×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop
Hledat v našem blogu

Novinky ze světa zeleniny

Pěstujete rádi ze semínek? My také. A jistě nám dáte za pravdu, že není nic krásnějšího, než pozorovat nový život rostlin od prvních klíčků.
Máme již březen a sezóna předpěstování semenáčků je v plném proudu. Zejména pro milovníky zeleniny jsme si u nás v Semena.cz připravili velké množství novinek.

Nyní je ten nejlepší čas pro sázení semen rajčat, lilků, ale také paprik a chilli.

Chcete vyzkoušet ty nejpálivější chilli na světě? Každým rokem jsou kříženy nové a nové odrůdy papriček, jejichž jednotky pálivosti už dávno přesahují milion SHU/Scoville heat units–jednotek pálivosti/.
Jednou z nich je třeba oranžový hybrid Chilli Bhut, který je i přes pouhý milion SHU stále vyhledávanou papričkou, zejména pro svou dokonalou chuť s ovocným nádechem. Zajímavostí je, že tato indická odrůda je ve své domovině používána k homeopatické léčbě a jako ochrana před extrémními vedry.

Další peprnou novinkou je u nás Brazilský pepř, hybrid z jihoamerické dílny, který vznikl křížením opravdových chilli legend – Bhut Jolokia7 Pot Douglah a Trinidad Scorpion. Tyto čokoládově hnědé krásky jsou oblíbené zejména v indické kuchyni a samozřejmě v rodné Brazílii a to i přes svých 1 400 000 SHU.

Ale to ještě nic není proti americké „dvoumilionové“ Carolina Reaper papričce. Její žlutý kultivar je další mezi našimi žhavými novinkami. Kromě toho, že je extrémně pálivá, tak nejen nádherně citrusově voní, ale také skvěle vypadá. Její plody jsou skutečným unikátem mezi chilli a výhodou je, že si je můžete vypěstovat klidně doma v malé nádobě.

Pokud jste fandové spíše jemnější zeleniny, je na čase vyzkoušet některý z chutných a opravdu zajímavých lilků.

Většina z nás si pod pojmem lilek představí fialovou podlouhlou zeleninu. Takové sice u nás na Semena.cz také najdete, avšak pro velký zájem nyní nabízíme semínka skutečných okrasných skvostů.

Za zmínku jistě stojí odrůda lilku Striped Toga, kterou je snadné si splést s některým z pruhovaných rajčat. Vysoce dekorativní kultivar ze slunné Afriky si teď můžete vyzkoušet vypěstovat také. A plody pak zařadit do některého z exotických receptů z Etiopie, kde je tento kultivar považován za skutečnou pochoutku.

Další krásnou novinkou v našem sortimentu, na kterou jsme skutečně pyšní, je Goyo Kumba, africký kultivar, který vzhledem připomíná malé dýně. Goyo je skutečně výjimečnou zeleninou, ke konzumaci vám nabídne nejen plody, ale také listy, které jsou doslova nabité vitamíny a to prý více než samotné lilky. Tak co říkáte, vyzkoušíte je přidat do svého oblíbeného salátu?

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se