×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Okurka okrasná africká - Cucumis africanus - semena okurky - 6 ks

×

Okurka africká je okrasná odrůda s menšími hroty a nahnědlé barvy.  Někdy se ji také říká Ježek africký okurkový.

Plody nejsou vhodné ke konzumaci, za to potěší jako podzimní dekorace, jelikož dlouho vydrží.  

Rostlina je plazivá a ke svému růstu potřebuje oporu a dostatek tepla. Dobře se ji bude dařit v okrasném záhonku nebo na balkóně v květináči. 

Doba zrání je cca 110 dní. 

Číst víceShow less
58 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1001419
Přidat k oblíbeným
Popis

Jedná se o teplomilnou rostlinu, která se hodí jak pro polní pěstování, tak i pro pěstování ve skleníku či fóliovém krytu.

S předpěstováním semen se začíná v měsíci dubnu. Je nutné zvolit propařený výživný substrát a mírnou zálivku (přemokření semenům škodí). Semínka sázíme do hloubky 1 – 1,5 cm. Rostliny vyžadují dostatek světla, teplotu okolo 20 - 25 °CDoba klíčení jsou 4 - 5 týdnů.

Rostliny přesazujeme do záhonu v průběhu května, resp. v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky. Rostlinu je možné překrýt netkanou textilií, čímž předejdete případnému prochladnutí. 

Stanoviště pro výsadbu okurek by mělo být slunečné, s humózní, lehkou půdou, která má dostatečný obsah živin. Ideální spon je 50 x 100 cm. V době, kdy začínají okurky kvést a nasazovat první plody, je možné je přihnojovat ledkemdrůbežím trusem nebo speciálními postřiky přímo na listy.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001419

Parametry

Výsev / výsadba
Duben
Ranost odrůdy
Pozdní
Barva plodu
Hnědá
Mrazuvzdornost
Ne
BIO kvalita
Ne
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Polostinné
Slunečné
Odrůda okurky
Polní 
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
79 Kč s DPH

Kapalný přírodní produkt je vyrobený z vermikompostu, který výrazně vylepšuje vlastnosti půdy a obohacuje ji o živiny.

Tento druh vermikompostu je určen zejména pro použití při pěstování všech druhů zeleniny a bylinek.

Vyrábí se z trusu žížal, které ho při trávení půdy nasytí užitečnými mikroorganismy, které uvolňují živiny vázané v půdě.

Výrobek zlepšuje vlastnosti půdy, zvyšuje její schopnost zadržovat vodu a omezuje vyluhování živin.

Dále stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.

Při pravidelném použití poskytuje správnou výživu, optimální růst a krásný vzhled rostlin.

264 Kč s DPH

Altela je pasivní pomocný přípravek, který zamezuje vzniku a rozvoji bakteriálních a houbových chorob rostlin.

Je určen zejména k ošetření brambor, zeleniny, jahod, ovocných stromů a vinné révy.

Přípravek obsahuje přírodní enzymy, neživé bakterie a rostlinné extrakty, které vytvářejí na povrchu rostliny nevhodné prostředí pro patogenní organismy. Zároveň obsahuje také některé stopové prvky, jako je zinek a mangan, které pomáhají aktivovat obranné mechanismy rostlin. 

Přípravek je vhodný k užití v ekologickém zemědělství, pro bio farmu i bio zahradu. Nevztahuje se na něj žádná ochranná lhůta.

83 Kč s DPH

Jedná se o přírodní lisovaný kokosový substrát, který se vyznačuje především svou schopností absorbovat až 8x více vody než je jeho hmotnost.

Po nasycení vodou vznikne z tohoto lisovaného substrátu velké množství vzdušného substrátu, který podporuje rozvoj kořenového systému rostlin.

Kokosová vlákna v tomto substrátu jsou vysoce odolná vůči rozkladu.

122 Kč s DPH

Jedná se o univerzální hnojící přípravek, obsahující všechny důležité živiny a prvky, podporující zdravý růst rostlin. Hnojivo je vhodné pro okrasné rostliny, pokojové rostliny, ovoce, zeleninu i balkonové rostliny.

