×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop
Hledat v našem blogu

Dešťová voda – přírodní zázrak

Obyčejný déšť potěší srdce každého správného zahradníka. Dešťová voda je pro nás pěstitelé peníze zadarmo a ještě navíc zalije naše rostliny bez práce. V horkém létě představuje každý větší trávník s pořádnou pravidelnou zálivkou značnou sumu v našem rodinném rozpočtu. Se zachycováním dešťové vody ve větších nádobách či kádích rozhodně ušetříme.

Sběr dešťové vody má dlouholetou tradici. Ve starověku už dávní Řekové či Římané věděli, že pomocí obrovských cisteren si můžou uchovat dešťovou vodu na horší časy.

V době moderních technologií je samozřejmé, že většina vody z vodovodních kohoutků je pitná. Jako zahradník však potřebujete vědět, že suché měsíce můžou jít hodně do peněz. 20 litrů vody nám umožní zalévat po dobu jednoho týdne pouze jeden metr čtvereční trávníku.

Dešťová voda je perfektní zavlažování

Dalším argumentem, kromě toho finančního je dobrá kvalita dešťové vody, především správná tvrdost vody. Voda z vodovodu obsahuje, v závislosti na regionu, často vysoké procento vápna, a proto není vhodná pro rododendrony, heřmánek či jiné rostliny. Také další přísady vody z kohoutku jako chlór, fluor či ozon nedělá některým rostlinám dobře.

Existuje mnoho moderních i méně moderních způsobů, jak vodu z nebe zachycovat. Ať už si vyberete ten či onen, výsledek bude vždycky pozitivní

Tag: Zahrada
Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se