×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop
Hledat v našem blogu

Bhut jolokia chilli – Chilli démonů

Představte si, že I nejmenší množství chilli Bhut jolokia může způsobit tak vysokou pálivost pokrmu, že vám budou téct slzy.

Nejpálivější chilli světa se jinak nazývá Bhut Jolokia – Ghost Chilli – čili Chilli démonů v severní části Indie. Bhut Jolokia chilli zatím drží rekord na oficiálně stupnici Scovilleových jednotek. Bhut Jolokia obsahuje 1 001 304 Scoville jednotek, což je dvojnásobné množství než odrůda pod ním.

Co je to Scovilleova stupnice pálivosti?

Schovilleova stupnice měří pálivost paprik. Papriky obsahují látku capsaicin, které způsobuje pálivost chilli. Tato látka funguje tak, že stimuluje receptory našich nervových zakončení jazyka. Počet jednotek Scovilleových odpovídá množství capsaicinu v paprice. Stupnice pálivosti vznikla v roce 1912 a byla pojmenována po Willburu L. Scovilleovi. Základem této metody je roztok z cukru, paprik a vody. Poté je tento roztok ředěn vodou a testuje se, jestli po přidání vody paprika stále ještě pálí. Právě tento stupeň naředění měříme na Scovilleho stupnici pálivosti. Sladká paprika neobsahuje žádnou látku kapsaicin, a proto má na scovilleho stupnici nulovou hodnotu. Právě chilli Bhut jolokia obsahuje 1 milión těchto jednotek.

Takže si asi dovedete představit, jak musí být toto chilli pálivé. Zkuste ho a uvidíte!

Tag: Zelenina
Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se