×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Begonie Marginata žlutá - Begonia crispa - hlízy begonie - 2 ks

×

Kultivary begonie Marginata crispa jsou typické svými zvlněnými okvětními lístky s červenými okraji.

Druh Marginata crispa žlutá má potom vnitřek okvětních lístků žlutě zabarvený.

Tmavě zelené listy jsou úzké a dlouhé s ozubenými kraji.

Begonie Marginata dorůstá výšky 25–35 cm

Velikost hlíz: 5/+

Číst víceShow less
64 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
2001068
Přidat k oblíbeným
Popis

Hlízy begónií se vysazují v únoru či březnu do mělkých nádob a uchovávají v místnosti s teplotou 15–20 °C. Před výsadbou se doporučuje je několik hodin máčet ve vlažné vodě. Naklíčené hlízy se přesazují do nádob s rašelinou. Dobré je na dno nádoby dát dostatečnou drenáž, aby půda nebyla přemokřená a nedocházelo k zahnívání kořenů. Rostliny v této fázi nepotřebují přílišné světlo, ale prospívá jim vyšší vzdušná vlhkost. Stejně tak substrát udržujte stále vlhký. V těchto podmínkách se rostliny nechávají až do doby, kdy mají min. 4 pravé listy.

Na venkovní stanoviště se rostliny přesazují až koncem května, kdy nehrozí ranní mrazy. Vyhovuje jim polostinné nebo stinné stanoviště, chráněné před větrem. Půda by měla být kyprá, humózní, mírně kyselá a stále vlhká.

Rostliny se pravidelně přihnojují od jara do léta hnojivem podporujícím kvetení. Hnojení se omezuje až koncem léta, kdy je potřeba begónie připravit na přezimování.

Před příchodem prvních mrazíků se hlízy vyjmou ze země, očistí a nechají zaschnout. Uchovávají se v nádobě s vlhkou rašelinou při teplotě okolo 6 °C.

Číst víceShow less
Detaily produktu
2001068

Parametry

Výška
20 - 40 cm
Doba květu
Srpen
Září
Červen
Červenec
Říjen
Barva květu
Červená
Žlutá
Výsev / výsadba
Březen
Duben
Květen
Leden
Únor
Pěstování
Venku
Stanoviště
Polostinné
Stinné
Druh begonie
Kudrnatá
Jak balíme cibulky?
Jak na přezimování?
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
200 Kč s DPH

BoPon na zahradní květiny je vícesložkové hnojivo s vysokým obsahem mikro a makro částic, speciálně přizpůsobené požadavkům všech kvetoucích rostlin.

Vysoký obsah draslíku zlepšuje celkový stav rostlin a zvyšuje jejich odolnost vůči mrazu.

Hořčík zajistí svěží zelené listy a intenzivní barvy květů.

Obsah balení vystačí na 25 m2.

328 Kč s DPH

Substral komplexní ochrana je vynikající přípravek pro ochranu růží a dalších venkovních okrasných rostlin. Přípravek působí jako fungicid a insekticid.

Přípravek hubí mšice s účinkem do 24 hodin po aplikaci.

Potlačuje již existující infekce rostlin (černá skvrnitost, padlí…) a rostliny i jejich nové přírůstky chrání před novým napadením mšicemi nebo houbovými chorobami. 

442 Kč s DPH

Sazeč cibulovin je praktický pomocník zejména při sázení cibulek či sazeniček do země, k čemuž slouží kuželovitá pracovní část.

Pro přesné určení určení hloubky výsadby je na boku sazeče vyznačena vodící stupnice.

Je vhodný pro cibulky o velikosti do 65 mm s maximální hloubkou výsadby 125 mm.

Rukojeť je ergonomicky tvarovaná. 

Velmi lehké, pevné provedení z kvalitních materiálů odolává snadno povětrnostním vlivům.

Rozměry: délka: 24,3 cm, šířka: 11,7 cm. Hmotnost: 0,25kg.

157 Kč s DPH

Organo-minerální hnojivo je vícesložkové hnojivo, které dodá, díky svému unikátnímu složení, cibuli, česneku a okrasným cibulovinám potřebné živiny ve vyváženém poměru po dobu až 60 dní.

Hnojivo působí rychle a zároveň dlouhodobě. Zajistí zdravý růst rostliny a podpoří pikantní chuť.

Hnojivo příznivě ovlivňuje vytváření humusu v půdě, a tím zvyšuje její úrodnost. Také reguluje vodní režim rostlin.

4 produkty ve stejné kategorii
60 Kč s DPH

Kultivary begonií Nonstop se řadí k nejpopulárnějším mezi hlíznatými trvalkami. Od začátku léta až do příchodu prvních mrazíků tvoří bohaté shluky nádherných, plně rozvitých květů, jejichž průměr může dosahovat až 10 cm.

Růžová begonie Nonstop se vyznačuje vysokou odolností proti vysokým teplotám a stane se okouzlujícím prvkem jak v tradičních záhonech, tak v závěsných květináčích.

Její robustní listy mají srdcovitý tvar a rostlina dorůstá přibližně výšky 25–35 cm

Velikost hlíz: 5/+

87 Kč s DPH

Begonie je nenáročná rostlina, která vás bude těšit svými ohromujícími květy až do příchodu prvních mrazů, a to vše s minimálními nároky na péči.

Tato konkrétní kultivar plnokvěté begonie se pyšní bohatými žlutými květy a dosahuje výšky mezi 25–35 cm.

Pro pěstování v kontejnerech nebo květináčích je důležité zajistit rostlině dostatečný objem kvalitní půdy a pravidelnou zálivku, aby se begonie mohla plně rozvinout a prospívat.

Velikost hlíz: 5/+

Novinka
81 Kč s DPH

Begonie Bolero je kompaktní, plnokvětá odrůda, která se pyšní opravdu nádherným květenstvím.

Její velké, dvojité květy se rozprostírají v široké paletě zářivých barev, zahrnující jasně žlutou, krémově bílou, oranžovou, meruňkovou až po něžně růžovou.

Begonie Bolero se dokonale hodí do květinových nádob, závěsných košů či mís, kde může efektivně zdůraznit estetický vzhled těchto prvků.

Je ideální také pro výsadbu v předních částech záhonů, na okrajích nebo jako součást pečlivě upravených řad podél chodníků a cestiček.

Díky svému kompaktnímu a vzpřímenému růstu vytváří Begonie Bolero atraktivní a udržitelné skupiny, které jsou schopné kvést nepřetržitě od června až do října

Velikost hlíz: 5/+

58 Kč s DPH

Begonie třepenité jsou skvělou volbou do každé zahrady díky svému unikátnímu vzhledu. Okvětní lístky s charakteristickou střapcovitou texturou dodávají těmto rostlinám nezaměnitelný šarm.

Tato konkrétní kultivar se pyšní intenzivně růžovými květy, které zůstávají svěží a nápadné od počátku léta až do doby, kdy se objeví první podzimní mrazíky.

Begonie třepenitá je ideální pro pěstování v květinových truhlících, kde může plně rozvinout svou krásu. Aby rostlina udržovala svůj estetický vzhled a vitalitu, doporučuje se pravidelně odstraňovat odkvetlé květy.

V dospělosti dosahuje begonie třepenitá výšky přibližně 20 – 30 cm, což ji činí vhodnou nejen pro výsadbu v truhlících, ale i jako součást květinových záhonů či jako okrasný prvek na balkonech a terasách.

Velikost hlíz: 6/+

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se