×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Begónie Superstar F1 Rose - Begonia semperflorens - semena begónie - 20 ks

×

Begonie z řady Superstar jsou ledovky menšího vzrůstu s jednoduchými květy.

Dorůstají výšky kolem 18 cm a jsou tak vhodné do květináčů nebo menších pěstebních nádob.

Kultivar Superstar F1 Rose potěší sytě růžovými květy a již od začátku května. Ledovky kvetou až do prvních mrazů.

Číst víceShow less
37 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1002051
Přidat k oblíbeným
Popis

Semena begónií se vysazují v lednu nebo únoru do mělkých nádob na povrch substrátu a uchovávají v místnosti s teplotou 20–24 °C.  Naklíčená semena se přesazují do nádob s rašelinou

Rostlinám v této fázi prospívá vyšší vzdušná vlhkost. Stejně tak substrát udržujte stále vlhký. V těchto podmínkách se rostliny nechávají až do doby, kdy mají min. 4 pravé listy. Pro vytvoření velkých listů tato begónie potřebuje dostatek jasného světla, bez přímého slunečního záření. 

Na venkovní stanoviště se rostliny přesazují až koncem května, kdy nehrozí ranní mrazy. Tato odrůda je tolerantní ke slunci, ale lépe bude prospívat na polostinném nebo stinném stanovišti, chráněném před větrem. Půda by měla být kyprá, humózní, mírně kyselá a stále vlhká.

Rostliny se pravidelně přihnojují od jara do léta hnojivem, podporujícím kvetení. Hnojení se omezuje až koncem léta, kdy je potřeba begónie připravit na přezimování.

Množení je možné řízkováním nebo semeny.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1002051

Parametry

Výška
10 - 20 cm
Doba květu
Květen
Srpen
Září
Červen
Červenec
Barva květu
Růžová
Výsev / výsadba
Leden
Únor
Vegetační doba
Letničky
Pěstování
Venku
Odrůda
hybridní F1
Stanoviště
Polostinné
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
278 Kč s DPH

Hoštická trojkombinace je unikátní směs tří čistě přírodních složek – mleté rohoviny, přírodního NPK s guánem a granulovaného kravského hnoje.

Je určena zejména k základnímu hnojení na záhonech, ale také ve sklenících a pařeništích.

Díky svému složení doplňuje do půdy základní živiny a stopové prvky a zvyšuje podíl humusu. Hodí se zejména k pěstování ovoce a zeleniny, lze ale použít také na okrasné květy a stromy.

242 Kč s DPH

Conavit je čistě přírodní hnojivo určené pro všechny druhy rostlin. Nezanechává škodlivé zbytky v půdě a neznečišťuje vodní toky.

Živiny v něm obsažené jsou uvolňovány postupně, a tak podporuje rostliny po celou jejich vegetační dobu. Jedná se o pevné hnojivo, které nemůže být vyplaveno vodou jako jiná rozpustná chemická hnojiva.

Hnojivo Conavit bylo speciálně vyvinuto pro organické pěstování rostlin. Funguje nejlépe ve spojení s mykorhizními houbami, které z něj získávají živiny a ty dále poskytují rostlině.

97 Kč s DPH

Gliorex je pomocný ekologický přípravek na moření česneku, cibulovin a ostatní zeleniny.

Dodává se ve formě prášku, který s vodou vytvoří suspenzi k aplikaci do půdy. 

Obsahuje spory hub, které se vyskytují přirozeně v půdě a pomáhají v ní rozkládat organické zbytky.  Tím pozitivně ovlivňují růst a vitalitu rostlin.

Přípravek je použitelný nejen na česnek a cibuloviny, ale i na zeleninu a luskoviny.

191 Kč s DPH

Hoštické slepičince jsou oblíbený hnojící přípravek se snadnou aplikací, který je vhodný pro výživu všech kvetoucích rostlin, ovoce a zeleniny. Vhodné jsou zejména na muškáty, rajčata, papriky a okurky. 

Přípravek je 100% přírodní, obsahuje fermentovaný slepičí trus

Díky vysokému obsahu fosforu příznivě ovlivňuje násadu květů a bohatou úrodu.

191 Kč s DPH

Ledek vápenatý je minerální hnojivo, které má široké využití. Jedná se o typické hnojivo "na list". Využívá se zejména na kyselých půdách, neboť vápník zmírňuje účinek půdní kyselosti.

Přípravek je s oblibou využíván pro hnojení všech typů trávníků, okrasných rostlin, ovoce i zeleniny (výjimku tvoří pouze rostliny špatně reagující na vyšší obsah vápníku, jako jsou azalky, rododendrony, kanadské borůvky apod.).

Ledek vápenatý také potlačuje tvorbu mechu.

149 Kč s DPH

Karate je insekticid na bázi syntetického pyrethroidu ve formě stabilní suspenze kapsulí v kapalině, který účinně hubí savý a žravý hmyz.

Lze použít na hmyz v hrachu, jahodníku, peckovinách, révě, bramboru, brukvovité zelenině, rajčeti a okrasných rostlinách.

Působí zejména proti širokému spektru motýlů, brouků a mšic. Při časné aplikaci má účinky i na svilušky. 

Vyznačuje se rychlým účinkem a dlouhodobým působením.

Balení 20 ml postačí k přípravě 60 až 400 l aplikační kapaliny.

149 Kč s DPH

Jedná se o organominerální hnojivo, obsahující drcenou rohovinu. Tato surovina je zvláště ceněna pro obsah organicky vázaného dusíku, který se postupně uvolňuje, takže je rostlinami využit po delší vegetační období. 

Přípravek obsahuje všechny potřebné živiny, které rostliny potřebují k nezbytnému harmonickému vývoji a zdravému růstu.  

4 produkty ve stejné kategorii
46 Kč s DPH

Begónie Ganymed je hybridní odrůda stálokvěté voskovky. Jedná se o hustě větvenou, kompaktní rostlinu, která je vhodná zejména pro záhonové výsadby. 

Dosahuje výšky okolo 30 cm a kvetou po celé léto až do prvních mrazů krásnými bílými květy

Begónie z řady Ganymed jsou pěstitelsky nenáročné, velmi dobře snášejí horko a přesto si dobře zachovávají barevnou stálost a pestrost.

53 Kč s DPH

Begonie z hybridní řady Nonstop jsou velkokvěté odrůdy velmi bujného růstu.

Kultivar Nonstop Appleblossom potěší krásnými bílými květy s růžovými odstíny, které připomínají květy ovocných stromů. Ty se objevují od května do prvních mrazů.

Větvené stonky dorůstají výšky okolo 25–30 cm, díky tomu je rostlina vhodná do truhlíků a pěstebních nádob.

Begonie Nonstop jsou vyšlechtěnými hybridy, které se těší velmi dobré vitalitě po celou dobu růstu.

43 Kč s DPH

Begonie Super Olympia bílá, známá také jako ledovka, je elegantní letničkou s množstvím drobných bílých kvítků, kterými potěší od konce května až do prvních mrazů.

Jedná se o velmi dekorativní hybridní odrůdu. Sněhově bílé květy velmi pěkně kontrastují se zelenými listy. Begonie je vhodné pěstovat jak na záhonku, tak v truhlících nebo balkonových nádobách.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se