
Salát ledový Ledové jezero - Lactuca sativa -...

Aksamitník rozkladitý Bolero - Tagetes patula...

Fazole Hilda je středně raná tyčková odrůda, která vytváří zelené lusky. Rostlina je velmi výnosná, lusky jsou chutné a vhodné k zamrazení.
Fazole jsou ceněnou zeleninou, zejména díky svému vysokému obsahu bílkovin a vlákniny. Kromě toho obsahují také velké množství vitamínů C a B.
Fazole jsou na pěstování poměrné náročné a ke zdárnému růstu potřebují příznivé podmínky.
Semena se vysazují přímo na stanoviště, a to nejdříve v druhé polovině května a nejpozději do konce června. Vše záleží na aktuální teplotě. Teplota vzduchu by neměla klesnout pod 15 ºC a teplota půdy pod 10 ºC. Ideální je teplota okolo 20 ºC. Pnoucí odrůdy se vysévají do hloubky 5 cm a do sponu 100 x 50 cm a je potřeba rostlinám nabídnout cca 2 m vysokou oporu. Doba klíčení je 1–2 týdny.
Stanoviště by mělo být slunečné nebo polostinné, s dostatečnou vzdušnou vlhkostí. Půda by měla být lehčí až středně těžká, vlhká a s neutrálním pH. Rostlinám dopřejte dostatečnou zálivku. V době nasazování květů stačí vydatná zálivka 1x týdně.
Rostliny je možné přihnojovat organickými hnojivy v době růstu. Jakmile dojde k tvoření květů, již rostliny nehnojte. Pokud pěstujete fazole v první trati, pak přihnojovat nemusíte vůbec. Kolem keříků je možné rozprostřít mulčovací kůru, která zajistí ideální půdní podmínky.
Pokud chcete zpracovávat celé lusky, pak se sklízejí v době, kdy jsou čerstvé a po ohnutí lehce křupnou. Naopak fazole pěstované pro zrno se sklízejí v době, kdy lusky zaschnou a semena dozrají a vybarví se. Pnoucí odrůdy jsou vhodné pro postupnou sklizeň.
Parametry
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit seZaložte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se