×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Divoká roketa Sorrento - Diplotaxis tenuiflora - semena rokety - 0,5 g

×

Tato mrazuvzdorná odrůda rokety roste od jara do podzimu a poskytuje tak průběžnou úrodu. Může se pěstovat na záhonech, ale i v truhlíku na balkóně.

Kořeny přezimují a na jaře opět obráží.

Roketa má chuť podobnou oříškům a je velmi aromatická.

Díky výrazné chuti se používá pro zpestření salátů nebo jako ozdoba na pizzu.

Číst víceShow less
26 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1002901
Přidat k oblíbeným
Popis

Pěstování rokety je velice podobné pěstování řeřichy a stejně nenáročné. Semínka je možné vysít doma do mělké misky se substrátem či vatou. Doporučuje se slunné nebo polostinné místo, ovšem pozor na přímé slunce za oknem, které může substrát rychle vysušit. Ideální hloubka výsevu je 0,5 cm. Doporučená teplota 15–20 ºC. Důležitá je dostatečná zálivka.

Roketu lze pěstovat také v truhlíku na balkóně či na venkovním záhoně. Počítejte s delší dobou klíčení a růstu. Rostlinky se sklízí přibližně za 6 týdnů, už dříve ale můžete sklízet drobné mladé lístky, které mají výbornou chuť. Průběžné protrhávání je žádoucí.

Rostlina je nenáročná na kvalitu půdy. Na venkovní záhon vysévejte do řádků 20 cm od sebe. Abyste si zajistili kontinuální sklizeň, vysévejte semínka průběžně v odstupu několika dní.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1002901

Parametry

Výška
20 - 40 cm
Výsev / výsadba
Březen
Duben
Květen
Srpen
Červen
Červenec
Ranost odrůdy
Raná
Mrazuvzdornost
Ano
Vegetační doba
Trvalky
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Doma
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Polostinné
Slunečné
Sklizeň
Celoročně
Odrůda rukoly
Divoká
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
227 Kč s DPH

Symbivit universal je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování rostlin. Využívá pozitivních biostimulačních a biohnojivových účinků půdní houby Trichoderma harzianum ve spojení s mykorhizou.

Použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami – mikroskopickými vlákny, které se napojí na kořenový systém rostliny. Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání rostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrodykrásnějších květů a celkově lepší vitalitě rostlin.

Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin a to po celý jejich život.

Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.

Symbivit Universal je vhodný pro většinu kvetoucích rostlin, popínavé rostliny, pokojové rostliny, zeleninu, ovocné stromy a některé okrasné stromy a keře.

Použití není vhodné pro většinu jehličnanů, orchideje, rhododendrony, azalky, vřes, brukvovité a merlíkovité rostliny.

128 Kč s DPH

Fytovit se používá jako hnojivo na vinnou révu, okrasné rostliny, ovocné dřeviny, jahody, zeleninu a další. Používá se při nedostatku železa, hořčíku a síry, při příznacích chlorózy a na výživu rostlin pěstovaných na vápenatých půdách. 

Zajistí rychlý přísun živin a podpoří růst v nepříznivých podmínkách. 

157 Kč s DPH

Jde o přírodní produkt s optimálním obsahem fulvových látek a huminových kyselin, který lze aplikovat na všechny rostliny.

Přípravek podporuje především rozvoj kořenového systému, lepší zakořenění sazenic, zlepší využití živin z hnojiv, lepší zdravotní stav rostlin, podpoří větší nasazení květů a bohatou úrodu. Rostliny jsou navíc více odolné proti stresům a nemocem.

Lignohumát lze použít také k moření semen, cibulek a k máčení kořenů sazenic. 

209 Kč s DPH

Jedná se o jedinečný přípravek určený k hubení všech druhů slimáků a plzáků, který je vyrobený z přírodních zdrojů. Přípravek je vhodné používat nejen na zeleninových a okrasných záhonech, ale také ve sklenících

Na vlhké zemi granule nabobtnají, ale ani po několikrát opakovaném nabobtnání se granule nerozpadnou. 

Přípravek je odolný vůči dešti a neškodí zvířatům.

Obsah balení je 200 g. 

4 produkty ve stejné kategorii
54 Kč s DPH

Rajče Pantano Romanesco je typickou italskou odrůdou tyčkového rajčete.

Jedná se o velmi robustní odrůdu, proto je vhodné pěstovat s oporou.

Plodí velká zploštělá rajčata masité struktury, která jsou velmi lahodná a aromatická. Díky tomu se hodí zejména do zeleninových salátů nebo k tepelným úpravám.

Zralá rajčata jsou červená s nazelenalou horní částí.

Rajče odrůdy Romanesco se hodí k pěstování ve skleníku nebo fóliovníku. V případě venkovního pěstování doporučujeme slunečné a chráněné stanoviště.

Doba zrání je 70–80 dní.

52 Kč s DPH

BIO Kozlíček polní nebo také polníček je vhodný k jarnímu nebo podzimnímu výsevu. Dobře odolává nízkým teplotám a čerstvé listy vám poskytne i v době, kdy již ostatní zelenina na zahrádce neroste.

BIO Kozlíček obsahuje velké množství vitamínů, kyseliny listové a minerálů. Posiluje činnost ledvin, imunitního systému, podporuje krvetvorbu a zvyšuje odolnost vůči stresu.

V kuchyni se využívá zejména čerstvý do salátů. Z výživového hlediska je ceněn více než klasický salát.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

73 Kč s DPH

Okurka Saturn F1 je hybridní poloraná odrůda salátové okurky, která se nejlépe hodí pro pěstování ve skleníku či fóliovém krytu. Rostlina je až 2 m dlouhá, popínavá a je pro ní vhodná vertikální opora. Plodí tmavě zelené plody o délce 30–35 cm. Okurky jsou na povrchu hladké.

Chuť je jemná, osvěžující, okurky nemají tendenci během zrání hořknout. Jsou vhodné k přímé konzumaci.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se