×
PPL Parcelshop

Kategorie

Meloun vodní Crimson Sweet - Citrullus lanatus Matsum et Nakai - semena melounu - 6 ks

×

Jedná se o červenou vodní odrůdu melounu. Pěstovat ji můžete ve venkovních záhonech, rostlině se ale bude dařit lépe ve skleníku či ve fóliovém krytu.

Plody jsou velké, oválně kulaté s tmavě zelenou proužkovanou slupkou, která je silnější než u jiných odrůd. Dorůstají do hmotnosti 8–10 kg, může to být ale až 15 kg. Dužina plodu je růžovočervená a velmi šťavnatá.

Vodní melouny jsou velmi oblíbené zejména v letních měsících, kdy, díky vysokému obsahu vody, slouží jako chutná osvěžující potravina. Kromě toho jsou vodní melouny bohaté na vitamíny a antioxidanty.

Doba zrání je okolo 85 dní. Plody se nejčastěji sklízejí až začátkem září. Sklizené plody mohou při dobrém uskladnění vydržet až do listopadu.

Číst víceShow less
59 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1000326
Přidat k oblíbeným
Popis

Rostlina má vysoké nároky na teplotu a další klimatické podmínky.

pěstováním semen je možné začít už v lednu. Sázíme do hloubky 0,5 cm, ideálně do rašelinové tabletky. Minimální teplota pro klíčení je 18 °C (lépe přes 20 °C). Doba klíčení je 10–20 dní. Ideální spon je 1 x 1 m.

Rostlinku přesazujeme v dubnu či květnu, a to ideálně do skleníku, kde bude mít rostlina mnohem lepší podmínky, neboť je velice náchylná na kolísání teplot, časté dešťové přeháňky a povětrnostní podmínky. Ke zdárnému růstu potřebuje dostatek tepla a světla. Nejlépe ji bude vyhovovat lehká, kyprá půda, s dostatkem živin.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000326

Parametry

Výsev / výsadba
Únor
Ranost odrůdy
Raná
Barva plodu
Zelená
Mrazuvzdornost
Ne
BIO kvalita
Ne
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Září
Odrůda melounu
Vodní
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
79 Kč s DPH

Kapalný přírodní produkt je vyrobený z vermikompostu, který výrazně vylepšuje vlastnosti půdy a obohacuje ji o živiny.

Tento druh vermikompostu je určen zejména pro použití při pěstování všech druhů zeleniny a bylinek.

Vyrábí se z trusu žížal, které ho při trávení půdy nasytí užitečnými mikroorganismy, které uvolňují živiny vázané v půdě.

Výrobek zlepšuje vlastnosti půdy, zvyšuje její schopnost zadržovat vodu a omezuje vyluhování živin.

Dále stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.

Při pravidelném použití poskytuje správnou výživu, optimální růst a krásný vzhled rostlin.

264 Kč s DPH

Altela je pasivní pomocný přípravek, který zamezuje vzniku a rozvoji bakteriálních a houbových chorob rostlin.

Je určen zejména k ošetření brambor, zeleniny, jahod, ovocných stromů a vinné révy.

Přípravek obsahuje přírodní enzymy, neživé bakterie a rostlinné extrakty, které vytvářejí na povrchu rostliny nevhodné prostředí pro patogenní organismy. Zároveň obsahuje také některé stopové prvky, jako je zinek a mangan, které pomáhají aktivovat obranné mechanismy rostlin. 

Přípravek je vhodný k užití v ekologickém zemědělství, pro bio farmu i bio zahradu. Nevztahuje se na něj žádná ochranná lhůta.

85 Kč s DPH

INPORO PS je systémový insekticid na přírodní bázi proti mšicím, sviluškám, štítenkám a puklicím na zelenině, jabloních, rybízu, maliníku, jahodníku a na okrasných rostlinách.

Na rostlině vytváří lepivý povlak, který rostlinám neškodí, ale škůdce zahubí.

Aplikuje se postřikem.

Balení vystačí na cca 5 l postřiku.

115 Kč s DPH

AgroBio Plodová zelenina je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z přesličky a kopřivy, z kterých využívá všech jejich známých účinků. Je vhodný pro ekologické pěstování.

