Cibule

Cibule obrovská Kelsae - největší cibule světa - Allium cepa - semena - 0,4 g

1002028

Nové

Cibule Kelsae byla vypěstována ve Skotsku a dodnes je vedena jako největší cibule světa. Jedná se o pozdní hybridní odrůdu, která vytváří cibule o velikosti až 40 cm a hmotnosti 4 kg. Je to spíše rarita a nebývá běžně pěstována pro kuchyňské zpracování. Přesto má vynikající chuť a je dlouhodobě skladovatelná. Jen je důležité ji včas zasít, aby stihla vyzrát.

Pokud chcete mít na zahrádce méně tradiční druh zeleniny, pak je tato cibule perfektní volbou.

Více informací

66 Kčs DPH

Skladem

- +

 
Návod

Výsev se provádí již v průběhu únoraHloubka výsevu je asi 0,5 - 1 cm. Klíčení trvá 2 – 4 týdny (záleží na odrůdě a podmínkách pěstování). Ideální teplota ke klíčení je 12 – 18 ºC. Spon 25 – 30 x 10 – 15 cm.

Cibule má ráda teplé a slunečné stanoviště, příp. polostín. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná a humózní. Měla by být také neutrální nebo mírně zásaditá. Zvýšit pH lze pomocí vápence nebo dřevěného popela, který se přimíchá do půdy. V kyselých a těžkých půdách cibule lehce podléhá chorobám.

Při pěstování cibule je potřeba myslet na dostatečnou závlahu, ale ne přílišné přemokření cibulek, a také na dobrý výběr hnojiva. Cibulím vyhovuje fosfor a draslík, naopak hnojiva s dusíkem či chlorem nejsou vhodná. Pokud má cibule dobré podmínky, pak přihnojování není nutné.

U cibule věnujte pozornost správnému období sklizně – u přezrálých cibulí se častěji vyskytují choroby, předčasně sklizené cibule se zase špatně skladují. Cibule se sklízí v době, kdy porost z jedné třetiny až poloviny polehne (zpravidla koncem července). Sklizená cibule se nechává proschnout na záhoně nebo zavěšená ve svazcích. Když začne zaschlá nať šustit, dává se cibule na chladné a suché místo, s teplotou 0 – 2 ºC.

 
Detailní informace
Stanoviště:Slunečné
 
Záruční doba

24 měsíců na jakost

Související produkty

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

30 dalších produktů ve stejné kategorii:

Posledně prohlédnuté

Menu