×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop
Hledat v našem blogu

Březen a duben je časem vhodným na ochranu rostlin

Proti kadeřavosti je nutné začít bojovat skutečně co nejdříve, a to ještě v době, kdy na broskvoni není ani lísteček. Velice odolným přípravkem proti smývání deštěm je například Kocide, dalšími přípravky jsou např. Delan či Syllit. Tyto dva přípravky je vhodné spolu střídat. Broskev musí být postřikem dostatečně omyta.

Jestliže teploty přes den vystoupí nad 8 °C, můžeme začít s postřikem proti přezimujícím škůdcům.
 
Jádroviny můžeme ošetřit proti strupovitosti a padlí. Kvalitní podzimní úrodu zajistí systematické ošetřování střídající v pravidelných intervalech přípravky proti strupovitosti a padlí.
 
Nejvyšší čas na ošetření proti květopasu na jabloních přijde v době nasazování květních poupat. Tento škůdce dokáže velice významně poškodit velkou spoustu květů, které se vůbec nerozvinou.


 
Především na meruňkách, ale například i na višních, musíme řešit další závažnou chorobu, kterou je moniliový úžeh. Jde o chorobu, která se vyskytuje v časném jaru a napadá rozkvetlé stromy. Po napadení stromku náhle například uschne celá větev, někdy dokonce uhyne celý strom. Pokud se střídají denní teploty v době květu a ještě do toho začne pršet, neváhejte a stromy ošetřete doporučenými přípravky proti moniliovému úžehu.
 
Dříve se tato choroba u nás prakticky nevyskytovala, ale dnes, pokud chceme mít kvalitní plody, se již bez ošetření proti padlí angreštovému neobejdeme. Z přípravků lze použít Discus či Kumulus. Pomohou s padlím nejen na angreštu, ale i na okrasných rostlinách, jabloních, případně i na dubech. Svými vedlejšími účinky působí dokonce na svilušky, které významně potlačuje. 

Chystáte-li se sázet cibuloviny, nezapomeňte na moření cibulí přípravkem proti houbovým chorobám.

Různí škůdci se nám mohou začít objevovat v těchto dnech také na pokojových rostlinách, jsou to například puklice, molice nebo mšice. Mají rády příjemně teplé prostředí našich bytů a rychle se množí. Optimálním řešením těchto problémů jsou insekticidní tyčinky. Zapíchneme je do květináče a celé tři měsíce máme postaráno nejen o výživu rostlin, ale i o škůdce, kteří by se na rostlinách mohli vyskytnout. Tyčinky si dokážou poradit třeba i s červci a puklicemi, kteří jsou chráněni proti účinku jiných přípravků svým štítkem nebo vlnou, kterou vylučují.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se