×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Begonie Super Olympia červená F1 - Begonia semperflorens - semena begónie - 12 ks

×

Begonie Super Olympia červená, známá také jako ledovka, je elegantní letničkou s množstvím drobných rudých kvítků, kterými potěší od konce května až do prvních mrazů.

Jedná se o velmi dekorativní hybridní odrůdu. Sytě červené květy velmi pěkně kontrastují se zelenými listy. Begonie je vhodné pěstovat jak na záhonku, tak v truhlících nebo balkonových nádobách.

Číst víceShow less
43 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1001109
Přidat k oblíbeným
Popis

Semena begónií se vysazují v lednu nebo únoru do mělkých nádob na povrch substrátu a uchovávají v místnosti s teplotou 20–24 °C.  Naklíčená semena se přesazují do nádob s rašelinou

Rostlinám v této fázi prospívá vyšší vzdušná vlhkost. Stejně tak substrát udržujte stále vlhký. V těchto podmínkách se rostliny nechávají až do doby, kdy mají min. 4 pravé listy. Pro vytvoření velkých listů tato begónie potřebuje dostatek jasného světla, bez přímého slunečního záření. 

Na venkovní stanoviště se rostliny přesazují až koncem května, kdy nehrozí ranní mrazy. Tato odrůda je tolerantní ke slunci, ale lépe bude prospívat na polostinném nebo stinném stanovišti, chráněném před větrem. Půda by měla být kyprá, humózní, mírně kyselá a stále vlhká.

Rostliny se pravidelně přihnojují od jara do léta hnojivem, podporujícím kvetení. Hnojení se omezuje až koncem léta, kdy je potřeba begónie připravit na přezimování.

Množení je možné řízkováním nebo semeny.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001109

Parametry

Výška
10 - 20 cm
Doba květu
Srpen
Září
Červen
Červenec
Barva květu
Červená
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Vegetační doba
Letničky
Pěstování
Venku
Odrůda
hybridní F1
Stanoviště
Polostinné
Stinné
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
191 Kč s DPH

Hoštické slepičince jsou oblíbený hnojící přípravek se snadnou aplikací, který je vhodný pro výživu všech kvetoucích rostlin, ovoce a zeleniny. Vhodné jsou zejména na muškáty, rajčata, papriky a okurky. 

Přípravek je 100% přírodní, obsahuje fermentovaný slepičí trus

Díky vysokému obsahu fosforu příznivě ovlivňuje násadu květů a bohatou úrodu.

249 Kč s DPH

Mykorhizní houby na muškáty a balkonóvé květiny je rostlinný přípravek na podporu kořenového systému.

Jeho použitím dosahují kvetoucí rostliny sytějších barev a několikanásobné četnosti květů. Rostliny kvetou podstatně déle a jsou odolnější vůči některým chorobám.

Přípravek je vhodný také na verbeny, petúnie, fuchsie, lobelky, okrasné popínavé rostliny a další kvetoucí rostliny.

128 Kč s DPH

Fytovit se používá jako hnojivo na vinnou révu, okrasné rostliny, ovocné dřeviny, jahody, zeleninu a další. Používá se při nedostatku železa, hořčíku a síry, při příznacích chlorózy a na výživu rostlin pěstovaných na vápenatých půdách. 

Zajistí rychlý přísun živin a podpoří růst v nepříznivých podmínkách. 

83 Kč s DPH

Jedná se o přírodní lisovaný kokosový substrát, který se vyznačuje především svou schopností absorbovat až 8x více vody než je jeho hmotnost.

Po nasycení vodou vznikne z tohoto lisovaného substrátu velké množství vzdušného substrátu, který podporuje rozvoj kořenového systému rostlin.

Kokosová vlákna v tomto substrátu jsou vysoce odolná vůči rozkladu.

4 produkty ve stejné kategorii
75 Kč s DPH

Begonie skupiny Big zaujmou na první pohled velkými jednoduchými květy, které mají 5–7 cm, jsou tedy mnohokrát větší než u tradičních odrůd.

Rostou velmi košatě do výšky až 70 cm. Kultivar Red Green Leaf F1 kvete sytě rudými květy přes celé léto.

Kultivary Begonií Big mají široké využití, jak na zahradě, tak v městských výsadbách. Disponují také výbornou samočistící schopností a přizpůsobivostí k široké škále klimatických podmínek.

43 Kč s DPH

Begonie Super Olympia Rosa F1, známá také jako ledovka, je elegantní letničkou s množstvím drobných růžových kvítků, kterými potěší od konce května až do prvních mrazů.

Jedná se o velmi dekorativní odrůdu. Růžové květy velmi pěkně kontrastují se sytě zelenými listy. Begonie je vhodné pěstovat jak na záhonku, tak v truhlících nebo balkonových nádobách.

53 Kč s DPH

Begonie z hybridní řady Nonstop jsou velkokvěté odrůdy velmi bujného růstu.

Kultivar Nonstop Appleblossom potěší krásnými bílými květy s růžovými odstíny, které připomínají květy ovocných stromů. Ty se objevují od května do prvních mrazů.

Větvené stonky dorůstají výšky okolo 25–30 cm, díky tomu je rostlina vhodná do truhlíků a pěstebních nádob.

Begonie Nonstop jsou vyšlechtěnými hybridy, které se těší velmi dobré vitalitě po celou dobu růstu.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se