×
PPL Parcelshop

Kategorie

Begonie Nonstop růžová - Begonia tuberhybrida - hlízy begonie - 2 ks

×

Kultivary begonií Nonstop se řadí k nejpopulárnějším mezi hlíznatými trvalkami. Od začátku léta až do příchodu prvních mrazíků tvoří bohaté shluky nádherných, plně rozvitých květů, jejichž průměr může dosahovat až 10 cm.

Růžová begonie Nonstop se vyznačuje vysokou odolností proti vysokým teplotám a stane se okouzlujícím prvkem jak v tradičních záhonech, tak v závěsných květináčích.

Její robustní listy mají srdcovitý tvar a rostlina dorůstá přibližně výšky 25–35 cm

Velikost hlíz: 5/+

Číst víceShow less
60 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
2001004
Přidat k oblíbeným
Popis

Hlízy begónií se vysazují v únoru či březnu do mělkých nádob a uchovávají v místnosti s teplotou 15–20 °C. Před výsadbou se doporučuje je několik hodin máčet ve vlažné vodě. Naklíčení hlízy se přesazují do nádob s rašelinou. Dobré je na dno nádoby dát dostatečnou drenáž, aby půda nebyla přemokřená a nedocházelo k zahnívání kořenů. Rostliny v této fázi nepotřebují přílišné světlo, ale prospívá jim vyšší vzdušná vlhkost. Stejně tak substrát udržujte stále vlhký. V těchto podmínkách se rostliny nechávají až do doby, kdy mají min. 4 pravé listy.

Na venkovní stanoviště se rostliny přesazují až koncem května, kdy nehrozí ranní mrazy. Vyhovuje jim polostinné nebo stinné stanoviště, chráněné před větrem. Půda by měla být kyprá, humózní, mírně kyselá a stále vlhká.

Rostliny se pravidelně přihnojují od jara do léta hnojivem podporujícím kvetení. Hnojení se omezuje až koncem léta, kdy je potřeba begónie připravit na přezimování.

Před příchodem prvních mrazíků se hlízy vyjmou ze země, očistí a nechají zaschnout. Uchovávají se v nádobě s vlhkou rašelinou při teplotě okolo 6 °C.

Číst víceShow less
Detaily produktu
2001004

Parametry

Výška
20 - 40 cm
Doba květu
Srpen
Září
Červen
Červenec
Říjen
Barva květu
Růžová
Výsev / výsadba
Březen
Duben
Květen
Leden
Únor
Pěstování
Venku
Stanoviště
Polostinné
Druh begonie
Hybridní
Plnokvětá
Jak balíme cibulky?
Jak na přezimování?
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
328 Kč s DPH

Substral komplexní ochrana je vynikající přípravek pro ochranu růží a dalších venkovních okrasných rostlin. Přípravek působí jako fungicid a insekticid.

Přípravek hubí mšice s účinkem do 24 hodin po aplikaci.

Potlačuje již existující infekce rostlin (černá skvrnitost, padlí…) a rostliny i jejich nové přírůstky chrání před novým napadením mšicemi nebo houbovými chorobami. 

121 Kč s DPH

BoPon hnojivo pro kvetoucí rostliny je vysoce účinné minerální hnojivo ve formě gelu, rozpustného ve vodě. Je určeno pro hnojení okrasných, balkonových a záhonových rostlin.

Při pravidelném používání podporuje tvorbu poupat a zajišťuje dlouhodobé a bohaté kvetení. 

Živiny jsou z hnojiva dobře vstřebatelné. 

Balení 0,5 l postačí až na 140 l zálivky.

257 Kč s DPH

Neem Azal je insekticidní přípravek na ochranu rostlin ve formě emulgovatelného koncentrátu.

Zastavuje aktvitu požerového hmyzu. Během několika hodin po aplikaci přestanou být škůdci aktivní.

Chrání proti mšicím,  housenkám, třásněnkám, smutnicím, mandelinkám, mšicím jabloňovým a dalším druhům mšic.

Přípravek se používá na brambory, kořeninové rostliny (kromě pažitky), špenát, zelí a kapustu, zeleninu s jedlou slupkou (rajče, okurka, tykev apod.) a okrasné rostliny.

Přípravek je poměrně šetrný k přírodě. 

4 produkty ve stejné kategorii
90 Kč s DPH

Begonie Red Glory se pyšní bohatými květy v sytě červené barvě, které se sklánějí dolů ve volných převislých květenstvích. Jejich intenzivní aroma dodává této rostlině další půvab.

Tato odrůda je ideální pro závěsné květináče, kde může efektně zdobit balkony nebo terasy

Begonie obecně patří mezi rostliny, které ocení každý pěstitel pro jejich nenáročnost a dlouhé období kvetení.

Kultivar Red Glory vás bude odměňovat svými nádhernými květy od června až do nástupu prvních mrazíků, přičemž nepotřebuje zvláštní péči.

Begonie typu odorata dorůstají do výšky přibližně 25–35 cm, což je ideální velikost pro jejich umístění v zavěšeném stavu, kde mohou plně rozvinout svůj dekorativní potenciál.

Velikost hlíz: 6/+

64 Kč s DPH

Tento druh begonie kvete velkými oranžovými květy.

Barva květů je velmi intenzivní a krásně kontrastuje se zelenými stonky. Oranžové begonie jsou proto vhodným doplňkem méně výrazných květin.

Begonie jsou velmi oblíbené rostliny, neboť krásně kvetou i na stinných místech a jsou nenáročné na pěstování. 

Jedná se o vzpřímenou odrůdu s převislými květy. Doporučujeme vysazovat do závěsných truhlíků nebo vysokých květináčů, kde nejlépe vynikne jejich kaskádovitý růst.

Kvete po celé léto až do podzimu.

Velikost hlíz: 6/+

90 Kč s DPH

Begonie Sunny Dream je vonná odrůda charakteristická svými žlutými květy, které elegantně převisají. Tato plnokvětá varieta je ideální pro závěsné květináče, a to jak na balkoně, tak na terase.

Díky své nenáročnosti jsou begonie velmi oblíbené. I při základní péči vás odmění bohatým květem, který vydrží od června až do prvních podzimních mrazíků.

Rostliny obvykle dorůstají do výšky 25–35 cm a jsou výbornou volbou pro každého, kdo hledá nízkou a přitom atraktivní okrasu svého venkovního prostoru.

Velikost cibulek: 6/+

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se