Kategorie
-
Okrasné rostlinyrůže
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
- Jarní cibulovinyBegónie, jiřinky, gladioly a další!
- Sazenice
-
Zelenina a ovoceSezóna pěstování zeleniny je tady!
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
- BIO kvalita
-
Rajčata
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
- Chilli papričky
-
Travní směsi a loukyOkrasné i zátěžové
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
- Léčivky a bylinky
-
Exotické rostliny
Vybírejte z více jak 160 druhů
- Masožravé rostliny
-
Stromy a keře
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
- Klíčky a microgreens
- Substráty, hnojiva a stimulátory
- Ochrana nejen rostlin
- Pomůcky k pěstováníZvýhodněné pěstební sady
- Dárkové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
-
-
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
-
-
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
-
-
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
-
-
Vybírejte z více jak 160 druhů
-
-
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
-
-
-
-
-
Křín Powellii růžový - Crinum Powellii rosea -...
Denivka Longsfield Red Baron - Hemerocallis -...
Bazalka pravá balkónová - Ocimum basilicum -...
Chilli žluté 7 Pot Brain Strain - Capsicum chinense - semena chilli - 6 ks
Odrůda chilli papriček rodu Chinense, která dosahuje výšky až 100 cm, i více. Jedná se o rostlinu velkého a bujného vzrůstu, takže se hodí spíše pro pěstování ve skleníku.
Plody jsou sytě žluté barvy, s nerovným povrchem, podle kterého si vysloužila odrůda svůj název. Velikostně dosahují délky 4–5 cm.
Chilli 7 pod je extrémně pálivé. SHU (jednotky pálivosti) je 1 400 000.
Papričky se využívají ke kořenění omáček, masa či k nakládání.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
S předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám.
Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.
S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.
Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.
Parametry
- Výška
- 80 - 100 cm
- Výsev / výsadba
- Březen
Únor
- Ranost odrůdy
- Polopozdní
Pozdní
- Barva plodu
- Žlutá
- Mrazuvzdornost
- Ne
- Pálivost
- Extra pálivé
- BIO kvalita
- Ne
- Pěstování
- Doma
Venku
- Odrůda
- Nehybridní
- Stanoviště
- Slunečné
- Sklizeň
- Srpen
Září
Říjen
Zapichovací jmenovka je skvělým pěstitelským pomocníkem.
Své využití najde nejen v záhonech na zahradě, ale také v květináčích a truhlících doma.
Jmenovka má 15 cm a je zhotovena ze dřeva.
AgroBio Plodová zelenina je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z přesličky a kopřivy, z kterých využívá všech jejich známých účinků. Je vhodný pro ekologické pěstování.
Zvyšuje odolnost plodové zeleniny, podporuje správný růst plodů a zaručuje obranyschopnost rajčat, paprik nebo okurek.
Postřik je výborný také proti abiotickému stresu (kroupy, sucho nebo prudké deště). Aplikace před výskytem chorob nebo škůdců.
Po jeho použití je možné plody ihned konzumovat, nemá tedy ochrannou lhůtu.
Postřikový fungicidní přípravek ve formě emulgovatelného koncentrátu, určený k ochraně:
- jádrovin proti padlí jabloňovému a strupovitosti
- révy proti padlí révovému
- angreštu a černého rybízu proti americkému padlí angreštovému
- okurky, baklažánu, melounu cukrového i vodního, tykve, rajčete, jahodníku, papriky a cukety proti padlí
Balení vystačí na přípravu 20 l aplikační kapaliny.
Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.
Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Jedná se o jedinečný přípravek určený k hubení všech druhů slimáků a plzáků, který je vyrobený z přírodních zdrojů. Přípravek je vhodné používat nejen na zeleninových a okrasných záhonech, ale také ve sklenících.
Na vlhké zemi granule nabobtnají, ale ani po několikrát opakovaném nabobtnání se granule nerozpadnou.
Přípravek je odolný vůči dešti a neškodí zvířatům.
Obsah balení je 200 g.
Jedná se o přírodní hnojivo obohacené o guáno, které pochází z trusu mořských ptáků žijících na pobřeží Jižní Ameriky. Přípravek je vhodný pro hnojení rostlin rajčat a paprik.
Přípravek dodává rostlinám nejen potřebné živiny, ale také aktivuje půdní mikroflóru.
Dá se použít jako zálivka, ale i jako postřik na listy.
