×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop
Hledat v našem blogu

Jak se bránit chřipce přírodní cestou?

Je tady podzim a s ním období prvních plískanic a nevlídného počasí. S ním přichází i nejčastější nachlazení a jiné neduhy. Horečka, bolest svalů a kloubů, krku, rýma, to jsou typické příznaky chřipky. Jak na ni vyzrát přírodní cestou se dozvíte v dnešním článku.

Cibule a česnek

Jsou nejdůležitějšími spojenci proti chorobám. Česnek obsahuje více než 200 účinných látek na posílení imunity, bojuje proti bakteriím, je přírodním antibiotikem, bohatým zdrojem vitaminu C, B1, B6, vápníku, fosforu, mědi, selenu, manganu. Nejvíce účinných látek má v syrovém stavu. Na nohy vás zaručeně postaví směs z česneku, medu a citronu.
Cibule má stejně jako česnek antibiotické a protizánětlivé účinky. Používá se hlavně k léčení horních cest dýchacích. Vyzkoušet můžete třeba čaj – nakrájenou cibuli zalijte vroucí vodou, nechte 10 ať 15 minut louhovat, sceďte a oslaďte medem.
Pomoci může i cibulový sirup: cibuli a citron nakrájíme na kolečka a naskládáme na sebe, zalijeme 1 až 2 lžícemi medu, opět zopakujeme vrstvení. Necháme odpočívat na teplém místě několik hodin, dokud přísady nepustí šťávu.

Kysané zelí

Obsahuje dvakrát více vitamínu C než citron (v syrovém stavu). Je bohatým zdrojem vitaminu E, vitaminů skupiny B a K, železa, fosforu, fluoru, hořčíku i draslíku. Je výborným probiotikem. Dokonale pročistí tělo od toxinů.

Křen

Dokáže s tělem doslova zázraky. Křen nastrouháme na jemno, přidáme prolisovaný česnek a zalijeme medem. Čajovou lžičku směsi přidáváme dvakrát denně do teplé vody, nebo čaje. Nápoj nesmí být vroucí, jinak se ztrácejí účinné látky. Směs uskladníme v chladu, např. v lednici.

Zázvor

Do zázvorového čaje přidejte med, citron a skořici. Čaj pomáhá při vykašlávání, zázvor má antioxidační a protizánětlivé účinky.

Jitrocel

Jitrocelový sirup usnadňuje vykašlávání. Na jeho přípravu je nutné myslet už během pozdního léta či podzimu. Čerstvé listy opláchneme a vložíme do zavařovací sklenice, zasypeme cukrem, dobře upěchujeme a vrstvíme, dokud není sklenice plná. Sklenici umístíme na dva měsíce na tmavé místo. Pak sirup přecedíme, přelijeme do hrnce a necháme vařit 2 minuty. Horký sirup nalijeme do připravených lahví a skladujeme na tmavém místě. Podáváme při kašli 1 polévkovou lžíci několikrát denně.

Tag: křen
Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se