×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop
Hledat v našem blogu

Kotyledon - krásná rostlina, která oživí váš domov

Jak na to?

Náklady na rostlinku jsou minimální, za pár korun koupíte semínka a nějaký květináč, který se vám bude k vašemu interiéru pěkně hodin a můžete začít pěstovat. A kterou rostlinku si pro zkrášlení vašeho domova vybrat? Co třeba Kotyledon.

Tato rostlina pochází z Jižní Afriky a je charakteristická obrovskými masitými listy, které jsou pokryty bílým voskovým povlakem. Když kvete, má červeno žluté květy, které svým tvarem připomínají zvonečky. Semínka se musí nejdříve nechat vyklíčit, většinou ji to trvá kolem 30 dní, avšak může klíčit i déle. Nejlépe ji vyhovuje teplota kolem 20–25 °C.

Kotyledon má rád sluníčko a zcela mu vyhovují pokojové teploty. Hlína, ve které se rostlině nejlépe povede, by měla obsahovat směs hlinito-kompostové a listové půdy a písku.

Rostlina Kotyledon nevyžaduje moc častou zálivku, pokud chcete, aby se rostlině dařilo lépe, doporučuje se v letních měsících hnojit hnojivy, které jsou určené pro kaktusy. V létě ji je i možné umístit buď na zahradu nebo na balkón, ale opatrně na velký vítr, ten jí moc neprospívá. Jinak kvete na jaře a vyroste až do výšky 50 centimetrů.

Rostlina je na péči opravdu nenáročná a pokud ji poskytnete to málo, co potřebuje, bude vás každý těšit svými nádherně vykvetlými zvonečky, které vám jistě vykouzlí nejeden úsměv na rtech.

"
Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se