×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop
Hledat v našem blogu

Jaké kvetoucí keře vás nyní potěší svými květy? (2)

Kvetoucí okrasné keře na zahradě jsou pastvou pro oči, nakombinovat je můžeme tak, aby kvetly v každém ročním období. Sázet je lze jako solitéry, třeba doprostřed zahrady, nebo do skupiny s jinými keři a trvalkami, anebo z nich můžete vytvořit živý plot.

V březnu kvetou např. jasmín nahokvětý, forzýtie či kdoulovec, v dubnu rozkvétá okrasná mandloň, muchovník, magnólie, zákula a o něco později i šeříky.

Kdoulovec (Chaenomeles x superba)  kvete na přelomu března a dubna a dorůstá výšky 1,5 m. Podle odrůdy může mít květy bílé, růžové až tmavě červené, velké až 5 cm. Jeho plody dozrávající na podzim se používají jako přírodní vůně do bytu a pro vysoký obsah pektinu se přidávají do marmelád z různého ovoce. Nádherné sytě červené květy s výraznými žlutými tyčinkami má odrůda ´Crimson and Gold´, nápadné růžové květy má ´Pink Lady´.

Magnólie (Magnolia)  podle druhu dorůstá výšky 3 - 5 m, je to tedy střední keř až malý strom. Vysazujeme ji na plné slunce, případně do polostínu do vlhké, mírně kyselé půdy. Nesnáší zasazení do větší než původní hloubky, vadí jí ale i práce se zemí v místě kořenového systému a tvarování, řežeme ji proto jen v nezbytných případech. Magnólie Soulangeova (M. Soulangeana) rozkvétá od dubna velkými, vzpřímenými, asi 10 cm dlouhými narůžovělými květy, teprve po odkvětu se olistí. Magnólie hvězdokvětá (M. stellata) vykvétá asi o 14 dní později než ostatní magnólie a je o něco menší. Keř bývá obsypán množstvím bílých květů ve tvaru hvězdy a nádherně voní. Listy se objevují také po odkvětu. Zajímavým druhem je ´Black Tulip´ jehož tmavě vínové, 10 cm dlouhé květy ve tvaru tulipánu se otevírají koncem května. Stárnutím dřevin květy tmavnou a často se objevují ještě jednou v létě.

"
Tag: Zahrada
Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se