Cibule

Cibule ozimá Hiberna - Allium cepa - semena - 1 g

1003110

Nové

Jedná se o výnosnou odrůdu s velkou kulovitou cibulí. Dužina je pevná a bílá, s vynikající chutí. Obal cibule je žlutohnědý s tmavším žilkováním. Průměrná hmotnost cibule je 150 g.

Vegatační doba do sklizně cibule s natí je přibližně 160 dní. Čerstvá cibule se sklízí po 185 dnech.

Tento druh cibule nelze pěstovat ze sazečky. Skladování této odrůdy je možné pouze po krátkou dobu. 

Balení o hmotnosti 1 g obsahuje přibližně 200 ks semen.

Semena jsou mořená.

Více informací

22 Kčs DPH

Skladem

- +

 
Návod

Výsev se provádí buď v průběhu srpna nebo září na venkovní záhon. Hloubka výsevu je asi 0,5 - 1 cm. Klíčení trvá 2 – 4 týdny (záleží na odrůdě a podmínkách pěstování). Ideální teplota ke klíčení je 12 – 18 ºC. Spon 25 – 30 x 10 – 15 cm.

Cibule má ráda teplé a slunečné stanoviště, příp. polostín. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná a humózní. Měla by být také neutrální nebo mírně zásaditá. Zvýšit pH lze pomocí vápence nebo dřevěného popela, který se přimíchá do půdy. V kyselých a těžkých půdách cibule lehce podléhá chorobám.

Při pěstování cibule je potřeba myslet na dostatečnou závlahu, ale ne přílišné přemokření cibulek, a také na dobrý výběr hnojiva. Cibulím vyhovuje fosfor a draslík, naopak hnojiva s dusíkem či chlorem nejsou vhodná. Pokud má cibule dobré podmínky, pak přihnojování není nutné.

U cibule věnujte pozornost správnému období sklizně – u přezrálých cibulí se častěji vyskytují choroby, předčasně sklizené cibule se zase špatně skladují. Cibule se sklízí v době, kdy porost z jedné třetiny až poloviny polehne (zpravidla koncem července). Sklizená cibule se nechává proschnout na záhoně nebo zavěšená ve svazcích. Když začne zaschlá nať šustit, dává se cibule na chladné a suché místo, s teplotou 0 – 2 ºC.

 
Detailní informace
Stanoviště:Slunečné
 
Záruční doba

24 měsíců na jakost

Související produkty

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

30 dalších produktů ve stejné kategorii:

Posledně prohlédnuté

Menu