×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop
Hledat v našem blogu

Doplňte záhony trvalek okrasnými travami, teď je vhodný čas

Trávy vaší zahradě a záhonkům dodají přirozený pohyb a dynamiku, vnášejí do ní klid a i v mírném větru příjemně ševelí. Na podzim, kdy většina květin odkvétá, jsou krásné svým vybarvením, a dokonce i v zimě, když je slunce osvítí, dodají zahradě osobité kouzlo.

U nás si vybere každý, nabídka je velmi široká – od převislých druhů s dlouhými, úzkými listy, které vyniknou jako lem cesty nebo trvalkového záhonu, přes druhy s dlouhými listy a jemně kvetoucími klásky, až po více než metr vysoké trávy s velkými kvetoucími latami. Většinou se jedná o trvalky, najdou se mezi nimi ale i letničky (např. třeslice, zaječí ocásek).

Správná odrůda pro dané stanoviště je zárukou úspěšného pěstování. Trávy nevyžadují příliš péče. Vysazujeme je na jaře, sází se trochu nad úrovní půdy, při příliš hlubokém vysazení by je mohla ohrozit hniloba. Aby se mohly dobře rozvíjet, nevysazujeme je hustě. Většinou dobře snáší sucho. Při sázení se postaráme o drenáž půdy, aby se hlavně v zimě nepřemokřovaly. Vzrostlé trávy seřezáváme teprve na jaře. Na zimu jejich stébla svážeme a spodní části rostlin proti holomrazům přikryjeme listím.

Na záhony trvalek jsou vhodné:

z vysokých druhů - kavyl bradatý, kavyl obrovský, osinatec třínovitý, ovsíř vždyzelený, pampas dvoudomý, proso prutnaté, třtina (Calamagrostis x acufiflora), vousatec

z polovysokých a nižších druhů - kostřava, lalang válcovitý, ostřice Buchananova, pěchava vápnomilná, třeslice prostřední, zlatovous.

K vodě vysadíme:

chrastici rákosovitou, ostřici Grayovu, ostřici Hudsovu, ostřici muskingumenskou, ostřici nedošachor, sítinu, skřipenec jezerní, spartina pectinata, blochan vodní.

Pro stín a polostín se hodí:

bezkolenec, bika ladní, bika lesní, kostřava ovčí, metlice srstnatá, ostřice Morrowova, ostřice převislá, ostřice ptačí nožka, pěchava Heufflerianova, třtina.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se