×
PPL Parcelshop

Kategorie

Růže šípková - Rosa canina - semena růže - 5 ks

×

Růže šípková, nazývána také růže divoká, je přibližně 1,5 m vysoká rostlina, pocházející z oblasti Evropy a severní Afriky. V našich podmínkách se jí daří poměrně dobře a nevyžaduje žádná speciální opatření.

Odmění se Vám červenými šípky, které obsahují velké množství vitamínů a dalších prospěšných látek. Jsou využívány při léčbě nachlazení, onemocnění cév, paradontóze atd.

Číst víceShow less
53 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1003511
Přidat k oblíbeným
Popis

Před výsevem je nutné provést studenou stratifikaci semen po dobu cca 6 týdnů. Poté se semena máčí 12 hodin ve vodě a následně vysévají do hloubky cca 5 mm. Doba klíčení může být i několik měsíců.

Růže šípková jinak není příliš náročná na pěstování. Vyhovuje jí plné slunce, příp. polostin. Půda by měla být vápenitá, výživná a dobře propustná.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1003511

Parametry

Výška
120 a více
Vegetační doba
Trvalky
Pěstování
Venku
Stanoviště
Polostinné
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
99 Kč s DPH

Sirné knoty se využívají k síření skladových prostor nebo nádob.

Síření je desinfekční postup, při kterém jsou zničeny zárodky plísní a jiné mikroorganismy. Zajistí tak delší trvanlivost uskladněné úrody ve sklepích a nádobách.

Sirné knoty jsou vysoce účinné a velmi dobře se s nimi manipuluje.

Balení obsahuje 40 ks knotů o velikosti 18x2 cm.

253 Kč s DPH

Ectovit je pomocný rostlinný přípravek vhodný pro některé stromy pěstované jako bonsaj. Využívá pozitivních biostimulačních a biohnojivových účinků půdní houby Trichoderma harzianum ve spojení s mykorhizou.

Použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami – mikroskopickými vlákny, které se napojí na kořenový systém rostliny. Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání rostlinám. Přírodně se tak dosáhne krásnějšího vzhledu a celkově lepší vitality.

Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin a to po celý jejich život. Podporují vyrovnaný růst a snižují stres rostlin.

Ectovit je vhodný především pro bonsaje borovice, buku, cedru, dubu, habru, jedle, lípy, modřínu, smrku a topolu.

292 Kč s DPH

Symbivit Bonsai je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování bonsají. Využívá pozitivních biostimulačních a biohnojivových účinků půdní houby Trichoderma harzianum ve spojení s mykorhizou.

Použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami – mikroskopickými vlákny, které se napojí na kořenový systém rostliny. Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání rostlinám. Přírodně se tak dosáhne krásnějšího vzhledu a celkově lepší vitality.

Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin a to po celý jejich život.

Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.

Symbivit Bonsai je vhodný pro rostliny pěstované jako bonsaj, některé listnaté stromy a keře a okrasné jehličnany.

121 Kč s DPH

AgroBio Zelené pokojové rostliny je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z kopřivy a levandule. Je vhodný pro ekologické pěstování.

Podporuje správný růst zelenou barvu listů rostlin. Zvyšuje lesk listů a obranyschopnost rostlin.

Bezpečný pro člověka a domácí zvířata.

Postřik je možné aplikovat přímo v bytě – bytu dodá příjemnou bylinkovou vůni.

Vhodný pro celoroční péči o pokojové rostliny (lze aplikovat i v době vegetačního klidu), zejména pro palmy, juky, fíkusy, šeflery a ostatní nekvetoucí rostliny.

 

171 Kč s DPH

Dusíkaté vápno je víceúčelové, pozvolně působící granulované hnojivo, které dodává do půdy zejména dusík.

Rozkládá se beze zbytku a nezanechává v rostlinách žádné škodlivé látky.

