×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Palma vláknitá Washingtonie - Washingtonia filifiera - semena palmy - 3 ks

×

Palma Washingtonie vláknitá pochází z Kalifornie a Mexika. Dorůstá do výšky několika metrů, a to i v bytových podmínkách. Je vhodná tedy spíše do skleníků či zimních zahrad.

Má vějířovité šedozelené listy, která na koncích vytváří jemná vlákna, která dávají rostlině specifický vzhled.

Rostlina není mrazuvzdorná.

Číst víceShow less
45 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1000524
Přidat k oblíbeným
Popis

I přesto, že se jedná o exotické rostliny, je pěstování v našich podmínkách poměrně nenáročné. Palmy se pěstují jako pokojové, příp. přenosné rostliny. Jejich výsev je možný celoročně.

Před výsevem se semena máčí 48 ve vlažné vodě, kterou je vhodné pravidelně měnit. Poté se semena vysévají do hloubky cca 0,5 cm. Doba klíčení je nepravidelná, některá semena vyklíčí hned a některá až za několik měsíců. Substrát během klíčení udržujte mírně vlhký, snažte se vytvořit i vysokou vzdušnou vlhkost, např. pěstováním v miniskleníku. Teplota při klíčení by měla být okolo 28 °C.

Rostliny se po vyklíčení pěstují na slunečném či polostinném stanovišti s teplotou 20–25 °C. Palmám nedělá dobře přímé sluneční světlo, vhodné je spíše světlo rozptýlené.

Substrát by měl být dobře propustný, výživný, s příměsí rašeliny a písku. Na dno květináče dejte drenáž ze štěrku či hrubého písku. Vhodné je také uložit květináč do misky s keramzitem, případně keramzit dát na povrch substrátu, aby udržoval substrát stále mírně vlhký.

Zálivka by měla být pravidelná, při pěstování v suchých místnostech ji podpořte každodenním rosením listů. Rostliny však nemají rády příliš mokrý substrát, proto ho nechte vždy mezi zálivkami mírně proschnout.

Rostliny můžete přes letní měsíce pěstovat venku na balkóně.

Přes zimu palmy přemístěte do chladné místnosti s teplotou 5–15 °C. V tu dobu by se měla omezit zálivka a vynechat hnojení.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000524

Parametry

Výška
120 a více
Mrazuvzdornost
Ne
Vegetační doba
Trvalky
Pěstování
Doma
Stanoviště
Slunečné
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
121 Kč s DPH

AgroBio Zelené pokojové rostliny je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z kopřivy a levandule. Je vhodný pro ekologické pěstování.

Podporuje správný růst zelenou barvu listů rostlin. Zvyšuje lesk listů a obranyschopnost rostlin.

Bezpečný pro člověka a domácí zvířata.

Postřik je možné aplikovat přímo v bytě – bytu dodá příjemnou bylinkovou vůni.

Vhodný pro celoroční péči o pokojové rostliny (lze aplikovat i v době vegetačního klidu), zejména pro palmy, juky, fíkusy, šeflery a ostatní nekvetoucí rostliny.

 

328 Kč s DPH

Přípravek k udržení pěstebního substrátu dostatečně vlhkého i při vysokých teplotách po několik dní.

Složení obsahuje 3 základní komponenty: vododržnou látku zaručující vysokou zádržnost vody a živin ve všech typech půd, organo-minerální hnojivo NPK 8-3-5 – podporující kořenový systém, kvetení a dozrávání plodů, minerální podíl (lávu) zvyšující přístup vzduchu ke kořenům - zabraňuje tak jejich zahnívání a zajišťuje i lepší příjem vody a živin.

Je vhodný pro pokojové a balkónové rostliny, většinu zahradních rostlin, lesní porosty, sportovní trávníky či dřeviny na rekultivovaných plochách.

191 Kč s DPH

Ledek vápenatý je minerální hnojivo, které má široké využití. Jedná se o typické hnojivo "na list". Využívá se zejména na kyselých půdách, neboť vápník zmírňuje účinek půdní kyselosti.

Přípravek je s oblibou využíván pro hnojení všech typů trávníků, okrasných rostlin, ovoce i zeleniny (výjimku tvoří pouze rostliny špatně reagující na vyšší obsah vápníku, jako jsou azalky, rododendrony, kanadské borůvky apod.).

Ledek vápenatý také potlačuje tvorbu mechu.

178 Kč s DPH

Hoštické slepičince jsou oblíbený hnojící přípravek se snadnou aplikací, který je vhodný pro výživu všech kvetoucích rostlin, ovoce a zeleniny. Hnojivo obsahuje fermentovaný drůbeží trus a vyšší dávku fosforu. 

Hnojivo rostlinám dodává potřebné živiny, ale i výrazně aktivuje půdní mikroflóru. Vysoký obsah fosforu zaručuje bohaté květy a u plodin následně i velkou úrodu

Můžeme aplikovat formou zálivky, ale i jako postřik na listy (ve vzdálenosti 30 cm). 

43 Kč s DPH

Palma horská, která bývá často označována jako bambusová nebo rákosová palma, pochází ze Střední a Jižní Ameriky, kde tvoří součást zdejších lesů.

Ve své subtropické domovině dorůstá výšky až 6 m, u nás se pěstuje jako pokojová rostlina a dorůstá výšky v závislosti na pěstebních podmínkách.

Listy jsou zpeřené a stálezelené. Kvete žlutými květy, ze kterých se tvoří černé, kulaté plody.

Tento druh palmy byl pojmenován po botanikovi Williamu Seifrizovi.

4 produkty ve stejné kategorii
45 Kč s DPH

Washingtonia robusta pochází z Mexika a USA. U nás se běžně pěstuje jako pokojová rostlina, ale je možné ji nechat i celoročně venku.

Snáší bez problémů pokles teplot na -3 °C, vyšší teplotní pokles zvládne po dobu několika hodin. Podmínkou, stejně jako u ostatních palem, je ochrana před vlhkem. V přirozeném prostředí jsou zaznamenány momenty, kdy tento druh palmy bez problémů přečkal i silné mrazy. Přesto se doporučuje zajistit ji na zimu dostatečnou ochranu nebo ji přemístit do chladné místnosti.

Rostlina vytváří robustní kmen, který může dorůstat do výšky až 30 m. Listy jsou více jak 1 m dlouhé, do poloviny rozříznuté.

Palma kvete drobnými růžovými květy a vytváří vejčité plody.

41 Kč s DPH

Akai je štíhlá palma, původem z oblasti Brazílie a Ekvádoru, kde se přirozeně vyskytuje v okolí potoků a dorůstá do výšky okolo 9 m. Listy jsou 1,5–3 m dlouhé.

Jedná se o nenáročný, rychle rostoucí druh, který je odolný vůči chorobám.

Akai je známá zejména díky svým stejnojmenným plodům – bobulím, které jsou ceněny pro své léčivé účinky. Obsahují velké množství vlákniny a působí jako přírodní antioxidant.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se