Apocalypse Red Chilli je odrůda chilli papriček pocházející z Itálie, která svým unikátním vzhledem evokuje kombinaci tří extrémně pálivých druhů: Ghost Pepper, Trinidad Moruga Scorpion a Carolina Reaper.
I když zatím nebyly oficiálně stanoveny Scovilleho jednotky pro tuto konkrétní odrůdu, její pálivost by mohla být srovnatelná s Carolina Reaper, jenž dosahuje průměrných hodnot mezi 1,4–2,2 milionu SHU.
Plody Apocalypse Red Chilli zrají do sytě červené barvy a vyznačují se širokou škálou tvarů, od klasických po bizarně zkroucené.
Charakteristickým rysem této odrůdy je její ovocná chuť, která je doplněna intenzivní a dlouhotrvající pálivostí.
Chilli paprička Thai Hot Bird's Eye je známá svou vysokou pálivostí a je široce využívána v tradičních receptech thajské a indické kuchyně.
Tato odrůda se vyznačuje kompaktním vzrůstem. Na rostlinách dozrávají atraktivní vzpřímené hrozny ostrých, intenzivně aromatizovaných plodů.
Tyto štíhlé chilli papričky, dosahující délky přibližně 7,5 cm, jsou ideální pro dodání autentické chuti asijským polévkám, omáčkám, smaženým pokrmům, salátům a kari.
S hodnotou na Scovilleho stupnici pálivosti (SHU) mezi 100 000 a 225 000, patří Thai Hot Bird's Eye mezi opravdu výrazné a pálivé odrůdy, což z ní činí vynikající volbu pro milovníky ostrých chutí hledající pravou esenci asijské kuchyně.
Bhut Jolokia byla zapsána v roce 2007 do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světe. Její prvenství sice již bylo překonáno, ale přesto je Bhut Jolokia vyhledávaným chilli právě z důvodu její velké pálivosti.
Výška rostliny je okolo 1 m a plodí podlouhlé červené papriky o délce 5–8 cm.
Chuť a vůně má výrazný ovocný nádech. Pálivost je více jak 1 000 000 jednotek SHU. Papriky se využívají k vaření, do indických pokrmů, k nakládání či k sušení. Jejich výjimečná chuť dobře vynikne také v dezertech.
Doba zrání je přibližně 120 dní.
Chilli Brazilský pepř Ghost pepper je exotickým hybridem odrůd Bhut Jolokia, 7 Pot Douglah a Trinidad Scorpion.
Rostlina původem z Brazílie dorůstá výšky kolem 100–120 cm. Výhodou je její vysoký výnos.
Co se týká tvarů a rozměrů plodů, je kmen Ghost pepper velice variabilní. Papriky brazilského pepře jsou tmavě červené až čokoládové střední velikosti, což se může následující sezónu díky křížení pozměnit.
Tento druh chilli řadíme mezi extra pálivé, SHU je přibližně 1 400 000 jednotek.
Chilli Trinidad Scorpion Butch je více než 1 m vysoká rostlina. Při příznivých podmínkách může dorůst až do výše 180 cm. Dařit se jí proto bude nejlépe ve skleníku.
Svůj název dostala podle neobvyklého tvaru plodů, které jsou ve spodní části promáčknuté a zakončené špičatým výrůstkem, připomínajícím ocas škorpióna. Druhou část názvu si vysloužila podle svého prvního šlechtitele Taylora Butche.
Plody dozrávají do sytě žluté barvy a jsou extrémně pálivé. SHU 1 463 000 jednotek. I přes toto závratné číslo jsou plody velmi chutné, s ovocným nádechem, a hodí se nejlépe do omáček.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Odrůda Carolina Reaper patří mezi velmi teplomilné chilli, takže nejlepší podmínky bude mít při pěstování ve skleníku nebo doma. Rostlina dorůstá výšky až 160 cm a vyznačuje se velmi bujným růstem. Lze ji ale zastřihávat.
Plodí 4–5 cm dlouhé lusky, které se vyznačují nepravidelným tvarem. Dozrávají do hnědé barvy. Plody rostou po 2–3 kusech vedle sebe a při dobrým podmínkách jich sklidíte opravdu mnoho.
Chilli Carolina Reaper chocolate se řadí, stejně jako její červená odrůda, mezi extrémně pálivé chilli. Proto je nutná při manipulaci s papričkami a jejich konzumaci velká opatrnost.
SHU je 1 600 000 jednotek, takže k dochucení pokrmů stačí opravdu nepatrné množství. Plody jsou velmi aromatické a hodí se zejména k sušení.
Doba zrání je delší, přibližně 120 dní.