×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Celer bulvový Albin - Apium graveolens - semena celeru - 0,5 g

×

Celer bulvový Albin je poloraná odrůda s výškou až 70 cm. 

Celer Albin vytváří velké kulovité bulvy s bílou dužninou, která nemění barvu. 

Má široké využití, je vhodný k přímé spotřebě, konzervaci, mražení i ke dlouhodobému skladování či průmyslovému zpracování

Menší bulvy je možné sklízet již v průběhu července. Jednorázová sklizeň u této odrůdy je v průběhu září.

Číst víceShow less
31 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1000415
Přidat k oblíbeným
Popis

Semena celeru je nutné předpěstovat. Vzhledem k dlouhé vegetační době je potřeba začít už v únoru. Semena vyséváme do perlitu či substrátu pro výsevDoba klíčení je asi 2–4 týdny při teplotě 15–20 ºC. Dobré je rostliny přesadit dvakrát – jednou do sponu 2 x 3 cm a po jejich zesílení do sadbovačů, přičemž při druhém přesazení se zkracují kořínky o 1/3, aby se pořádně zahustily.

Přesazení na venkovní stanoviště se provádí až v době, kdy je venku dostatečné teplo (nejdříve v druhé polovině května). Jakákoliv teplota pod 10 ºC by způsobila růst květu místo bulvy, a úrody byste se nedočkaly. Dobré je před přesazením zvykat rostlinky na chladnější podnebí – např. je přes den nechávat venku. Taktéž je vhodné po přesazení překrýt rostliny netkanou textilií.

Stanoviště by mělo být slunečné s hlinitou humózní půdou. Celer je velmi náročný na živiny a obsah vápna v půdě. Je nutné ho přihnojovat hnojivem na kořenovou zeleninu. Vhodnou předplodinou jsou luštěniny, naopak se mu nebude dařit v půdě, kde byla pěstována jiná kořenová zelenina. Doporučený spon je 50 x 50 cm.

Menší bulvy můžete sklízet už v průběhu července. Hlavní sklizeň však přichází v září. Celer můžete uchovávat v písku ve sklepě, očištěný od kořenového systému. Listy se dají sušit nebo uchovávat ve zmraženém stavu, kdy si zachovávají déle své aroma.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000415

Parametry

Výsev / výsadba
Únor
Ranost odrůdy
Poloraná
Barva plodu
Bílá
Mrazuvzdornost
Ne
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Září
Červenec
Odrůda celeru
Bulvový
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
200 Kč s DPH

Plantasorb je ekologický přípravek, který zadržuje půdní vlhkost a zajišťuje tak stálý přísun vody k rostlinám. Zabraňuje prosakování a šetří tak vodu.

Zajistí vyrovnaný růst rostlin i v suchých obdobích a zlepšuje navíc provzdušnění půdy.

Jedná se o čistě přírodní produkt, který zůstává v půdě několik let a postupně se rozkládá.

Funguje nejlépe ve spojení s mykorhizními houbami, které zajišťují efektivní přenos získané vody ke kořenovému systému rostliny.

242 Kč s DPH

Conavit je čistě přírodní hnojivo určené pro všechny druhy rostlin. Nezanechává škodlivé zbytky v půdě a neznečišťuje vodní toky.

Živiny v něm obsažené jsou uvolňovány postupně, a tak podporuje rostliny po celou jejich vegetační dobu. Jedná se o pevné hnojivo, které nemůže být vyplaveno vodou jako jiná rozpustná chemická hnojiva.

Hnojivo Conavit bylo speciálně vyvinuto pro organické pěstování rostlin. Funguje nejlépe ve spojení s mykorhizními houbami, které z něj získávají živiny a ty dále poskytují rostlině.

128 Kč s DPH

Fytovit se používá jako hnojivo na vinnou révu, okrasné rostliny, ovocné dřeviny, jahody, zeleninu a další. Používá se při nedostatku železa, hořčíku a síry, při příznacích chlorózy a na výživu rostlin pěstovaných na vápenatých půdách. 

Zajistí rychlý přísun živin a podpoří růst v nepříznivých podmínkách. 