Zvyšuje odolnost plodové zeleniny, podporuje správný růst plodů a zaručuje obranyschopnost rajčat, paprik nebo okurek. 

Postřik je výborný také proti abiotickému stresu (kroupy, sucho nebo prudké deště). Aplikace před výskytem chorob nebo škůdců. 

Po jeho použití je možné plody ihned konzumovat, nemá tedy ochrannou lhůtu.

500 Kč s DPH

Zahradnické nůžky Solid od výrobce Fiskars jsou určené ke střihu suchých a tvrdých větví. 

Přesně broušené, kalené, ocelové čepele zůstávají dlouho ostré.

Mají pohodlně vytvarovaná masivní držadla. Horní čepel je potažena nepřilnavou vrstvou, která snižuje tření a chrání čepel před korozí.

Ergonomická rukojeť FiberComp s povrchem SoftGrip zajistí bezpečné a pohodlné držení.

Nůžky jsou vhodné pro praváky i leváky. 

Nůžky nejsou vhodné pro děti.

4 produkty ve stejné kategorii
66 Kč s DPH

BIO Meloun Sugar baby je velmi raná odrůda vodního melounu, která je ideální pro pěstování ve skleníku či fóliovníku. Plody jsou kulaté, o hmotnosti 3–5 kg. Slupka je tmavě zelená, dužina je pevná, sytě červené barvy.

Jedná se o oblíbenou odrůdu melounu, neboť se vyznačuje dobrým výnosem a kvalitními plody.

Melouny se hodí především k přímé konzumaci. Jejich sladká a osvěžující chuť vás potěší hlavně v horkých letních měsících.

Doba zrání je okolo 75 dní, nejčastěji se sklízí v polovině srpna.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

75 Kč s DPH

Meloun Galia je velmi výnosnou cukrovou odrůdou melounu. Jedná se o hybrid žlutého melounu a melounu cantaloupe, který byl poprvé vypěstován v Izraeli.

Barva slupky plodu přechází od zelené do žluté, podle stádia zralosti. Dužina uvnitř plodu je opět světle zelená až žlutá. Zralé plody poznáme podle toho, že již postrádají tvrdost, při stlačení začínají lehce pružit. Taktéž je důležité všímat si vůně, která je u zralých plodů více intenzivní.

Meloun Galia se využívá s oblibou do ovocných salátů, kde se kombinuje s kyselejšími druhy ovoce, neboť samotná jeho chuť je velmi specifická a hodně sladká. Dále je možné ho využít i do zeleninových salátů či v kombinaci s rybami nebo masem. Oblíbený je také jako přísada do koktejlů, smoothie a čerstvých džusů.

71 Kč s DPH

Meloun Bimbo F1 je raná hybridní medová odrůda, která je velice odolná vůči padlí a virům. Vytváří až 2,5 kg velké plody žluté barvy s dobrou skladovatelností. 

Melouny se s oblibou pěstují pro svou výbornou chuť. Konzumují se v syrovém stavu a slouží jako zdravá pochutina, neboť jsou velice nízkokalorické a mají vysoký obsah vitamínů a vody.

Ideální je tuto odrůdu si předpěstovat ve skleníku. 

78 Kč s DPH

Meloun Sweet Granite je nejranější odrůdou cukrového melounu, která byla vyšlechtěna pro chladné a severní oblasti v 70. letech 20. století v USA. Díky adaptabilitě na různé klimatické podmínky je pěstování tohoto melounu vhodné i pro naše podnebí.

Plody této odrůdy s hmotností přibližně 1 kg a podlouhlým oválným tvarem se vyznačují světle oranžovou slupkou a sytě oranžovou dužinou, která při teplém létě nabídne bohatou chuť a vyšší obsah cukru, zatímco v chladnějším létě bude chuť méně výrazná. 

Sweet Granite je odrůda známá svou spolehlivostí, s možností sklizně již od poloviny července, což závisí na konkrétních pěstebních a klimatických podmínkách. Jeho lahodná chuť a vysoký potenciál cukru v horkých létech dělají z Sweet Granite vyhledávanou volbu pro milovníky sladkých melounů.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se