×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Mrkev Darina - Daucus carota - semena mrkve - 800 ks

×

Mrkev Darina je pozdní, vysoce výnosná odrůda. Kořeny jsou dlouhé, mají válcovitý tvar s tupým zakončením. Lze je dlouhodobě skladovat.

Mrkev Darina vyniká příjemnou sladkou chutí. Je vhodná k přímé konzumaci, ale také na vaření. Vyznačuje se vysokým obsahem betakarotenu.

Vegetační doba je přibližně 140 dní. 

Číst víceShow less
29 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1001947
Přidat k oblíbeným
Popis

Tato zelenina se vysévá přímo na venkovní záhon v průběhu března či dubna. U některých odrůd lze vysévat až na konci jara. Doporučuje se s výsevem vyčkat na dobu, kdy je denní teplota alespoň 7 °C (ideální denní teplota pro pěstování je 16 °C). Hloubka výsevu je 1–2 cm. Doporučený spon je 30 x 15 cm. Doba klíčení je 10–20 dní (může být i delší).

Stanoviště by mělo být dostatečně slunečné, s neutrální až slabě zásaditou půdou a s dostatkem živin. Mrkev je zelenina druhé tratě, což znamená, že jí nevyhovují čerstvě vyhnojené půdy. Ani průběžné přihnojování během růstu není nutné. Nedoporučuje se také vysévat mrkev na místa, kde v předchozích letech rostla kořenová zelenina.

Semena mrkve vypouští do půdy látky, které omezují růst plevelů. Zároveň ale tyto látky zpomalí i klíčení dalších semen. Proto jako sousední plodinu upřednostněte např. cibuloviny, ředkvičky, rajčata, hrách či kukuřici. Rostlinám dopřejte pravidelnou a dostatečnou zálivku.

Mrkve lze skladovat v chladu a temnu, v místnosti s dobrou cirkulací vzduchu.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001947

Parametry

Výsev / výsadba
Březen
Duben
Ranost odrůdy
Pozdní
Barva plodu
Oranžová
Mrazuvzdornost
Ne
BIO kvalita
Ne
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Září
Říjen
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
200 Kč s DPH

Plantasorb je ekologický přípravek, který zadržuje půdní vlhkost a zajišťuje tak stálý přísun vody k rostlinám. Zabraňuje prosakování a šetří tak vodu.

Zajistí vyrovnaný růst rostlin i v suchých obdobích a zlepšuje navíc provzdušnění půdy.

Jedná se o čistě přírodní produkt, který zůstává v půdě několik let a postupně se rozkládá.

Funguje nejlépe ve spojení s mykorhizními houbami, které zajišťují efektivní přenos získané vody ke kořenovému systému rostliny.

266 Kč s DPH

Tento vypichovač plevele je dalším kvalitním kouskem zahradního nářadí od firmy Stocker.

Je ocelový s masivní rukojetí, která je z plastu. Díky závitu je možné na vypichovač našroubovat také dlouhou násadu na nářadí.

Je s oblibou používán k vypichování plevele, jako jsou pampelišky a bodláky. Výhodou je jeho nízká hmotnost i délka, která zajistí snadnou manipulaci.

128 Kč s DPH

Fytovit se používá jako hnojivo na vinnou révu, okrasné rostliny, ovocné dřeviny, jahody, zeleninu a další. Používá se při nedostatku železa, hořčíku a síry, při příznacích chlorózy a na výživu rostlin pěstovaných na vápenatých půdách. 

Zajistí rychlý přísun živin a podpoří růst v nepříznivých podmínkách. 

171 Kč s DPH

Kristalon je krystalické, ve vodě rozpustné hnojivo, obsahující živiny, potřebné k dobrému vývinu rostlin (dusík, fosfor, draslík, hořčík a síru). Obsahuje i další prvky, jako je bór, molybden, měď, železo, mangan a zinek. 

Hnojivo zajistí rostlinám dobrou kondici, zdravý vzhled a dobře vybarvené plody a květy.

Je vhodné pro zeleninu (rajčata, papriky, okurky, mrkev, salát, cibuli, brambory...), drobné ovoce (angrešt, rybít, maliny, réva, jahody...) a okrasné rostliny (růže, tulipíny, muškáty, pivoňky...). 

Hnojivo má okažitý účinek, snadno se dávkuje a zabraňuje žloutnutí listů. 

191 Kč s DPH

Ledek vápenatý je minerální hnojivo, které má široké využití. Jedná se o typické hnojivo "na list". Využívá se zejména na kyselých půdách, neboť vápník zmírňuje účinek půdní kyselosti.

Přípravek je s oblibou využíván pro hnojení všech typů trávníků, okrasných rostlin, ovoce i zeleniny (výjimku tvoří pouze rostliny špatně reagující na vyšší obsah vápníku, jako jsou azalky, rododendrony, kanadské borůvky apod.).

Ledek vápenatý také potlačuje tvorbu mechu.

103 Kč s DPH

Tyčinkové hnojivo Natura Big Beat je dlouhodobě působící organominerální hnojivo, vyrobené z rostlinných zbytků a z dlouhodobě působícího dusíkatého hnojiva.

Unikátní technologie umožňuje pozvolné uvolňování živin.

Rostliny jsou díky hnojivu skvěle vyživené a zároveň je zvýšena jejich odolnost proti škodlivým činitelům.

Hnojivo obsahuje zejména dusík, částečně pak fosfor a draslík.

Vyživuje rostliny po dobu 4–5 měsíců, podporuje zdravý růst rostlin a snadno se aplikuje. 

125 Kč s DPH

Výsevní páska je proužek vodorozpustné folie, ve které jsou v doporučených rozestupech umístěna semena rostlin.

Balení semen ředkvičky a mrkve obsahuje 5 m výsevních pásků.

Mrkev odrůdy Lange rote blunte ohne Herz 2 je oblíbená pozdní odrůda kořenové zeleniny s dobrou skladovatelností. Mrkve jsou sytě oranžové barvy s tupým zakončením kořene.

Ředkvička Sora je odrůda kulaté červené ředkve s pevnou a lahodnou dužinou.

Doporučený výsev je kdykoli od března až do září a postupná sklizeň je možná od května do října. Pásky se semeny lze v doporučeném období vysévat opakovaně.

4 produkty ve stejné kategorii
29 Kč s DPH

Mrkev Aneta F1 je poloraná hybridní odrůda mrkve, jejíž výsev je možný od jara až do konce července.

Kořeny jsou dlouhé přibližně 18–20 cm a mají oranžové zbarvení.

Mrkev obsahuje mnoho vitamínů, vlákniny a antioxidantů. Využívá se k léčbě šerosleposti, při revmatických potížích, zánětech kloubů či snižování hladiny cholesterolu v krvi.

32 Kč s DPH

Mrkev Marion je raná hybridní odrůda karotky, která vytváří přibližně 17 cm dlouhé kořeny. Ty mají válcovitý tvar a tupé zakončení. Barva kořene je čistě oranžová, nemá tendence k vybarvování do zelena

Kořeny jsou hladké a mají sladkou chuť. 

Vegetační doba je 90–95 dní. Semena můžete vysévat průběžně, a zajistit si tak delší období sklizně.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se