×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Chilli Pimientos De Padron - Capsicum annuum - semena chilli - 7 ks

×

Pimientos de Padron je velmi oblíbená odrůda v oblastech Maroka a zejména Španělska, odkud také pochází. Rostlina je přibližně 100 cm vysoká a lze ji pěstovat jak ve skleníku, tak v květináči na balkóně či terase.

Plodí podlouhlé papričky o délce 5–10 cm, které dozrávají přes zelenou barvu do červené. Je možné je konzumovat v obou těchto fázích zralosti.

Papričky jsou považovány za velmi chutné, s mírnou pálivosti okolo 2 500–10 000 jednotek SHU. Rostlina je ovšem proslulá svou nerovnoměrnou produkcí capsaicinu, čímž dochází k tomu, že některé z plodů mohou překvapit pálivosti o síle až 80 000 jednotek. Obecně, čím pozdější sklizeň, tím pálivější chuť.

Zelené papričky se nejvíce využívají ke grilování, k plnění sýrovou či masovou směsí. Červené papričky se naopak suší nebo využívají k dochucování pokrmů.

Doba zrání je přibližně 80 dní.

Číst víceShow less
73 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1001437
Přidat k oblíbeným
Popis

předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám. 

Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.

S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.

Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001437

Parametry

Výška
100 - 120 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Ranost odrůdy
Poloraná
Barva plodu
Zelená
Červená
Mrazuvzdornost
Ne
Pálivost
Mírně pálivé
Středně pálivé
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Doma
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Červenec
Říjen
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
191 Kč s DPH

Algavit je pomocný přípravek určený pro ošetření rostlin v průběhu vegetační sezóny. Jedná se o rozpustný prášek z mořských řas, který funguje jako přírodní stimulátor pro správný růst a vývoj rostlin.

Lze použít jak při pěstování zeleniny, pokojových, balkónových i jiných rostlin, tak při údržbě trávníku. Uplatnění najde taktéž v zemědělství.

236 Kč s DPH

Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.

Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť

Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.

Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.

Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.). 

244 Kč s DPH

Natura Rock Effect je přírodní ochranný přípravek, určený k boji proti mšicím, molicím, sviluškám, červci, třásněnkám a také proti americkému padlí.

Postřik je vhodný na rajčata, papriky, okurky, tykve, boby, okrasné rostliny, jádroviny, peckoviny, chmel, vinnou révu, angrešt, rybíz a jehličnaté stromy.

Přípravek se snadno aplkuje a je vhodný i pro bio pěstitele. 

Balení 250 ml postačí na přípravu 8,3 až 25 l aplikační kapaliny.

191 Kč s DPH

Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.  

Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin. 

Balení obsahuje 20 tyčinek.

127 Kč s DPH

Jedná se o přírodní hnojivo obohacené o guáno, které pochází z trusu mořských ptáků žijících na pobřeží Jižní Ameriky. Přípravek je vhodný pro hnojení rostlin rajčat a paprik.

Přípravek dodává rostlinám nejen potřebné živiny, ale také aktivuje půdní mikroflóru.

Dá se použít jako zálivka, ale i jako postřik na listy

4 produkty ve stejné kategorii
121 Kč s DPH

Chilli Černé Maďarské je vhodné pro pěstování jak ve venkovním záhoně, tak i ve skleníku či ve velkém květináči. Výška rostliny je nejčastěji 50–70 cm, může dorůstat až do výšky 90 cm. Vše záleží na podmínkách, ve kterých je pěstována. Papričky jsou přibližně 6 cm dlouhé a dozrávají do fialové až černé barvy.

SHU je 5 000–10 000 jednotek, což toto chilli řadí k mírně pálivým odrůdám. Papriky jsou vhodné k přímé konzumaci, do omáček, salátů, k nakládání i grilování.

Doba zrání je přibližně 80 dní.

64 Kč s DPH

Rainbow Fire Chili představuje druh okrasného chilli, který je ideální pro pěstování v květináčích nebo přímo na okenním parapetu.

Tato rostlina se vyznačuje svým kompaktním růstem, obvykle nedosahuje výšky více než 30 cm, což ji činí perfektní volbou pro menší prostory.

Malé, vzpřímeně rostoucí plody postupně mění barvu od zelené, přes fialovou a oranžovou, až po sytě červenou, a to v různých časových obdobích.

Plody Rainbow Fire Chili jsou nejen krásné na pohled, ale jsou také jedlé. Nabízejí širokou škálu použití v kuchyni, od vaření a dochucování po konzumaci v čerstvém stavu.

Je však důležité mít na paměti, že jejich pálivost může být velmi proměnlivá, sahající od mírně kořeněných 500 SHU (Scoville Heat Units) až po extrémně pálivé varianty s hodnotou až 20 000 SHU.

Díky této variabilitě poskytují vynikající možnost pro experimentování v kulinářských výtvorech, stejně jako přidávají estetickou hodnotu jako dekorace.

71 Kč s DPH

Jalapeno papričky pocházejí z Mexika a v současné době se těší celosvětově velké popularitě. Rostlina dosahuje výšky okolo 70 cm a lze ji pěstovat i v domácím prostředí. Plodí 5–8 cm dlouhé papriky, které dozrávají do červené barvy.

Jalepeno jsou známé především pro svou pálivost, která ovšem není tak výrazná jak u některých jiných, mnohem pálivějších odrůd. SHU je 2 500–6 000 jednotek, takže se jedná spíše o mírně pálivou odrůdu.

Papričky se využívají k sušení, uzení, nakládání nebo k přípravě nejrůznějších pokrmů.

84 Kč s DPH

Chilli Large Red Cherry Hot je původem z Maďarska a říká se mu také „cherry pálivé feferonky“. Jedná se o kompaktní, hustý keř, s výškou okolo 60 cm. Svůj název získal díky kulatým drobným plodům, které dorůstají velikosti 3–4 cm v průměru a připomínají cherry rajčátka. Dozrávají do sytě červené barvy.

Jedná se o mírně pálivou odrůdu. SHU je 2 500–5 000 jednotek. Papričky se nejčastěji konzumují plněné sýrem nebo nakládané v oleji. Hodí se ale i k přímé konzumaci nebo jako ozdoba pokrmů.

Doba zrání je kratší, okolo 75 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se