×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Ředkvička Saxa - Raphanus sativus - semena ředkvičky - 100 ks

×

Ředkvička Saxa dorůstá do výšky přibližně 15 cm. Jedná se o ranou odrůdu, která plodí červené kulovité bulvy.

Chuť dužiny je vynikající, jemná a pikantní. Ředkvičky jsou velmi oblíbenou zeleninou s vysokým obsahem vitamínů. Hodí se k přímé konzumaci, na ozdobu pokrmů, do zeleninových salátů apod.

Odrůda Saxa je vhodná k rychlení a rané polní pěstování.

Číst víceShow less
31 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1002952
Přidat k oblíbeným
Popis

Ředkvičky lze vysévat už v průběhu února do skleníku nebo přímo na venkovní záhon (od března či dubna)Hloubka výsevu je 0,5–1 cm. Ideální teplota pro klíčení je 8–15 ºC. Doba klíčení je 8–10 dní. Semena se vysévají do řad vzdálených 20 cm, mezi semeny musí být odstup min. 3 cm. Po vzejití je potřeba rostliny vyjednotit.

Stanoviště musí být slunečné, půda lehčí, dostatečně zásobená živinami. Přihnojování není potřeba, pokud je substrát dostatečně kvalitní.

Důležité je dopřát rostlině dostatek vláhy. Přílišné sucho způsobuje praskání bulev, naopak přemokření spouští hnilobné procesy.

Ředkvičky můžete průběžně dosévat, čímž si zajistíte bohatou úrodu od jara do podzimu.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1002952

Parametry

Výsev / výsadba
Březen
Duben
Ranost odrůdy
Raná
Barva plodu
Červená
Mrazuvzdornost
Ne
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Duben
Květen
Září
Červen
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
242 Kč s DPH

Conavit je čistě přírodní hnojivo určené pro všechny druhy rostlin. Nezanechává škodlivé zbytky v půdě a neznečišťuje vodní toky.

Živiny v něm obsažené jsou uvolňovány postupně, a tak podporuje rostliny po celou jejich vegetační dobu. Jedná se o pevné hnojivo, které nemůže být vyplaveno vodou jako jiná rozpustná chemická hnojiva.

Hnojivo Conavit bylo speciálně vyvinuto pro organické pěstování rostlin. Funguje nejlépe ve spojení s mykorhizními houbami, které z něj získávají živiny a ty dále poskytují rostlině.

266 Kč s DPH

Tento vypichovač plevele je dalším kvalitním kouskem zahradního nářadí od firmy Stocker.

Je ocelový s masivní rukojetí, která je z plastu. Díky závitu je možné na vypichovač našroubovat také dlouhou násadu na nářadí.

Je s oblibou používán k vypichování plevele, jako jsou pampelišky a bodláky. Výhodou je jeho nízká hmotnost i délka, která zajistí snadnou manipulaci.

128 Kč s DPH

Fytovit se používá jako hnojivo na vinnou révu, okrasné rostliny, ovocné dřeviny, jahody, zeleninu a další. Používá se při nedostatku železa, hořčíku a síry, při příznacích chlorózy a na výživu rostlin pěstovaných na vápenatých půdách. 

Zajistí rychlý přísun živin a podpoří růst v nepříznivých podmínkách. 

171 Kč s DPH

Kristalon je krystalické, ve vodě rozpustné hnojivo, obsahující živiny, potřebné k dobrému vývinu rostlin (dusík, fosfor, draslík, hořčík a síru). Obsahuje i další prvky, jako je bór, molybden, měď, železo, mangan a zinek. 

Hnojivo zajistí rostlinám dobrou kondici, zdravý vzhled a dobře vybarvené plody a květy.

Je vhodné pro zeleninu (rajčata, papriky, okurky, mrkev, salát, cibuli, brambory...), drobné ovoce (angrešt, rybít, maliny, réva, jahody...) a okrasné rostliny (růže, tulipíny, muškáty, pivoňky...). 

Hnojivo má okažitý účinek, snadno se dávkuje a zabraňuje žloutnutí listů. 

191 Kč s DPH

Ledek vápenatý je minerální hnojivo, které má široké využití. Jedná se o typické hnojivo "na list". Využívá se zejména na kyselých půdách, neboť vápník zmírňuje účinek půdní kyselosti.

Přípravek je s oblibou využíván pro hnojení všech typů trávníků, okrasných rostlin, ovoce i zeleniny (výjimku tvoří pouze rostliny špatně reagující na vyšší obsah vápníku, jako jsou azalky, rododendrony, kanadské borůvky apod.).

Ledek vápenatý také potlačuje tvorbu mechu.

103 Kč s DPH

Tyčinkové hnojivo Natura Big Beat je dlouhodobě působící organominerální hnojivo, vyrobené z rostlinných zbytků a z dlouhodobě působícího dusíkatého hnojiva.

Unikátní technologie umožňuje pozvolné uvolňování živin.

Rostliny jsou díky hnojivu skvěle vyživené a zároveň je zvýšena jejich odolnost proti škodlivým činitelům.

Hnojivo obsahuje zejména dusík, částečně pak fosfor a draslík.

Vyživuje rostliny po dobu 4–5 měsíců, podporuje zdravý růst rostlin a snadno se aplikuje. 

4 produkty ve stejné kategorii
111 Kč s DPH

Ředkvičky Celesta&Pearl od společnosti Kiepenkerl jsou červené a bílé hybridní odrůdy mírně pikantní chuti.

Semena jsou předem rozložená ve výsevním pásu, což značně usnadňuje setí a zajišťuje optimální rozestupy mezi rostlinami pro jejich správný růst.

Obě odrůdy jsou vhodné nejen pro pěstování na otevřených plochách, ale také ve vyvýšených záhonech nebo v nevyhřívaných sklenících.

Celesta je robustní odrůda s kulatými červenými hlízami, které jsou pevné a odolné a vyznačují se mírně kořeněnou chutí. Celesta má rychlý růst a dlouhé období sklizně.

Pearl nabízí hlízy s jemnou strukturou a výraznou bílou barvou, které nejen že obohatí chuťový zážitek, ale také dodají estetický prvek vašemu stolu. Mírně kořeněná chuť je charakteristická i pro tuto odrůdu.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se