Přípravek napomáhá tvorbě poupat, podporuje násadu a vybarvení květů, množství plodů a jejich vyzrávání. Komplexní výživu zajišťují mikroprvky, které jsou v hnojivu obsaženy. 

Díky rychle a snadno přijatelným živinám nehrozí předávkování rostlin. 

99 Kč s DPH

Hoštické přírodní hnojivo NPK s guánem je čistě přírodní organické hnojivo bez přidání dalších průmyslově vyráběných složek. Hnojivo obsahuje přírodní guáno, pocházející z trusu mořských ptáků, základní živiny NPK a další stopové prkvy. 

Přípravek je vhodný pro použití v celé zahradě, obzvláště pro zdravou výživu zeleniny a ovoce. 

Hnojivo se využívá také k základnímu vyhnojení půdy na jaře nebo na podzim. 

Hnojivo není určeno k rozpouštění ve vodě a k aplikování formou zálivky. 

93 Kč s DPH

Jedná se o univerzální hnojící přípravek, obsahující všechny důležité živiny a prvky, podporující zdravý růst rostlin. Hnojivo je vhodné pro okrasné rostliny, pokojové rostliny, ovoce, zeleninu i balkonové rostliny.

Přípravek napomáhá tvorbě poupat, podporuje násadu a vybarvení květů, množství plodů a jejich vyzrávání. Komplexní výživu zajišťují mikroprvky, které jsou v hnojivu obsaženy. 

Díky rychle a snadno přijatelným živinám nehrozí předávkování rostlin. 

4 produkty ve stejné kategorii
35 Kč s DPH

Jedná se o okrasnou okurku, s výhony dlouhými až 2 m, které můžete nechat plazit po zemi nebo je lze vyvázat k opoře.

Plodí velké množství menších plodů s rozměrem do 8 cm, které jsou pokryté jemnými bodlinami.

Kvete od července do září, přičemž v srpnu je možné sbírat vyzrálé plody.

Ty ovšem nejsou jedlé a používají se pouze jako dekorace. Jejich dekorativní vzhled vydrží několik týdnů až měsíců.

63 Kč s DPH

Hořká okurka Naja má svůj původ v jihovýchodní Asii. Z toho důvodu je vhodná pouze pro pěstování ve skleníku, neboť rostlina miluje horko a téměř stoprocentní vzdušnou vlhkost.

Je známá také pod názvem Karel nebo Karavela, který dostala podle typicky zúžené špičky plodu. Plody mohou být cca 20 cm dlouhé a jsou typické svou bradavičnatou slupkou. Nejprve jsou zelené, postupně světlají a v průběhu zrání se mohou zbarvit až do oranžové barvy.

Plody jsou bohatým zdrojem kyseliny askorbové a obsahují další množství látek s antioxidačními účinky. Mají také příznivý vliv na hladinu glukózy v krvi.

Jak již název napovídá, vyznačuje se tato odrůda hořkou chutí, kterou způsobují semena plodu. Proto je nutné je před kuchyňskou úpravou odstranit a nasolenou okurku nechat vypotit. Poté ji můžete jakkoliv tepelně upravovat.

Pokud si zvyknete na její nahořklou chuť, můžete ji v kuchyni využít i v syrovém stavu jako salátovou okurku, ale spíše ji doporučujeme pěstovat pro dekorativní účely. 

58 Kč s DPH

Okrasná okurka, která má netradiční plody. Plody jsou pokryty "ostny" které můžou připomínat i vlasy. Barva je světle zelená. 

Plody nejsou vhodné ke konzumaci, zato potěší jako podzimní dekorace, jelikož dlouho vydrží.  

Tato odrůda je větší než okrasná okurka angreštová a zároveň menší než okurka africká. Hezky vyniknou všechny okrasné okurky spolu. 

Rostlina je plazivá a ke svému růstu potřebuje oporu a dostatek tepla. Dobře se ji bude dařit v okrasném záhonku nebo na balkóně v květináči. 

Doba zrání je cca 100 dní. 

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se