×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Strakonická louka - semena Černý Biopro - letničková směs - 20 g

×

Strakonická louka je přehlídkou bohatosti a různorodosti letničkových květů. Převažuje zde Centaurea, Clarkia, Gypsophila, Linum, doplněné o další rostliny. 

Směs tvoří 15 druhů letniček, které jsou rozdílné v době a délce květu, čímž se tato louka v průběhu vegetačního období proměňuje. Variabilita a atraktivita jednotlivých fází růstu Vás ohromí. Louka působí velice živě a hravě. 

Porost je kompaktní, s celkovou výškou 50–70 cm

Balení 20 g vystačí na 10 m2.

Číst víceShow less
304 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
5000348
Přidat k oblíbeným
Popis

Založení letničkového záhonu je velice snadné. Směs lze vysévat od dubna do poloviny května. Přibližně za 6–8 týdnů se objeví první květy.

Před výsevem pozemek odplevelte a vyhnojte minerálním hnojivem (cca 20 g/m²). Na takto připravenou plochu již můžete začít vysévat.

Doporučený výsevek je 2 g/m². Pokud chcete docílit hustšího porostu, můžete zvýšit výsev až na 5 g/m². Vysetou směs je nutné zasekat hráběmi, uválcovat a je možné ji ihned zalít.

Stačí pouze jedno odplevelení během celé vegetační sezóny, protože po zapojení porostu se již plevele nemají šanci prosadit. Louku zalévejte až do doby, než rostliny dosáhnou výšky cca 15 cm, dále pak v období dlouhotrvajícího sucha a v průběhu vegetace.

Potřebují dostatečné teplo a zálivku (až na výjimky).

Semena jednotlivých druhů lučních květin klíčí pomalu a v průběhu celého roku, tedy nerovnoměrně. 

Vzrostlou louku je třeba pravidelně sekat. Sečení a odstranění posečené hmoty uvolní prostor na slunci i pomaleji rostoucím druhům rostlin nebo rostlinám, které vyklíčily později. Sečením se tedy podporuje druhová pestrost lučních květů.

Číst víceShow less
Detaily produktu
5000348

Parametry

Výška
40 - 60 cm
60 - 80 cm
Barva květu
Směs barev
Výsev / výsadba
Duben
Květen
Mrazuvzdornost
Ne
Vegetační doba
Letničky
Odrůda
Nehybridní
Velikost balení
10 g
Travní směs
Okrasná
Výrobce
Černý Biopro
Stanoviště
Slunečné
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
269 Kč s DPH

Jedná se o krystalické hnojivo s obsahem hořčíku a železa určené k hnojení všech typů trávníků, sportovních i okrasných. 

Přípravek napomáhá odstranit z travního porostu nežádoucí mech a podporuje jeho zdravou regeneraci a růst.

Enzymy obsažené v přípravku zajišťují rychlejší rozklad travní plsti a napomáhají tak provzdušnění travního porostu. Pravidelným hnojením se trávník stává silnějším a odolnějším. 

191 Kč s DPH

Ledek vápenatý je minerální hnojivo, které má široké využití. Jedná se o typické hnojivo "na list". Využívá se zejména na kyselých půdách, neboť vápník zmírňuje účinek půdní kyselosti.

Přípravek je s oblibou využíván pro hnojení všech typů trávníků, okrasných rostlin, ovoce i zeleniny (výjimku tvoří pouze rostliny špatně reagující na vyšší obsah vápníku, jako jsou azalky, rododendrony, kanadské borůvky apod.).

Ledek vápenatý také potlačuje tvorbu mechu.

Novinka
113 Kč s DPH

Směs květin "Zelená střecha" od firmy Kiepenkerl představuje ideální řešení pro ozelenění střech, ať už na slunných, tak polostinných plochách. Obsahuje vybrané druhy letniček a trvalek, které efektivně přispívají k vytvoření živého a esteticky příjemného prostředí na střechách budov.

