×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Netýkavka Beacon Bright Red F1 - Impatiens walleriana - semena netýkavky - 15 ks

×

Netýkavka Bright Red F1 nebo také africká balzamína je letnička pocházející z tropických oblastí východní Afriky a Zanzibaru.

U nás je s oblibou pěstovaná jako okrasná balkonová květina. 

Hybridní odrůda netýkavky Beacon Bright Red kvete od jara do pozdního léta drobnými zářivě červenými květy. Ozdobí tak truhlíky i závěsné květináče, je vhodná i do záhonů.

Dorůstá výšky 25–30 cm a šířky 30–35 cm a velmi dobře prospívají na chráněných i slunečných stanovištích.

Netýkavky odrůdy Beacon jsou speciálně vyšlechtěny jako rezistentní proti Plasmopara obducens, která je příčinou většiny plísňových onemocnění u netýkavek.

Číst víceShow less
60 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1002218
Přidat k oblíbeným
Popis

Semena netýkavky vysévejte od února do března. Vysévejte na substrát a zahrňte jen slabou vrstvou zeminy. Teplota ke klíčení by měla být 20–24 °C.

Vzrostlé semenáčky vyjednoťte na 3 x 3 cm. Po přesazení se rostlinky pěstují při teplotě okolo 16 °C. Pěstování netýkavky ze semen je poměrně obtížné a vyžaduje už jisté pěstitelské zkušenosti.

Pokud budete pěstovat rostliny venku, pak je nepřemisťujte ven dříve než v druhé polovině května. Stanoviště by mělo být slunečné či polostinné. Lépe rostliny budou prospívat na stanovišti s rozptýleným světlem.

Půdu zvolte dobře propustnou, výživnou, s pH 5,5–6,5.

Netýkavka vyžaduje pravidelnou zálivku. Rozmnožovat rostlinu můžete řízkováním, které je poměrně snadné.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1002218

Parametry

Výška
20 - 40 cm
Doba květu
Duben
Květen
Srpen
Červen
Červenec
Barva květu
Červená
Výsev / výsadba
Březen
Mrazuvzdornost
Ne
Vegetační doba
Letničky
Pěstování
Venku
Odrůda
hybridní F1
Stanoviště
Polostinné
Slunečné
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
191 Kč s DPH

Hoštické slepičince jsou oblíbený hnojící přípravek se snadnou aplikací, který je vhodný pro výživu všech kvetoucích rostlin, ovoce a zeleniny. Vhodné jsou zejména na muškáty, rajčata, papriky a okurky. 

Přípravek je 100% přírodní, obsahuje fermentovaný slepičí trus

Díky vysokému obsahu fosforu příznivě ovlivňuje násadu květů a bohatou úrodu.

249 Kč s DPH

Mykorhizní houby na muškáty a balkonóvé květiny je rostlinný přípravek na podporu kořenového systému.

Jeho použitím dosahují kvetoucí rostliny sytějších barev a několikanásobné četnosti květů. Rostliny kvetou podstatně déle a jsou odolnější vůči některým chorobám.

Přípravek je vhodný také na verbeny, petúnie, fuchsie, lobelky, okrasné popínavé rostliny a další kvetoucí rostliny.

83 Kč s DPH

Jedná se o přírodní lisovaný kokosový substrát, který se vyznačuje především svou schopností absorbovat až 8x více vody než je jeho hmotnost.

Po nasycení vodou vznikne z tohoto lisovaného substrátu velké množství vzdušného substrátu, který podporuje rozvoj kořenového systému rostlin.

Kokosová vlákna v tomto substrátu jsou vysoce odolná vůči rozkladu.

43 Kč s DPH

Netýkavka Accent F1 nebo také africká balzamína je letnička pocházející z tropických oblastí východní Afriky a Zanzibaru.

U nás je s oblibou pěstovaná jako okrasná balkonová květina. Netýkavky skupiny Accent jsou nejlepší odrůdou z hlediska pěstování v našich klimatických podmínkách.

Dorůstá výšky okolo 15 cm, roste velmi košatě a od června do října kvete velkými fialovými květy.

4 produkty ve stejné kategorii
60 Kč s DPH

Netýkavka Accent F1 nebo také africká balzamína je letnička pocházející z tropických oblastí východní Afriky a Zanzibaru.

U nás je s oblibou pěstovaná jako okrasná balkonová květina. 

Hybridní odrůda netýkavky Accent je jednou z nejoblíbenějších. Dorůstá výšky okolo 25 cm a od června do října kvete nádhernými jemnými bílými květy.

60 Kč s DPH

Netýkavka s názvem Campos F1 nebo také africká balzamína je letnička pocházející z tropických oblastí východní Afriky a Zanzibaru.

Díky svému kompaktnímu vzrůstu ji lze pěstovat jak v interiéru tak v exteriéru, ideálně na balkónech nebo terasách.

Pokud hledáte rostlinu na stinné či polostinné místo, netýkavka bude pro vás to pravé. 

Odrůda Campos bílé barvy dosahuje výšky až 40 cm a je často celá obsypaná velkým množstvím bílých poupat. Ty se objevují na přelomu května a června až do prvních říjnových mrazíků.

66 Kč s DPH

Netýkavka Walleriana nebo také africká balzamína je letnička pocházející z tropických oblastí východní Afriky a Zanzibaru. U nás je to oblíbená truhlíková rostlina, která svými barevnými květy dodá krásu Vašemu oknu či balkónu.

Accent F1 patří mezi jedny z nejoblíbenějších odrůd. Rostlina dosahuje do výšky okolo 25 cm a pyšní se krásnými růžovými květy. Ty se objevují od června až do prvních říjnových mrazíků.

66 Kč s DPH

Netýkavka Walleriana nebo také africká balzamína je letnička pocházející z tropických oblastí východní Afriky a Zanzibaru. U nás je to oblíbená truhlíková rostlina, která svými barevnými květy dodá krásu Vašemu oknu či balkónu.

Accent F1 patří mezi jedny z nejoblíbenějších odrůd. Rostlina dosahuje do výšky okolo 25 cm a pyšní se krásnými oranžovými květy. Ty se objevují od června až do prvních říjnových mrazíků.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se