlin.

Vyrábí se z trusu žížal, které ho při trávení půdy nasytí užitečnými mikroorganismy, jenž uvolňují živiny vázané v půdě.

Tyčinky zlepšují vlastnosti půdy, zvyšují její schopnost zadržovat vodu a omezují vylučování živin.

Stimulují biologický život půdy a poskytují optimální podmínky pro vývoj rostlin. Tyčinky se postupně rozpouštějí a poskytují rostlinám nepřetržitou dlouhodobou výživu.

Balení obsahuje 30 ks tyčinek.

128 Kč s DPH

Fytovit se používá jako hnojivo na vinnou révu, okrasné rostliny, ovocné dřeviny, jahody, zeleninu a další. Používá se při nedostatku železa, hořčíku a síry, při příznacích chlorózy a na výživu rostlin pěstovaných na vápenatých půdách. 

Zajistí rychlý přísun živin a podpoří růst v nepříznivých podmínkách. 

99 Kč s DPH

Hoštické přírodní hnojivo NPK s guánem je čistě přírodní organické hnojivo bez přidání dalších průmyslově vyráběných složek. Hnojivo obsahuje přírodní guáno, pocházející z trusu mořských ptáků, základní živiny NPK a další stopové prkvy. 

Přípravek je vhodný pro použití v celé zahradě, obzvláště pro zdravou výživu zeleniny a ovoce. 

Hnojivo se využívá také k základnímu vyhnojení půdy na jaře nebo na podzim. 

Hnojivo není určeno k rozpouštění ve vodě a k aplikování formou zálivky. 

93 Kč s DPH

Jedná se o univerzální hnojící přípravek, obsahující všechny důležité živiny a prvky, podporující zdravý růst rostlin. Hnojivo je vhodné pro okrasné rostliny, pokojové rostliny, ovoce, zeleninu i balkonové rostliny.

Přípravek napomáhá tvorbě poupat, podporuje násadu a vybarvení květů, množství plodů a jejich vyzrávání. Komplexní výživu zajišťují mikroprvky, které jsou v hnojivu obsaženy. 

Díky rychle a snadno přijatelným živinám nehrozí předávkování rostlin. 

4 produkty ve stejné kategorii

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se