Rostliny v této směsi dorůstají výšky 10 až 30 cm a nabízí bohaté kvetení od jara až do podzimu. Kromě krásného vzhledu poskytuje směs "Zelená střecha" také důležitý přínos pro místní ekosystém, jelikož láká motýly, čmeláky a včely, kteří zde nacházejí bohatý zdroj potravy.

Navíc, směs květin "Zelená střecha" má významný izolační účinek, díky čemuž v zimních měsících pomáhá udržovat teplo uvnitř budovy a tím přispívá k úsporám energie. Tento praktický benefit činí směs "Zelená střecha" nejen esteticky přitažlivou, ale i ekonomicky výhodnou volbou pro ozelenění střech.

Jedno balení, které pokryje plochu 3 až 4 m2, umožňuje snadnou aplikaci a rychlé dosažení výsledků.

Novinka
271 Kč s DPH

Květinová směs "Květy u cesty" od Kiepenkerl je výsledkem úzké spolupráce mezi zemědělci, včelaři a ochránci přírody, s cílem vytvořit směs, která podporuje biodiverzitu a poskytuje zdroje potravy pro hmyz a další živočichy.

Tato směs, která může dorůst výšky mezi 100 až 150 cm, přináší květy různých barev od července až do října. Je ideální pro vytváření květinových pásů podél cest, v zemědělských oblastech, jako jsou odstavné plody, nebo pro oživení veřejných zelených ploch a okrasných zahrad.

Výhodou této směsi je nejen její estetická hodnota, ale také přínos pro ekosystém - podpora zdraví, potravy a reprodukce nektar a pyl sbírajícího hmyzu, jako jsou včely, motýli a další. Dále přispívá ke zlepšení životního prostředí pro ježky, zajíce a podporuje přirozenou biologickou rozmanitost.

Jedno balení o hmotnosti 40 g pokryje plochu až 40 m².

4 produkty ve stejné kategorii
317 Kč s DPH

Rostliny do této směsi byly vybrány tak, aby vytvářely barevný harmonický tón, založený na principu kontrastu žluté a červené barvy. Tyto barvy dodávají energii a navozují pocit tepla. 

Ve směsi najdete zastoupení laskavce, který této louce dodá překrásný nádech. 

Směs vytváří porost o výšce 60–80 cm.

Směs obsahuje 13 druhů letniček s rozdílnou dobou a délkou kvetení. Porost se bude tedy v průběhu vegetační doby proměňovat. 

Balení 20 g vystačí na 10 m2.

1 516 Kč s DPH

Trvalková směs je speciální louka, která obsahuje jak letničky, vykvétající hned v prvním roce po výsevu, tak i trvalky. Směs vydrží na stanovišti více než 10 let

Směs Vás ohromí svým bohatým kvetením již od prvního roku po výsevu. Ve směsi nejsou zastoupeny jeteloviny ani traviny, takže jí nic neubírá na její hodnotě. 

Výhodou je proměnlivost louky, která je způsobena zastoupením bylin s různou délkou vegetační doby. Směs je určena pro suchá stanoviště

Balení 40 g vystačí na 20 m2.

Novinka
259 Kč s DPH

Tato pečlivě vybraná směs semen od Kiepenkerl obsahuje především druhy květin, které se vyznačují vysokou tolerancí vůči suchu a tepluNavíc představuje cenný zdroj potravy pro různé druhy medonosného hmyzu, čímž podporuje biodiverzitu.

Kvetou od června do října dorůstající výšky 100–150 cm a obohacují tak naši jinak stále monotónnější krajinu.

V rámci této směsi se můžete těšit na široký výběr květin, jako jsou kosmatce, cínie, chrpy a mnoho dalších letniček. Ty rozkvétají v bohaté škále barev – bílé, žluté, červené, či oranžové, a jsou tak skvělým způsobem, jak vaší zahradě dodat živost a barvu.

Balení semen o hmotnosti 100 g je dostatečné pro osázení plochy až 30 m².

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se