1001609
Nové
Tato středně raná odrůda kořenové petržele má silné pravidelné kořeny. Používá se jak k přímé konzumaci, tak ke krátkodobému skladování. Kořeny lze využít do omáček, polévek a dalších pokrmů.
Petržel je bohatá na vitamíny, flavonoidy a kyselinu listovou. Má příznivý vliv na cévy, trávicí a vylučovací systém a napomáhá snižování krevního tlaku.
Petržel vyséváme do záhonu brzy na jaře, v době, kdy je ještě půda dostatečně vlhká. Nedostatečná zálivka by v době klíčení způsobila vyschnutí semen. Semena se sází do hloubky 0,5–1 cm, klíčení trvá 2–4 týdny. Petržel má obecně delší vegetační období.
Vhodná půda je dobře a hluboko propracovaná, vlhká, lehká a humózní. Petrželi se daří dobře na slunečném nebo polostinném stanovišti. Rostliny jednotíme do řádků cca 30 cm od sebe. Petržel se nehnojí chlévským hnojem z důvodu vysokého obsahu dusíku. Místo něj se používá jiný zahradní odpad, např. posekaná tráva.
Kořeny se sklízí od září do listopadu a ukládají se do suché a chladné místnosti, např. do písku nebo přepravky, která zajistí dostatečné proudění vzduchu. Takto uložené kořeny Vám vydrží celou zimu.
V případě, že máte nějaký dotaz k nákupu, přesvědčte se nejprve, zda odpověď na Vaši otázku nenaleznete v rámci našich Nejčastějších dotazů (FAQ).
Pokud zde nenaleznete odpověď nebo potřebujete jakékoliv doplňující informace, napište nám zprávu přes kontaktní formulář, příp. využijte telefonní kontakt +420 212 242 993.
Kdy začít se sklizní kořenové zeleniny? A jak ji správně uskladnit?
Venku kořenová zelenina vydrží do října.
Sídlo firmy:
Petržílkova 2835/3
158 00, Praha
Nejedná se o prodejnu, není zde prodej ani výdej zboží.
IČO: 24318647
DIČ: CZ24318647