Hnojivo je určeno především k dezinfekci půdy před výsadbou a je vhodné k pěstování zeleniny, ovocných stromů, bobulovin, jahod, brambor, a dále pro obnovu trávníku a k urychlení zrání kompostů.

Likviduje původce houbových chorob, hubí a odpuzuje živočišné škůdce v půdě – slimáky, háďátka, plže, ponravy a jiné. 

Vhodné pro BIO pěstování.

140 Kč s DPH

Jedná se o oblíbené organominerální hnojivo s obsahem rohoviny, které je určeno ke hnojení rododendronů, azalek či vřesů.

Rohovina je ceněna pro svůj obsah organicky vázaného dusíku, který se působením půdních mikroorganismů uvolňuje postupně, takže je rostlinami maximálně využit po dlouhou dobu. 

Hnojivo obsahuje i další živiny, nezbytné ke kvalitnímu růstu a vývoji rostliny.

Hnojivo není určeno k rozpouštění ve vodě a aplikaci zálivkou!

Lze kombinovat s přírodním hnojivem - Hoštické hnojivo Guáno.

143 Kč s DPH

Jedná se o vysoce kvalitní a účinné krystalické hnojivo, určené k výživě všech druhů ovocných stromů (jabloně, hrušně, broskvoně, švestky,...).

Díky vyváženému složení živin a mikroprvků poskytuje ovocným stromům vše potřebné ke správnému vývoji a zdravému růstu.

Hnojivo podporuje tvorbu plodů, zlepšuje jejich skladovatelnost a snadno se dávkuje. 

57 Kč s DPH

Mexická bavlna je velmi snadná na pěstování. Tento malý strom se vyznačuje velmi rychlým růstem, a tak není problém ho vypěstovat i v našich zeměpisných šířkách, kde se dorůstá okolo 60 cm. Pěstuje se zde nejčastěji jako letnička.

Gossypium hirsutum se dnes hojně využívá v komerční výrobě. Zahradníci si ho však pěstují pro okrasu, lze z něj vytvořit krásné aranže.

Vyniká nádhernými nažloutlými květy, které v kombinaci s exotickými trojlaločnými listy vytvoří na zahradě krásnou podívanou.

Ze semen bavlníku se nezískávají pouze vlákna, ale také bavlníkový olej, který bývá průmyslově využíván k mazání strojů a své místo má také ve farmacii. 

4 produkty ve stejné kategorii
58 Kč s DPH

Zmarličník japonský je listnatá dřevina, původem z Japonska a Číny, kde roste ve vlhkých horských lesích a při březích řek. Jedná se o zelený strom s načervenalou barvou kmene. V zahradě poroste do výšky přibližně 5 m, doma v květináči Vám doroste do výšky asi 2 m.

Rostlina má srdcovité listy, které mají zelenou barvu a na podzim se zbarvují do žluté až červené barvy.

Rostlina je mrazuvzdorná až do -34 °C.

66 Kč s DPH

Citronečník trojlistý pochází ze severní a střední Číny, a proto je možné jej pěstovat i v našich podmínkách. Pěstuje se jako okrasná dřevina.

Jedná se o opadavý keř, který dosahuje výšky okolo 3 m. Od dubna do května kvete poměrně velkými květy, které se vyznačují aromatickou vůní.

Plody připomínají drobné citrony a nejsou jedlé.

81 Kč s DPH

Kdoulovec japonský je opadavý trnitý keř, který dorůstá do výšky okolo 100 cm. Je poměrně rozložitý, na šířku může mít až 3 m. Kvete od dubna do května cihlově červenými květy.

Plodem jsou kulovité žlutozelené malvice, které jsou sice jedlé, ale k samostatnému pojídání se díky se kyselé chuti příliš nehodí. Přidávají se však do nejrůznějších pokrmů jako dochucovadlo.

Tento keř se hodí do zahrady jako solitéra nebo se využívá k tvorbě živých plotů.

Rostlina je vhodná pro pěstování a tvarování jako bonsaj.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se