×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Cibule žlutá Zittauer - Allium cepa - semena cibule - 270 ks

×

Cibule Zittauer je polopozdní odrůda. Cibulky jsou kulovité s hmotností okolo 80 g.

Slupka je žlutohnědá a tenká.

Kromě svého nezastupitelného místa v kuchyni, je cibule také velmi ceněna v lidovém léčitelství, kde se využívá především pro své antibakteriální či protizánětlivé účinky. 

Číst víceShow less
35 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1002428
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsev se provádí buď v průběhu zimních měsíců do skleníku nebo od dubna na venkovní záhonHloubka výsevu je asi 0,5–1 cm. Klíčení trvá 2–4 týdny (záleží na odrůdě a podmínkách pěstování). Ideální teplota ke klíčení je 12–18 ºC. Spon 25–30 x 10–15 cm.

Cibule má ráda teplé a slunečné stanoviště, příp. polostín. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná a humózní. Měla by být také neutrální nebo mírně zásaditá. Zvýšit pH lze pomocí vápence nebo dřevěného popela, který se přimíchá do půdy. V kyselých a těžkých půdách cibule lehce podléhá chorobám.

Při pěstování cibule je potřeba myslet na dostatečnou závlahu, ale ne přílišné přemokření cibulek, a také na dobrý výběr hnojiva. Cibulím vyhovuje fosfor a draslík, naopak hnojiva s dusíkem či chlorem nejsou vhodná. Pokud má cibule dobré podmínky, pak přihnojování není nutné.

U cibule věnujte pozornost správnému období sklizně – u přezrálých cibulí se častěji vyskytují choroby, předčasně sklizené cibule se zase špatně skladují. Cibule se sklízí v době, kdy porost z jedné třetiny až poloviny polehne (zpravidla koncem července). Sklizená cibule se nechává proschnout na záhoně nebo zavěšená ve svazcích. Když začne zaschlá nať šustit, dává se cibule na chladné a suché místo, s teplotou 0–2 ºC.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1002428

Parametry

Výsev / výsadba
Duben
Ranost odrůdy
Polopozdní
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Polostinné
Slunečné
Sklizeň
Září
Odrůda cibule
Jarní
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
117 Kč s DPH

Stimulátor zdraví pro záhony je zcela přírodním a ekologickým bioaktivním přípravkem, který díky svému složení nezanechává žádnou chemickou stopu.

Jedná se o směs půdních bakterií a vybranou mikrovýživu, která podporuje zdravý růst záhonových rostlin, jako jsou květiny, ovoce i zelenina.

Půdní bakterie pomáhají rozkládat minerály v půdě, čímž se stávají pro rostliny lépe využitelné. To se týká zejména fosforu, draslíku a železa.

Bakterie pomáhají vytlačovat z půdy patogeny a stimulují odolnost rostlin proti houbovým a plísňovým chorobám.

Při pravidelné aplikaci zesiluje celá rostlina, a to jak kořenový systém, tak nadzemní část. Rostliny pak lépe a více plodí.

206 Kč s DPH

České organické hnojivo Hnojík se využívá k přihnojování všech druhů rostlin, a to jak venkovních, tak pokojových. Dále nalezne využití při prohnojení květinových záhonků, stromů, keřů a trávníků.

Používá se též pro přípravu půdy před výsadbou jahod, brambor, obilovin, dále v ovocnářství, zelinářství a vinařství.

Hnojík je čistě přírodní, sypké hnojivo, které je tvořeno z exkrementů moučných červů a zbytku jejich podestýlky. Obsahuje cenné živiny a organické látky pro všechny fáze růstu rostlin.

Živiny se do půdy uvolňují postupně a jejich organické složení podporuje půdní život a tvorbu humusu. Vyvážené množství N, P, K látek je přirozeně doplněno také o vápník a magnesium.

Hnojík má také repelentní a uzdravovací účinky na napadené rostliny. Doporučujeme přimíchat k hnojivu také svlečky pro rychlejší nástup účinku.

Lze použít také jako startér nebo urychlovač kompostu.

Omezení použití hnojiva se týká pouze orné půdy v době od výsevu nebo výsadby a následné sklizně, aby nedošlo ke kontaminaci rostlin v zemědělském použití.

191 Kč s DPH

Algavit je pomocný přípravek určený pro ošetření rostlin v průběhu vegetační sezóny. Jedná se o rozpustný prášek z mořských řas, který funguje jako přírodní stimulátor pro správný růst a vývoj rostlin.

Lze použít jak při pěstování zeleniny, pokojových, balkónových i jiných rostlin, tak při údržbě trávníku. Uplatnění najde taktéž v zemědělství.

227 Kč s DPH

Symbivit universal je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování rostlin. Využívá pozitivních biostimulačních a biohnojivových účinků půdní houby Trichoderma harzianum ve spojení s mykorhizou.

Použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami – mikroskopickými vlákny, které se napojí na kořenový systém rostliny. Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání rostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrodykrásnějších květů a celkově lepší vitalitě rostlin.

Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin a to po celý jejich život.

Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.

Symbivit Universal je vhodný pro většinu kvetoucích rostlin, popínavé rostliny, pokojové rostliny, zeleninu, ovocné stromy a některé okrasné stromy a keře.

Použití není vhodné pro většinu jehličnanů, orchideje, rhododendrony, azalky, vřes, brukvovité a merlíkovité rostliny.

296 Kč s DPH

Jedná se o postřikový fungicidní přípravek ve formě suspenzního koncentrátu k ochraně zeleniny a okrasných rostlin proti houbovým chorobám a plísním, hnědé skvrnitosti, plísni bramborové a padlí.

Lze ho použít také k preventivní ochraně.

Omezuje výskyt svilušek. 

Přípravek je určen zejména na ošetření zeleniny, okurek, cibule, česneku, ovocných a okrasných dřevin a lesních dřevin.

157 Kč s DPH

Organo-minerální hnojivo je vícesložkové hnojivo, které dodá, díky svému unikátnímu složení, cibuli, česneku a okrasným cibulovinám potřebné živiny ve vyváženém poměru po dobu až 60 dní.

Hnojivo působí rychle a zároveň dlouhodobě. Zajistí zdravý růst rostliny a podpoří pikantní chuť.

Hnojivo příznivě ovlivňuje vytváření humusu v půdě, a tím zvyšuje její úrodnost. Také reguluje vodní režim rostlin.

4 produkty ve stejné kategorii
57 Kč s DPH

BIO Cibule Rossa di Firenze je raná a velice produktivní odrůda. Při včasné výsadbě je možné již od jara sklízet purpurově červené podlouhlé šalotky, které mají velmi sladkou bílou dužinu.

Díky své lahodné chuti jsou vhodné ke konzumaci v čerstvém stavu, jsou například skvělé do salátů. 

Cibule Rossa di Firenze nejsou vhodné k dlouhodobému skladování.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

26 Kč s DPH

Cibule jarní kuchyňská je velmi výnosná poloraná odrůda. Odolná proti mechanickému poškození a s výbornou skladovatelností.

Dužina je bílá až nažloutlá, jemné a nasládlé chutí, vhodná pro přímý konzum. Cibule jarní kuchyňská je vhodná pro pěstování z přímých výsevů i ze sazečky, má spolehlivé výnosy ve všech pěstitelských oblastech.

Doba zrání je přibližně 130 dní.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se