×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop
Hledat v našem blogu

Čím se liší BIO osiva od těch běžných?

Bio semena představují možnost, jak si doma vypěstovat lahodnou bio zeleninu a zároveň chránit přírodu a žít zdravěji. Pěstování je stejně jednoduché jako u běžných semen a výsledkem je biozelenina vynikajících chuťových vlastností se spoustou vitamínů a živin.

Čím se bio semena liší od ostatních?

Rostliny, ze kterých se bioosivo získává, jsou pěstovány v přirozeném prostředí za přísných podmínek ekologického zemědělstvíNejsou hnojeny syntetickými pesticidy ani zahlcovány dalšími umělými chemickými prostředky, rostliny si tak samy vytvoří ochranný systém proti škůdcům, mají pevnější kořeny a jsou samy o sobě odolnější vůči okolním vlivům. To vše se samozřejmě odrazí v kvalitě semen.

"Koupí bio semen podpoříte ekologicky pěstující zemědělce a pomůžete životnímu prostředí."

Další výhodou bio semen je, že nejsou geneticky modifikované. Kolem genetické modifikace a jejího vlivu na člověka zatím není úplně všechno objasněno a nejsou známa veškerá rizika s tímto procesem spojená. Jisté však je, že je jimi narušován přirozený koloběh přírody.

Prospějete tak svému zdraví!

Používání pesticidů, kterými se šlechtí většina rostlin mimo ekologické zemědělství, má prokázaný negativní dopad na lidské zdraví. Jejich nadměrné používání může ovlivnit vývoj nervové soustavy a zvýšit riziko spousty chorob, přičemž nejcitlivěji na ně reagují děti. Vyhnete se jim právě díky bio semenům, která se získávají z rostlin hnojených pouze přírodními prostředky.

Spolu s tím vším ještě přispějete k ochraně přírody. Syntetické pesticidy totiž narušují ekosystém, usazují se v půdě a v půdní vodě a ohrožují celou řadu živočichů.
Koupí bio semen podpoříte ekologicky pěstující zemědělce a pomůžete životnímu prostředí.

Tag: Zelenina
Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se