×
PPL Parcelshop

Kategorie

Rajče rybízové Curranto F1 - Solanum lycopersicum - semena rajčete - 10 ks

×

Rajče Curranto F1 je velmi raná tyčková odrůda rajčete, které je vhodné jak do záhonů, tak i do skleníků. Vypěstovat jej ale můžete i ve větší nádobě. Plodí drobná rybízová rajčátka s hmotností do 13 g. Plody jsou kulaté, v době zralosti červené a velmi odolné vůči praskání a opadávání, takže se sklízejí celé vijany. Na každém z nich vyroste přibližně 20–30 ks těchto plodů.

Odrůda je navíc odolná vůči fusáriovému vadnutí.

Díky své výborné sladké a aromatické chuti jsou rajčátka vhodná především k přímé konzumaci. Využít je ale můžete také k sušení.

Číst víceShow less
54 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1002704
Přidat k oblíbeným
Popis

předpěstováním semen můžete začít již od února do dubna. Ideální hloubka výsevu je 0,5 cm. Doba klíčení je obvykle 1–2 týdny. Tato doba ale může být i delší. Během klíčení je nutné udržovat teplo.

Přibližně od poloviny května je možné přemístit rostliny ven (v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky). Ideální spon je 80 x 50 cm. Konečné stanoviště pro růst by mělo být teplé, slunečné a dobře chráněné, se středně těžkou půdou, bohatě zásobenou humusem.

Substrát doporučujeme používat speciální pro rajčata a papriky, a to vždy spařený. Zeminu lze propařit např. v mikrovlnné troubě. Během růstu plodů je důležitá pravidelná závlaha a dostatečný přísun živin. K hnojení můžeme používat např. kristalon pro rajčata a papriky.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1002704

Parametry

Výsev / výsadba
Duben
Odrůda rajčete
Tyčkové
Ranost odrůdy
Velmi raná
Barva plodu
Červená
Mrazuvzdornost
Ne
Vegetační doba
Letničky
BIO kvalita
Ne
Odrůda
hybridní F1
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Červen
Červenec
Říjen
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
36 Kč s DPH

Oblouková ortéza Flextruss je ochranná pomůcka pro vijany rajčat. Vzhledem ke své univerzální velikosti se hodí prakticky pro všechny odrůdy. 

Ortéza zabraňuje vylamování vijanů a poskytuje jim dostatečnou oporu. Oceníte ji zejména v době, kdy jsou vijany obsypány plody. 

Pružná konstrukce zajistí snadnou manipulaci a nasazování na rostlinu. Hrany jsou zaoblené, čímž se minimalizuje riziko jakéhokoliv poškození vijanů. 

Balení obsahuje 10 ks.

136 Kč s DPH

AgroBio Rajčata je přírodní růstový aktivátor s výživou, obsahující směsný vodný extrakt s převahou šalvěje. Je vhodný pro ekologické pěstování.

Přípravek obsahuje malé množství živin a stopových prvků. Podporuje růst, výnos a vitalitu rajčat.

Postřik je výborný také proti abiotickému stresu (kroupy, sucho nebo prudké deště). Aplikace před výskytem chorob nebo škůdců. 

Po jeho použití je možné plody ihned konzumovat, nemá tedy ochrannou lhůtu.

110 Kč s DPH
Řetízek - páska je určena pro přivazování stromků, sazenic rajčat a jiných rostlin na zahradě.

Jedno balení obsahuje 10 m řetízku, který je po stranách perforovaný tak, aby se dal libovolně zkrátit a spojit.

Použitý materiál je stabilizován proti UV záření čímž,  se podstatně zvyšuje životnost řetízku.
191 Kč s DPH

Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.  

Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin. 

Balení obsahuje 20 tyčinek.

127 Kč s DPH

Jedná se o přírodní hnojivo obohacené o guáno, které pochází z trusu mořských ptáků žijících na pobřeží Jižní Ameriky. Přípravek je vhodný pro hnojení rostlin rajčat a paprik.

Přípravek dodává rostlinám nejen potřebné živiny, ale také aktivuje půdní mikroflóru.

Dá se použít jako zálivka, ale i jako postřik na listy

143 Kč s DPH

Jedná se o organominerální hnojivo, určené ke hnojení rajčat, paprik a okurek. Obsahuje drcenou rohovinu, která je zvláště ceněna pro obsah organicky vázaného dusíku. Ten se postupně uvolňuje, takže je rostlinami využit po delší vegetační období. 

Přípravek obsahuje všechny potřebné živiny, které rostliny potřebují k nezbytnému harmonickému vývoji a zdravému růstu.  

4 produkty ve stejné kategorii
73 Kč s DPH

Rajče Indigo Blue Berries je tyčková odrůda rajčete, které lze pěstovat, kromě venkovních záhonů, také ve větších květináčích na balkóně. Jedná se o vitálnější a odolnější odrůdu ze skupiny Indigo.

Plody jsou menší, kulaté, a dozrávají do hnědo červené až fialové barvy. Patří mezi černé odrůdy rajčat, přičemž tmavě jsou zbarvená místa plodu, která jsou dostatečně osluněná. Zastíněné strany plodu jsou zelené a v době zralosti přecházejí do červené barvy. Je nutné nechat plody dostatečně vyzrát, aby byly opravdu chutné.

Chuť je osvěžující, nakyslá a zároveň dostatečně sladká. Výborně se hodí k přímé konzumaci či do salátů. Rajčátka působí velmi dekorativně.

Doba zrání je přibližně 75 dní.

57 Kč s DPH

Rajče Brandywine je středně raná tyčková odrůda rajčete, pocházející z USA. Lze ji pěstovat ve venkovních záhonech či ve skleníku.

Dorůstá výšky až 200 cm, proto je nutné pěstovat ho oporou.

Plody jsou opravdu velké s průměrem okolo 10 cm. Dozrávají do žluté barvy. Plody mají výtečnou chuť. Lze je snadno krájet díky většímu počtu vnitřních přepážek.

Rajčata jsou vhodné k přímé konzumaci, do sendvičů, salátů, ale i k tepelnému zpracování.

Doba zrání je okolo 80 dní.

72 Kč s DPH

Green Tiger je velice zajímavou odrůdou tyčkového rajčete. Vytváří podlouhlé plody švestkovitého tvaru se zeleno-žlutým žíháním.

Ty jsou asi 5 cm dlouhé o váze do 20 g. Mají také zcela výjimečnou chuť a jsou odolné vůči popraskání.

Rostlina se hodí pro pěstování na zahradě či ve skleníku.

Vzhledem k tomu, že jsou plody žíhané v barvách od světle zelené po tmavě zelenou, jsou ideální k dekoraci nejrůznějších pokrmů.

Doba zrání se pohybuje okolo 75 dní.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

46 Kč s DPH

Jedná se o velice starou tyčkovou odrůdu rajčete, pěstovanou původně indiány z oblasti Severní Ameriky. Rostlina dorůstá výšky 120–150 cm a, vzhledem k velké hmotnosti plodů, je nutné ji dobře vyvázat. Lze ji pěstovat ve venkovních záhonech či ve sklenících.

Plody mají specifickou tmavě fialovou barvu a dosahují hmotnosti okolo 300–450 g. Jejich hmotnost ale může být při příznivých podmínkách i mnohem vyšší.

Chuťově patří mezi jedny z nejsladších druhů rajčat. Plody jsou šťavnaté a hodně aromatické. Hodí se výborně na přípravu polévek či omáček. Určitě je ale můžete využít i k přímé konzumaci nebo k nakládání.

Doba zrání je přibližně 80 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se