171 Kč s DPH

Kristalon je krystalické, ve vodě rozpustné hnojivo, obsahující živiny, potřebné k dobrému vývinu rostlin (dusík, fosfor, draslík, hořčík a síru). Obsahuje i další prvky, jako je bór, molybden, měď, železo, mangan a zinek. 

Hnojivo zajistí rostlinám dobrou kondici, zdravý vzhled a dobře vybarvené plody a květy.

Je vhodné pro zeleninu (rajčata, papriky, okurky, mrkev, salát, cibuli, brambory...), drobné ovoce (angrešt, rybít, maliny, réva, jahody...) a okrasné rostliny (růže, tulipíny, muškáty, pivoňky...). 

Hnojivo má okažitý účinek, snadno se dávkuje a zabraňuje žloutnutí listů. 

191 Kč s DPH

Ledek vápenatý je minerální hnojivo, které má široké využití. Jedná se o typické hnojivo "na list". Využívá se zejména na kyselých půdách, neboť vápník zmírňuje účinek půdní kyselosti.

Přípravek je s oblibou využíván pro hnojení všech typů trávníků, okrasných rostlin, ovoce i zeleniny (výjimku tvoří pouze rostliny špatně reagující na vyšší obsah vápníku, jako jsou azalky, rododendrony, kanadské borůvky apod.).

Ledek vápenatý také potlačuje tvorbu mechu.

103 Kč s DPH

Tyčinkové hnojivo Natura Big Beat je dlouhodobě působící organominerální hnojivo, vyrobené z rostlinných zbytků a z dlouhodobě působícího dusíkatého hnojiva.

Unikátní technologie umožňuje pozvolné uvolňování živin.

Rostliny jsou díky hnojivu skvěle vyživené a zároveň je zvýšena jejich odolnost proti škodlivým činitelům.

Hnojivo obsahuje zejména dusík, částečně pak fosfor a draslík.

Vyživuje rostliny po dobu 4–5 měsíců, podporuje zdravý růst rostlin a snadno se aplikuje. 

66 Kč s DPH

Celer bulvový Mars je poloraná odrůda odolná vůči nemocem, vytvářející silné bulvy hnědo-zelené barvy. Dužina je bílá.

Celer je vhodný do polévek, omáček, do salátů atd. K dochucování pokrmů lze využít i listy.

Kromě vysokého obsahu vitamínů a minerálů napomáhá celer udržovat stabilní hladinu cukru v krvi, urychluje látkovou výměnu, a pomáhá při revmatických a cévních potížích. 

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

4 produkty ve stejné kategorii
81 Kč s DPH

Celer Monarch je raná odrůda bulvového celeru. Dužina je bílá, vysoké kvality. Svou barvu si uchovává i v tepelně upraveném stavu. Plody jsou velké, světlé, kulatého, příp. lichoběžníkového tvaru. Odrůda je odolná vůči skvrnitosti. Celer Monarch je vhodný k dlouhodobému uskladnění.

Chuť je jemná, s ořechovým nádechem. Celer se konzumuje v čerstvém nebo vařeném stavu.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

81 Kč s DPH

Celer bulvový Princ je velmi odolná odrůda plodící velké bulvy s bílou dužinou. Bulvy jsou vhodné k dlouhodobému skladování v chladu.  

Celer je velmi oblíbenou potravinou při redukčních dietách, neboť urychluje metabolismus, zároveň udržuje stabilní hladinu cukru. Kromě toho má vynikající aromatickou chuť, která se hodí do salátů, pomazánek či jiných druhů pokrmů. 

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

27 Kč s DPH

Celer bulvový Maxim je pozdní odrůda bujného vzrůstu, velmi odolná vůči vybíhání do květu a septorióze.

Celer Maxim vytváří velké kulovité bulvy s krémově bílou dužninou. Průměrná hmotnost bulvy je kolem 500 g. 

Má široké využití, je vhodný k přímé spotřebě, konzervaci, mražení i ke dlouhodobému skladování či průmyslovému zpracování. 

Vegetační doba je okolo 145 dní. 

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se