×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Tykev okrasná Kamo Kamo - Cucurbita pepo - semena tykve - 5 ks

×

Tykev Kamo Kamo je původem z Nového Zélandu. Plodí krásné tmavě zelené plody s podélnými žlutými až oranžovými pruhy. Typické je výrazné žebrování. Dýně dorůstají do váhy 0,8–1 kg, mají pevnou slupku a lze je dlouhodobě skladovat.

Někdy je tato dýně považována za výlučně okrasnou odrůdu. Její plody jsou ale velice chutné a lze je bez problémů konzumovat.

Mladé plody můžete zpracovávat jako cuketu, v pozdější fázi zrání se zpracovává jako klasická dýně. Její oříšková chuť se hodí do polévek, omáček, sladkých pokrmů apod.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

Číst víceShow less
43 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1001137
Přidat k oblíbeným
Popis

Jedná se o poměrně odolné rostliny, takže je možné buď semena předpěstovat nebo je sázet přibližně v polovině května přímo na venkovní záhon.

předpěstováním semen můžete začít už v březnu či dubnuDoba klíčení je zpravidla 1–2 týdny. Rostliny přesazujeme na slunné stanoviště až v druhé polovině května, resp. v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky, neboť tykve špatně snáší mrazy. Rostliny sázíme do sponu 150 x 100 cm (nebo více).

Tykve mají rády hlinitou půdu, která je bohatá na živiny. Je možné do půdy již na podzim zapravit kompost nebo hnůj. Pro růst je zásadní dostatek světla, tepla a vláhy. Stanoviště musí být vždy slunečné a půda vlhčí. Je potřeba rostliny dostatečně zalévat – méně a častěji. Rostliny v průběhu růstu můžete přihnojovat hnojivy či kompostem.

Tykve lze uchovávat na chladném místě poměrně dlouhou dobu.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001137

Parametry

Výsev / výsadba
Březen
Ranost odrůdy
Polopozdní
Barva plodu
Oranžová
Zelená
Žlutá
Mrazuvzdornost
Ne
BIO kvalita
Ne
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Červenec
Říjen
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
79 Kč s DPH

Kapalný přírodní produkt je vyrobený z vermikompostu, který výrazně vylepšuje vlastnosti půdy a obohacuje ji o živiny.

Tento druh vermikompostu je určen zejména pro použití při pěstování všech druhů zeleniny a bylinek.

Vyrábí se z trusu žížal, které ho při trávení půdy nasytí užitečnými mikroorganismy, které uvolňují živiny vázané v půdě.

Výrobek zlepšuje vlastnosti půdy, zvyšuje její schopnost zadržovat vodu a omezuje vyluhování živin.

Dále stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.

Při pravidelném použití poskytuje správnou výživu, optimální růst a krásný vzhled rostlin.

264 Kč s DPH

Altela je pasivní pomocný přípravek, který zamezuje vzniku a rozvoji bakteriálních a houbových chorob rostlin.

Je určen zejména k ošetření brambor, zeleniny, jahod, ovocných stromů a vinné révy.

Přípravek obsahuje přírodní enzymy, neživé bakterie a rostlinné extrakty, které vytvářejí na povrchu rostliny nevhodné prostředí pro patogenní organismy. Zároveň obsahuje také některé stopové prvky, jako je zinek a mangan, které pomáhají aktivovat obranné mechanismy rostlin. 

Přípravek je vhodný k užití v ekologickém zemědělství, pro bio farmu i bio zahradu. Nevztahuje se na něj žádná ochranná lhůta.

83 Kč s DPH

Jedná se o přírodní lisovaný kokosový substrát, který se vyznačuje především svou schopností absorbovat až 8x více vody než je jeho hmotnost.

Po nasycení vodou vznikne z tohoto lisovaného substrátu velké množství vzdušného substrátu, který podporuje rozvoj kořenového systému rostlin.

Kokosová vlákna v tomto substrátu jsou vysoce odolná vůči rozkladu.

122 Kč s DPH

Jedná se o univerzální hnojící přípravek, obsahující všechny důležité živiny a prvky, podporující zdravý růst rostlin. Hnojivo je vhodné pro okrasné rostliny, pokojové rostliny, ovoce, zeleninu i balkonové rostliny.

Přípravek napomáhá tvorbě poupat, podporuje násadu a vybarvení květů, množství plodů a jejich vyzrávání. Komplexní výživu zajišťují mikroprvky, které jsou v hnojivu obsaženy. 

Díky rychle a snadno přijatelným živinám nehrozí předávkování rostlin. 

93 Kč s DPH

Jedná se o univerzální hnojící přípravek, obsahující všechny důležité živiny a prvky, podporující zdravý růst rostlin. Hnojivo je vhodné pro okrasné rostliny, pokojové rostliny, ovoce, zeleninu i balkonové rostliny.

Přípravek napomáhá tvorbě poupat, podporuje násadu a vybarvení květů, množství plodů a jejich vyzrávání. Komplexní výživu zajišťují mikroprvky, které jsou v hnojivu obsaženy. 

Díky rychle a snadno přijatelným živinám nehrozí předávkování rostlin. 

4 produkty ve stejné kategorii
102 Kč s DPH

Výsevní páska je proužek vodorozpustné folie, ve které jsou v doporučených rozestupech umístěna semena rostlin.

V tomto balení naleznete semena popínavých květin na 5ti metrovém pásu, který lze podle potřeby zkrátit.

Obsahuje pnoucí rostliny, jako je svlačec, lichořeřišnice nebo okrasné tykve, které promění každou zídku nebo plot v pestrobarevný ráj.

Vybrané druhy rostou do výšky až 2 m a kvetou nepřetržitě od června do října.

Směs doporučujeme vysévat od dubna do června do kypré a humózní půdy.

Novinka
59 Kč s DPH

Dýně Honeynut představuje specifickou odrůdu medové dýně, která je výsledkem mezidruhové kultivace mezi cucurbita moschata a cucurbita maxima.

Tato zimní tykev se vyznačuje produkcí menších, kompaktních plodů o velikosti přibližně 15 cm v průměru, které mají tvar podobný hrušce.

Během dozrávání dochází k postupnému přechodu barvy plodů z tmavě zelené až po tmavě oranžovou, což signalizuje jejich plnou zralost.

Dužnina dýně je charakteristická tmavě oranžovou barvou, intenzivním aroma a výraznou sladkostí.

Typická hmotnost zralého plodu se pohybuje v rozmezí 500–700 g.

Rostlina je známá svou schopností vytvářet nízké, avšak velmi produktivní šlahouny a zároveň vykazuje vysokou odolnost vůči plísňovým onemocněním.

Vegetační doba je 85–100 dnů.

57 Kč s DPH

Tykev Cream of the Crop patří do skupiny typu „acorn“ neboli česky žalud.

Název získala díky tvaru svých plodů, které jsou u květního konce mírně zašpičatělé. Tykve jsou menší, o délce do 20 cm a hmotnosti do 800 g. Mají typické dýňové žebrování a dozrávají do žluté barvy.

Rostlina má poloplazivý růst, ale výhony jsou kratší než u jiných běžných druhů.

Tykve mají pevnou slupku, díky které se dají dobře a dlouho skladovat. Využívají se k dekorativním účelům, ale zároveň jsou jedlé a mají příjemnou oříškovou chuť. Budou tedy i výborným pomocníkem v kuchyni.

Doba zrání je přibližně 95 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se