×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop
Hledat v našem blogu

Účinné zbraně proti hmyzu a slimákům

Pomalu přichází léto a to znamená, že příroda je již plně probuzená do celé své krásy. Bohužel kromě pozorování motýlů na nádherných květech nás může potkat i jiný hmyz, který dokáže pokazit každou siestu na zahradě.
Pokud i vy bojujete s nepříjemnými sršni, vosami, mouchami nebo dokonce šváby, máme pro vás velmi dobré a ekologické řešení. Jsou jimi novinky od firmy BROS z kolekce Zelená řada, která je založena pouze na přírodních účinných látkách.

Pokud vás trápí lezoucí hmyz, jako jsou mravenci, pavouci nebo dokonce švábi, doporučujeme použít specializovaný sprej nebo rovnou paralyzér proti hmyzu, který efektivně účinkuje také na vosy, můry a jiný létající hmyz. Pomocí paralyzéru je hmyz nejprve zmražen a následně usmrcen, což představuje nejen ekologický, ale zejména velmi humánní způsob likvidace.
Spreje obsahují silice z květů chryzantémy bez dalších přidaných chemických látek. Je tak možné je využít kdekoli v domácnosti a jiných uzavřených prostorách, včetně prostor s potravinami. Přípravky jsou bez zápachu a nezanechávají nežádoucí skvrny na stěnách, stropech ani kobercích.

"Pomocí paralyzéru je hmyz nejprve zmražen a následně usmrcen, což představuje nejen ekologický, ale zejména velmi humánní způsob likvidace."

Abychom nemuseli zápasit s celou kolonií nezvaných návštěvníků zahrad nebo dokonce domácností, jsou na místě preventivní opatření proti hmyzu. Pokud se chcete vydat ekologickou cestou, nejlepší volbou je vysazení přírodních bylin na parapety nebo přímo do záhonu.

Mouchy a komáry spolehlivě odpudí aroma bazalky. Vysaďte si do květináčů za okny třeba bazalku citrónovou a kromě přírodního repelentu získáte i netradiční ochucovadlo salátů a jiných pokrmů.
Na komáry spolehlivě účinkuje také citrónová tráva neboli citronela, kterou jistě znáte z obalů repelentů, jejichž bývá nedílnou součástí. 

Nejen hmyz dokáže znepříjemnit den. Na úrodu již ve velkém útočí slimáci a hlemýždi.
Prevencí proti těmto nezvaným návštěvníkům je výsadba fenyklu na záhonech. Ten spolehlivě ochrání úrodu také proti mšicím.

Pokud se již na zahrádce plži vyskytují, nezbývá než vyrazit do boje se silnějšími zbraněmi. Doporučenou cestou jsou buď granule vyrobené z přírodních zdrojů, které zaručují nezávadnost jak k životnímu prostředí, tak k domácím mazlíčkům a ostatním zvířatům. Pokud si chcete být jisti biologickou nezávadností, stojí za to vyzkoušet pasti na slimáky. Mají velmi pokrokový design, díky němuž si jich na zahradě téměř nevšimnete. Past stačí zakopat a naplnit pivem. Zapomeňte ale na to nealkoholické. Čím více stupňů slimákům dopřejete, tím rychlejší a humánnější bude jejich odchod.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se