Kategorie
-
Okrasné rostlinyrůže
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
- Jarní cibulovinyBegónie, jiřinky, gladioly a další!
- Sadbová zeleninaČerstvý jarní česnek právě skladem
-
Zelenina a ovoceSezóna pěstování zeleniny je tady!
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
- BIO kvalita
-
Rajčata
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
- Chilli papričky
-
Travní směsi a loukyOkrasné i zátěžové
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
- Léčivky a bylinky
-
Exotické rostliny
Vybírejte z více jak 160 druhů
- Masožravé rostliny
-
Stromy a keře
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
- Klíčky a microgreens
- Substráty, hnojiva a stimulátory
- Ochrana nejen rostlin
- Pomůcky k pěstováníZvýhodněné pěstební sady
- Dárkové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
-
-
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
-
-
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
-
-
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
-
-
Vybírejte z více jak 160 druhů
-
-
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
-
-
-
-
-
Sadbový česnek Flavor - Allium sativum -...
Zelené hnojení - Bílý jetel - semena - 60 g
Růže velkokvětá keřová žlutorůžová - Rosa -...
Chilli Carolina Reaper - Capsicum chinense - semena chilli - 5 ks
Chilli Carolina Reaper je v současné době nejpálivější paprikou světa. Byla vypěstována v USA v roce 2012 zkřížením papričky Bhut Jolokia a Habanero. Rostlina může dorůstat do výšky až 160 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku. Papriky jsou přibližně 4 cm dlouhé, mají nepravidelný tvar a dozrávají do červené barvy.
Chuť je, i přes jejich extrémní pálivost, příjemně ovocná. Pálivost je postupná. Při zpracování papriček a jejich konzumaci je třeba dbát zvýšené opatrnosti, neboť jejich SHU je až 2 200 000 jednotek, což tuto papriku řadí opravdu k rekordmanům.
Papriky se využívají zejména k sušení a následnému kořenění pokrmů.
Doba zrání je okolo 120 dní.
S předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám.
Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.
S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.
Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.
Parametry
- Výška
- 120 a více
- Výsev / výsadba
- Březen
Únor
- Ranost odrůdy
- Pozdní
- Barva plodu
- Červená
- Mrazuvzdornost
- Ne
- Pálivost
- Extra pálivé
- BIO kvalita
- Ne
- Pěstování
- Doma
Venku
- Odrůda
- Nehybridní
- Stanoviště
- Slunečné
- Sklizeň
- Srpen
Září
Říjen
Algavit je pomocný přípravek určený pro ošetření rostlin v průběhu vegetační sezóny. Jedná se o rozpustný prášek z mořských řas, který funguje jako přírodní stimulátor pro správný růst a vývoj rostlin.
Lze použít jak při pěstování zeleniny, pokojových, balkónových i jiných rostlin, tak při údržbě trávníku. Uplatnění najde taktéž v zemědělství.
Dřevěné zápichy vám usnadní práci při pěstování rostlin ze semínek.
Své využití najdou nejen v záhonech na zahradě, ale také v květináčích a truhlících doma.
Zápich má délku 15 cm.
AgroBio Plodová zelenina je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z přesličky a kopřivy, z kterých využívá všech jejich známých účinků. Je vhodný pro ekologické pěstování.
Zvyšuje odolnost plodové zeleniny, podporuje správný růst plodů a zaručuje obranyschopnost rajčat, paprik nebo okurek.
Postřik je výborný také proti abiotickému stresu (kroupy, sucho nebo prudké deště). Aplikace před výskytem chorob nebo škůdců.
Po jeho použití je možné plody ihned konzumovat, nemá tedy ochrannou lhůtu.
Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.
Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť.
Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.
Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.
Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.).
Jedná se o speciální hnojivo se železem, které je určené pro rostliny, které mají zvýšený nárok na tento prvek nebo trpí jeho nedostatkem.
Nedostatek železa se projevuje chlorózou (blednutím a žloutnutím listů), především u rostlin pěstovaných na vápenitých půdách.
Díky vyšší hodnotě pH je hnojivo rostlinami dobře přijímáno a využito.
Velmi vhodné je využití tohoto přípravku na růže, petúnie, hortenzie, magnólie, citrusy, rajčata, papriky, okurky, jahody, rybíz, ostružiny, maliny a jabloně.
Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.
Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Jedná se o miniskleník s ventilací pro začínající pěstitele. Je složený ze dvou dílů - ze dna a čirého víka s poncionálními otvory.
Výrobek je vyroben z pevného plastu a zajišťuje snadnou manipulaci.
Rozměry miniskleníku: 47 x 20 x 20 cm
Jedná se o rozprašovač oranžové barvy s objemem 750 ml. Je vhodný pro postřik pokojových i venkovních rostlin.
Součástí rozprašovače je černá hlavice.
Chilli Naga Viper je rostlina vysoká 120–140 cm a hodí se nejlépe pro pěstování ve skleníku. Plodí papričky o délce přibližně 6 cm, které dozrávají do sytě červené barvy a mají výrazně vrásnění.
Jedná se o extrémně pálivou odrůdu. Její SHU je 1 382 118 jednotek.
Papričky se využívají sušené do omáček a dalších pokrmů.
Doba zrání je okolo 100 dní.
Tato červená odrůda ze skupiny 7 Pot se řadí k těm pálivějším druhům. Rostliny jsou vhodné pro pěstování venku nebo ve skleníku. Dosahují výšky přes 1 m a je dobré jim zajistit dostatečnou oporu.
Plody jsou podlouhlé, nepravidelného tvaru a dozrávají do jasně červené barvy. Jejich velikost je 4–8 cm.
SHU je 750 000–1 590 000 jednotek, takže se řadí k vysoce pálivým odrůdám. Papričky jsou vhodné k sušení či k dochucování pokrmů.
Doba zrání je přibližně 100–120 dní.
Chilli Bhut Jolokia pochází z Indie a dorůstá výšky okolo 100–150 cm. Jeho hnědá varianta se vyznačuje 5–8 cm dlouhými plody, které jsou typické svým hrbolatým tvarem. Dozrávají přes zelenou barvu do čokoládově hnědé. Stejně jako u jiných odrůd se i tato hnědá varianta vyznačuje větší délkou a intenzitou pálivosti.
Odrůda se řadí mezi extrémně pálivé chilli, s SHU 1 000 000 jednotek. Chuť připomíná exotické ovoce, je aromatická a využívá se zejména v pokrmech indické kuchyně. Hodí se ale i k dochucování dezertů a čokolád.
Rostlina není mrazuvzdorná.
Odrůda z oblasti Karibiku, která se vyznačuje o něco menší pálivostí než klasické červené či čokoládové verze. Rostlina je menšího vzrůstu, s výškou okolo 45–65 cm. Plodí přibližně 5 cm velké vrásčité plody, které mají karamelovou barvu.
Odrůda se řadí k extrémně pálivým druhům s SHU 1 200 000 jednotek. Výjimečně může mít i 2 000 000 jednotek.
Plody jsou aromatické, vhodné do omáček, polévek či jiných pikantních pokrmů.