×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Hořká okurka Naja - Momordica sp. - semena okurky - 6 ks

×

Hořká okurka Naja má svůj původ v jihovýchodní Asii. Z toho důvodu je vhodná pouze pro pěstování ve skleníku, neboť rostlina miluje horko a téměř stoprocentní vzdušnou vlhkost.

Je známá také pod názvem Karel nebo Karavela, který dostala podle typicky zúžené špičky plodu. Plody mohou být cca 20 cm dlouhé a jsou typické svou bradavičnatou slupkou. Nejprve jsou zelené, postupně světlají a v průběhu zrání se mohou zbarvit až do oranžové barvy.

Plody jsou bohatým zdrojem kyseliny askorbové a obsahují další množství látek s antioxidačními účinky. Mají také příznivý vliv na hladinu glukózy v krvi.

Jak již název napovídá, vyznačuje se tato odrůda hořkou chutí, kterou způsobují semena plodu. Proto je nutné je před kuchyňskou úpravou odstranit a nasolenou okurku nechat vypotit. Poté ji můžete jakkoliv tepelně upravovat.

Pokud si zvyknete na její nahořklou chuť, můžete ji v kuchyni využít i v syrovém stavu jako salátovou okurku, ale spíše ji doporučujeme pěstovat pro dekorativní účely. 

Číst víceShow less
63 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1003469
Přidat k oblíbeným
Popis

Jedná se o teplomilnou rostlinu, která se hodí pro pěstování pouze ve skleníku.

S předpěstováním semen se začíná v měsíci dubnu. Je nutné zvolit výživný substrát a mírnou zálivku (přemokření semenům škodí). Semínka sázíme do hloubky 1–1,5 cm. Rostliny vyžadují dostatek světla, teplotu okolo 22 °CDoba klíčení je 3–5 týdnů, klíčení je nepravidelné. 

Rostliny přesazujeme do skleníku v průběhu května. Je potřeba zajistit dostatek slunečního svitu a téměř stoprocentní vzdušnou vlhkost. Půda musí být lehká a humózní, s dostatečným obsahem živin. Ideální spon je 50 x 100 cm. V době, kdy začínají okurky kvést a nasazovat první plody, je možné je přihnojovat ledkemdrůbežím trusem nebo speciálními postřiky přímo na listy.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1003469

Parametry

Výsev / výsadba
Duben
Ranost odrůdy
Polopozdní
Barva plodu
Oranžová
Zelená
Mrazuvzdornost
Ne
Vegetační doba
Letničky
BIO kvalita
Ne
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Červenec
Odrůda okurky
Skleníková 
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
244 Kč s DPH

Natura Rock Effect je přírodní ochranný přípravek, určený k boji proti mšicím, molicím, sviluškám, červci, třásněnkám a také proti americkému padlí.

Postřik je vhodný na rajčata, papriky, okurky, tykve, boby, okrasné rostliny, jádroviny, peckoviny, chmel, vinnou révu, angrešt, rybíz a jehličnaté stromy.

Přípravek se snadno aplkuje a je vhodný i pro bio pěstitele. 

Balení 250 ml postačí na přípravu 8,3 až 25 l aplikační kapaliny.

328 Kč s DPH

Dřevovlna je 100 % přírodní produkt, vyrobený ze smrkového dřeva.

Díky moderním technologiím zpracování je ve výsledném produktu eliminován podíl nečistot.

Dřevitá vlna je zvláště vhodná pro podložení jahod, okurek, cuket či dýní jako ochrana proti plísním a hnilobám, které vznikají při přímém kontaktu s mokrou půdou.

Prostřednictvím této vlny tak může dozrávající ovoce po dešti rychleji oschnout, čímž se sníží riziko vzniku houbových chorob a napadení parazity.

Dřevitá vlna odvádí vlhkost, chrání půdu před vysycháním a zlepšuje její úrodnost.

