×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Ozdobná tráva - Ficinia nodosa - semena ozdobné trávy - 10 ks

×

Ficinia nodosa je ozdobná tráva, dosahující výšky max. 1 m. Její domovinou jsou oblasti jižní polokoule – Austrálie, Jižní Afrika apod. Přirozeným místem výskytu jsou písčitá místa v okolí jezer, ale i zasolená mořská pobřeží. 

U nás se Ficinia nodosa pěstuje v květináči jako pokojovka. Přes léto se dá rostlina pěstovat venku. 

Číst víceShow less
40 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1003436
Přidat k oblíbeným
Popis

Semena ozdobných trav je možné vysévat celoročně. Hloubka výsevu je 1 cm. Doba klíčení je 3–4 týdny při teplotě 20–25 °C.

Bude jim vyhovovat slunečné stanoviště, ideálně v blízkosti vodních ploch. Půda by měla být dobře propustná a výživná, vhodný je substrát pro pokojové rostliny, vylehčený pískem či perlitem. 

Číst víceShow less
Detaily produktu
1003436

Parametry

Mrazuvzdornost
Ne
Vegetační doba
Trvalky
Pěstování
Doma
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
68 Kč s DPH

Kapalný přírodní produkt je vyrobený z vermikompostu, který výrazně vylepšuje vlastnosti půdy a obohacuje ji o živiny.

Tento druh vermikompostu je určen zejména pro použití při pěstování všech druhů zelených rostlin.

Vyrábí se z trusu žížal, které ho při trávení půdy nasytí užitečnými mikroorganismy, které uvolňují živiny vázané v půdě.

Výrobek zlepšuje vlastnosti půdy, zvyšuje její schopnost zadržovat vodu a omezuje vyluhování živin.

Dále stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.

Při pravidelném použití poskytuje správnou výživu, optimální růst a krásný vzhled rostlin.

191 Kč s DPH

Hoštické slepičince jsou oblíbený hnojící přípravek se snadnou aplikací, který je vhodný pro výživu všech kvetoucích rostlin, ovoce a zeleniny. Vhodné jsou zejména na muškáty, rajčata, papriky a okurky. 

Přípravek je 100% přírodní, obsahuje fermentovaný slepičí trus

Díky vysokému obsahu fosforu příznivě ovlivňuje násadu květů a bohatou úrodu.

121 Kč s DPH

AgroBio Zelené pokojové rostliny je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z kopřivy a levandule. Je vhodný pro ekologické pěstování.

Podporuje správný růst zelenou barvu listů rostlin. Zvyšuje lesk listů a obranyschopnost rostlin.

Bezpečný pro člověka a domácí zvířata.

Postřik je možné aplikovat přímo v bytě – bytu dodá příjemnou bylinkovou vůni.

Vhodný pro celoroční péči o pokojové rostliny (lze aplikovat i v době vegetačního klidu), zejména pro palmy, juky, fíkusy, šeflery a ostatní nekvetoucí rostliny.

 

83 Kč s DPH

Jedná se o přírodní lisovaný kokosový substrát, který se vyznačuje především svou schopností absorbovat až 8x více vody než je jeho hmotnost.

Po nasycení vodou vznikne z tohoto lisovaného substrátu velké množství vzdušného substrátu, který podporuje rozvoj kořenového systému rostlin.

Kokosová vlákna v tomto substrátu jsou vysoce odolná vůči rozkladu.

56 Kč s DPH

Proso prutnaté, známé také jako přesličník virginský, je vytrvalá travina původem ze Severní Ameriky.

Jedná se o vysokou, robustní trávu, která může dorůstat výšky 1–3 m. Má hluboký kořenový systém, který pomáhá zlepšovat strukturu půdy a podporuje její odolnost vůči suchu.

Proso prutnaté Fontaine kvete pozdě v létě, produkuje drobné květy shromážděné v latách. Ty tvoří ozdobné chocholy podobné fontáně.

Rostlina se šíří jak semeny, tak vegetativně pomocí oddenků.

Přesličník je považován za významný zdroj pro výrobu biopaliv, protože má schopnost produkovat velké množství biomasy. Kromě energetického využití se používá také v krajinářství pro zpevnění svahů, jako krmivo pro dobytek nebo jako dekorativní prvek v zahradách a parcích.

4 produkty ve stejné kategorii
41 Kč s DPH

Medvědí tráva pochází ze Severní Ameriky, z oblasti USA a Kanady. Zde obývá suché slunné stráně, světlé lesy či kamenité svahy. Roste do nadmořské výšky až 2 300 m.

Tato vytrvalá rostlina dorůstá do výšky okolo 1 m. Kvete bílými květy, které jsou uspořádány do hroznů. Kromě toho, že jsou vzhledově velmi atraktivní, tak také krásně voní.

73 Kč s DPH

Isolepis Live Wire je jednoletá okrasná rostlina vzhledem připomínající trávu. Pochází z teplých mořských oblastí, kde obývá hlavně vlhkou rašelinovou a písčitou půdu. 

Dlouhé měkké zelené listy jsou zakončeny drobnými bílými květy na jejich špičkách. Ve správných pěstebních podmínkách kvetou od jara do podzimu.
Listy rostou zpočátku vzpřímeně a dohromady tvoří hustý kopcovitý porost, který není třeba nijak ošetřovat ani zkracovat. Proto je také známá jako "Fiber optic grass". Dorůstají výšky okolo 20 cm. 

Isolepis potřebuje ke správnému vývoji vodu – je tedy nejlépe ji pěstovat okolo jezírek nebo také částečně ponořenou do vody. Lze ji pěstovat také jako interiérovou dekoraci. Nejlépe se jí daří ve vlhku a teplu.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se