×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop
Hledat v našem blogu

Nejoblíbenější semena zeleniny

Nejoblíbenější ovoce, které každý zná jako zeleninu a v České republice ho pěstuje snad úplně každý. Ať už na balkoně, parapetu, na zahradě nebo ve skleníku, vždy a všude se na ně najde místo. Hádali jste rajčata? Ano, je to správně. Za poslední dobu se z malých kulatých červených plodů vyklubalo obrovské množství kultivarů všech možných barev, tvarů i chutí a i když už to vypadá, že nic nového vymyslet nejde, opak je pravdou.

Žhavou novinkou letošní sezóny jsou v Semena.cz zejména steaková rajčata. Velké masité plody se spoustou přepážek v dužině se přímo nabízí ke krájení, porcování, grilování a různým dalším úpravám.

Tradiční odrůdou, která navíc potěší bio kvalitou semen, je rajče Bührer-Keel. Jeho plody jsou skutečně originální, jelikož připomínají tvar ozubeného kola, jsou duté a mají minimum šťávy. Zato se spoustu dužiny, kterou můžete využít do omáček nebo třeba tomatových marmelád, receptů je bezpočet.

Naopak velmi šťavnatá a sladká, i přes svou velikost, jsou rajčata odrůdy Oxheart. Tato původní maďarská odrůda zaujme již na první pohled nádhernými lesklými plody, kterým se také díky jejich originálnímu tvaru říká býčí srdce. Vypěstovat si je nyní můžete v růžovém, oranžovém a nově i tradičním červeném provedení.

Kromě tradičních červených odrůd nově nabízíme také žlutou odrůdu sladkokyselého rajčete Brandywine a skutečnou chloubou v kategorii biftekových rajčat je odrůda White Beauty s majestátními plody krémové barvy. Semínka obou odrůd jsou z kontrolovaného ekologického zemědělství.

Nabízíme semena odrůd, která rozhodně stojí za to vypěstovat.

Ani cherry rajčátka u nás neupadla v zapomnění. Pokud rádi ochutnáváte přímo ze záhonku, jsou tyto sladké jednohubky tou správnou volbou.

Pro zastánce tradičních odrůd bude doslova potěšením další novinka našeho sortimentu, a to rajče Gardeners delight. Plody jsou o trochu větší, než klasické cherry, ale rozhodně jim to neubírá na šťavnatosti a delikátní chuti. A ani na kráse, stačí se přesvědčit.

Dále na vás čekají tmavá cherry rajčátka odrůdy Černá švestka. Za jejich netradičním zbarvením stojí anthokyany, jedny z nejsilnějších přírodních antioxidantů. Tato rajčata jsou tedy ne jen krásná a chutná, ale také nápomocná při očistě a detoxikaci.

A jakou další zeleninu budete letos pěstovat poprvé vy?

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se