172 Kč s DPH

Přípravek Bioan podporuje zdravotní stav rostlin a má výrazné vedlejší účinky proti houbovým chorobám, zejména ze skupiny padlí.

Přípravek je vhodný na okurky, tykve, vinnou révu, růže, okrasné rostliny, angrešt, rybíz, rajčata a další.

Je vyroben z potravinářských surovin.

Balení 200 ml vystačí na přípravu 30 l postřiku.

143 Kč s DPH

Jedná se o organominerální hnojivo, určené ke hnojení rajčat, paprik a okurek. Obsahuje drcenou rohovinu, která je zvláště ceněna pro obsah organicky vázaného dusíku. Ten se postupně uvolňuje, takže je rostlinami využit po delší vegetační období. 

Přípravek obsahuje všechny potřebné živiny, které rostliny potřebují k nezbytnému harmonickému vývoji a zdravému růstu.  

4 produkty ve stejné kategorii
57 Kč s DPH

Angreštová okurka je velice drobná okrasná odrůda okurky, není vhodná ke konzumaci. Plody jsou o velikosti 2,5 cm, kulatého tvaru, pruhované. 

Výhodou je její atraktivní vzhled a také dlouho vydrží jako ozdoba, až několik měsíců. Její plody nejsou jedlé.

Rostlina je plazivá a ke svému růstu potřebuje dostatek tepla. 

Květy na jedné rostlině této odrůdy jsou samčí i samičí.  

Doba zrání je cca 100 dní. 

84 Kč s DPH

Mexická mini okurka v BIO kvalitě je popínavá rostlina, která dorůstá výšky až 2 m.

Lze ji pěstovat na venkovním záhoně, ale i ve skleníku. Případně je možné ji pěstovat ve velkém kontejneru na balkóně.

Rostlina se bujně rozrůstá a vytváří dlouhé šlahouny. Postupně obrůstá krásnými žlutými květy, ze kterých postupně vznikají drobné plody, které tvarem i zbarvením připomínají maličké melouny.

Odrůda je velmi výnosná. Jedna rostlina je schopna vyprodukovat opravdu velké množství plodů. Zralé plody jsou křupavé a dosahují velikosti 2–4 cm.

Plody mají sladkokyselou chuť, jsou velmi osvěžující a zpracovávat se dají jako jiné okurky. Jsou vhodné k přímé konzumaci, ale i ke konzervaci.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

92 Kč s DPH

Okurka Lemon je netradiční středně ranou odrůdou vhodnou pro pěstování v zeleninových záhonech či ve sklenících.

Jedná se o netradiční druh okurky, která, díky svým plodům, ozvláštní každou zahradu. Rostlina je výnosná a vitální. Plody jsou kulaté, s průměrem přibližně 8 cm, tvarově se přirovnávají k jablkům či citrusům. Jejich slupka je žlutá až žlutooranžová, dužina plodů je světle zelená.

Vyznačuje se jemnou, sladkou chutí, která nehořkne přezráním. Řadí se mezi salátové okurky, takže si na ni nejlépe pochutnáte v syrovém stavu. Je ale vhodná i k nakládání. Hodí se do salátů či jako zdravá svačina v syrovém stavu. 

Doba zrání je přibližně 70 dní. Okurky se sklízejí nejčastěji od července do září.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU. 

58 Kč s DPH

Okrasná okurka, která má netradiční plody. Plody jsou pokryty "ostny" které můžou připomínat i vlasy. Barva je světle zelená. 

Plody nejsou vhodné ke konzumaci, zato potěší jako podzimní dekorace, jelikož dlouho vydrží.  

Tato odrůda je větší než okrasná okurka angreštová a zároveň menší než okurka africká. Hezky vyniknou všechny okrasné okurky spolu. 

Rostlina je plazivá a ke svému růstu potřebuje oporu a dostatek tepla. Dobře se ji bude dařit v okrasném záhonku nebo na balkóně v květináči. 

Doba zrání je cca 100 dní. 

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se