×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Cuketa Kveta - Cucurbita pepo - semena cukety - 10 ks

×

Cuketa Kveta je keříčkovitá lahůdková (chřestová) tykev. Vytváří plody zelenobílé až žlutobílé barvy, válcovitého, kyjovitého tvaru. 

Jedná se o ranou odrůdu, na jejíž úrodu se můžete těšit již od začátku července.

Používá se k přímé konzumaci nebo i ke konzervaci. 

Plody váží kolem 1,5 kg

Doba zrání je cca 70 dní

Číst víceShow less
27 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1000425
Přidat k oblíbeným
Popis

Jedná se o poměrně odolné rostliny, takže je možné buď semena předpěstovat nebo je sázet přibližně v polovině května přímo na venkovní záhon. 

předpěstováním semen můžete začít už v březnu či dubnuKlíčení trvá zpravidla 1–2 týdny. Rostliny přesazujeme na slunné stanoviště až v druhé polovině května, resp. v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky, neboť cukety špatně snáší mrazy. Ideální spon je 100 x 100 cm.

Cukety mají rády hlinitou půdu, která je bohatá na živiny. Je možné do půdy již na podzim zapravit kompost nebo hnůj. Pro růst je zásadní dostatek světla, tepla a vláhy. Stanoviště musí být vždy slunečné a půda vlhčí. Je potřeba rostliny dostatečně zalévat – méně a častěji. Rostliny v průběhu růstu můžete přihnojovat hnojivy či kompostem.

Cukety lze po sklizni uchovávat na chladném místě.

 

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000425

Parametry

Výsev / výsadba
Březen
Ranost odrůdy
Raná
Barva plodu
Zelená
Mrazuvzdornost
Ne
BIO kvalita
Ne
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Červenec
Říjen
Odrůda cukety
Keřovitá
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
191 Kč s DPH

Algavit je pomocný přípravek určený pro ošetření rostlin v průběhu vegetační sezóny. Jedná se o rozpustný prášek z mořských řas, který funguje jako přírodní stimulátor pro správný růst a vývoj rostlin.

Lze použít jak při pěstování zeleniny, pokojových, balkónových i jiných rostlin, tak při údržbě trávníku. Uplatnění najde taktéž v zemědělství.

154 Kč s DPH

Organo-minerální hnojivo je vícesložkové hnojivo, které dodá, díky svému unikátnímu složení, okurkám, cuketám a jiným tykvím potřebné živiny ve vyváženém poměru po dobu až 60 dní.

Hnojivo působí rychle a zároveň dlouhodobě. Zajistí bujný růst rostliny, bohatou násadu plodů a podpoří jejich lahodnou chuť. 

Hnojivo příznivě ovlivňuje vytváření humusu v půdě, a tím zvyšuje její úrodnost. Také reguluje vodní režim rostlin.

191 Kč s DPH

Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.  

Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin. 

Balení obsahuje 20 tyčinek.

328 Kč s DPH

Dřevovlna je 100 % přírodní produkt, vyrobený ze smrkového dřeva.

Díky moderním technologiím zpracování je ve výsledném produktu eliminován podíl nečistot.

Dřevitá vlna je zvláště vhodná pro podložení jahod, okurek, cuket či dýní jako ochrana proti plísním a hnilobám, které vznikají při přímém kontaktu s mokrou půdou.

Prostřednictvím této vlny tak může dozrávající ovoce po dešti rychleji oschnout, čímž se sníží riziko vzniku houbových chorob a napadení parazity.

Dřevitá vlna odvádí vlhkost, chrání půdu před vysycháním a zlepšuje její úrodnost.

206 Kč s DPH

Přípravek je určený pro vytvoření symbiózy mezi kořeny rostlin a půdními houbami. Mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin a jejich efektivnější přísun rostlinám. 

Rostliny mají lepší a vyrovnaný růst, bohatší kořenový systém, více tvoří květy a plody. Mají také vyšší odolnost proti abiotickým vlivům. 

Přípravek je vhodný pro rajčata, papriky a další plodovou zeleninu (okurky, dýně, melouny, lilky, mochyně). Také je vhodný pro fazole a hrách. 

Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité rostliny (špenát, řepa atd.). 

4 produkty ve stejné kategorii
62 Kč s DPH

Odrůda Golden Delicious pochází z USA, kde patří k velice oblíbeným tykvím. Rostlina má plazivý růst a plodí srdcovité plody o váze 3–6 kg.

Slupka je tmavě oranžová až červená. Dužina je hrubší, má oranžovou barvu a obsahuje velké množství karotenoidů. Plody lze dlouhodobě skladovat.

Dýně Golden Delicious je hojně využívána k přípravě polévek či pyré.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

63 Kč s DPH

Odrůda okrasné tykve Dinosaurus se vyznačuje atraktivními plody, které lze využít jak pro dekorativní účely, tak pro konzumaci.

Hmotnost jednotlivých plodů se pohybuje v rozmezí od 0,8 do 3 kilogramů a na první pohled zaujmou zejména svou tmavozelenou, zajímavě tvarovanou slupkou, která připomíná kůži dinosaura.

Plody tykve Dinosaurus jsou při zralosti hořké a mají tvrdou slupku, což je důvod, proč jsou vhodné spíše k dekorativním účelům než k běžné konzumaci. Doporučujeme proto konzumovat pouze mladé tykve.

66 Kč s DPH

Buvolí tykev je teplomilná trvalka, která vytváří hlíznatý kořen o délce až 30 cm.

Plodí menší tykvičky, které dozrávají do tmavě zelené barvy, doplněné o dekorativní bílé nebo žluté pruhy. Plody jsou přibližně 10 cm velké.

Jednotlivé části rostliny jsou hojně využívány. Hlíznaté kořeny jsou jedlé a jejich šťáva se využívá jako dezinfekce. Dužinu lze využít k léčbě kloubních potíží. Listy pak působí jako insekticid.

62 Kč s DPH

Dýně Sunshine F1 je hybridní odrůdou typu „kabocha“, která se stává velmi oblíbenou po celém světě.

Je podobná typu hokkaido, plody jsou ale více kulaté a dorůstají do hmotnosti 1,5–2 kg. V dobrých podmínkách je odrůda poměrně výnosná.

Na jedné rostlině může vyrůst až 8 plodů. Plody dozrávají do sytě oranžové barvy a jsou s oblibou využívány při přípravě pokrmů teplé i studené kuchyně.

Dýně Sunshine F1 lze dlouhodobě skladovat.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se