
Salát ledový Ledové jezero - Lactuca sativa -...

Aksamitník rozkladitý Bolero - Tagetes patula...

Tato BIO ředkev dostala svůj název z toho důvodu, že se používá především ve Francii do tradičních francouzských snídaní. Plody jsou velice zvláštní, mají podlouhlý tvar a jsou dvoubarevné.
Jedná se o velmi rychle rostoucí odrůdu, už za 3–4 týdny se můžete těšit na vlastní úrodu.
Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Ředkev se vysévá přímo na venkovní záhon, a to v polovině července, do hloubky 2 cm. Doporučený spon je 50 x 30 cm. Roste poměrně rychle, na sklizeň se můžete těšit už asi po dvou měsících od výsevu.
Ředkev se pěstuje jako následná plodina. Nemá ráda přímé organické hnojení. Je málo náročná na teplo, takže jí budou vyhovovat i chladnější oblasti. Jediné, co potřebuje je dostatek světla. Stanoviště proto vybírejte vždy slunečné, s humózní hlinitopísčitou půdou, která zadržuje dostatek vláhy.
Důležitá je pravidelná zálivka. Výkyvy v zálivce či dlouhodobé sucho mají vliv na kvalitu kořenů. Naopak při nadměrném zalévání dochází k jejich praskání.
Ředkev lze skladovat v chladu několik měsíců.
Parametry
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit seZaložte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se