×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Chilli červené Habanero - Capsicum chinense - semena chilli - 6 ks

×

Rostliny odrůdy Habanero Red dorůstají do výšky 50–100 cm a plodí velké množství chilli papriček. Ty jsou až 5 cm dlouhé a dozrávají do jasně červené barvy.

Odrůda patří k vysoce pálivým a je oblíbená zejména v Mexiku, Karibiku a Jižní Americe. SHU je 150 000–325 000 jednotek.

Papričky se využívají k dochucování jídel, k nakládání a k sušení.

Doba zrání je okolo 100 dní.

Číst víceShow less
99 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1001004
Přidat k oblíbeným
Popis

předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám. 

Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.

S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.

Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001004

Parametry

Výška
40 - 60 cm
60 - 80 cm
80 - 100 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Ranost odrůdy
Pozdní
Barva plodu
Červená
Mrazuvzdornost
Ne
Pálivost
Velmi pálivé
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Doma
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
148 Kč s DPH

Hnojivo Profík na chilli papričky a papriky je čistě přírodní hnojivo, které je vhodné také pro biopěstování.

Hnojivo je připraveno z rostlinných aminokyselin, vinázy, mořských řas a jemně mletého přírodního fosfátu. Přirozenou součástí použitých surovin jsou organické látky a stopové prvky, které obohacují půdu, aktivují půdní mikroflóru a zlepšují biologickou aktivitu půdy.

Přípravek stimuluje zakořeňování, působí pozitivně na průběh fotosyntézy a stimuluje růst rostlin a tím i plodů. Obsažená mořská řasa je kromě hlavních a vedlejších živin i zdrojem všech stopových živin, které jsou obsaženy ve snadno přijatelné formě pro rostliny.

171 Kč s DPH

Dusíkaté vápno je víceúčelové, pozvolně působící granulované hnojivo, které dodává do půdy zejména dusík.

Rozkládá se beze zbytku a nezanechává v rostlinách žádné škodlivé látky.

Hnojivo je určeno především k dezinfekci půdy před výsadbou a je vhodné k pěstování zeleniny, ovocných stromů, bobulovin, jahod, brambor, a dále pro obnovu trávníku a k urychlení zrání kompostů.

Likviduje původce houbových chorob, hubí a odpuzuje živočišné škůdce v půdě – slimáky, háďátka, plže, ponravy a jiné. 

Vhodné pro BIO pěstování.

236 Kč s DPH

Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.

Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť

Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.

Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.

Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.). 

4 produkty ve stejné kategorii
99 Kč s DPH

Chilli paprička Habanero White je křížencem klasického Habanera a divoce rostoucími druhy Jižní Ameriky. Z toho důvodu se někdy také nazývá peruánským habanerem.

Rostlina je menšího vzrůstu, přibližně 50–70 cm vysoká. Vyznačuje se vysokým výnosem. Plodí drobné, smetanově bílé papričky, o velikosti do 3,5 cm. Vzhledem k velkému počtu plodů se doporučuje počítat u této rostliny s vyvazováním přetížených větví, často i na více místech.

Odrůda se řadí mezi velmi pálivé odrůdy. SHU je 325 000 jednotek.

Papričky mají silně ovocnou příchuť, hodí se proto nejvíce do sals, teplých omáček či do salátů.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

99 Kč s DPH

Chilli Mustard Habanero pochází z Mexika. Rostlina je poměrně nenáročná a výnosná.

Dorůstá výšky až 100 cm a plodí vrásčité lusky, 3–5 cm dlouhé, které dozrávají do žluté barvy.

Tato odrůda patří mezi nejpálivější na světě. SHU může dosáhnout až 500 000 jednotek.

Je vhodná pro ty, kteří milují extrémně pálivé papričky, ale zároveň si chtějí vychutnat šťavnaté plody s exotickým aroma.

Papriky se díky jejich tropické chuti hodí do každé salsy.

Doba zrání je asi 95–110 dní.

63 Kč s DPH

Odrůda chilli papriček Fatalii byla vyšlechtěna ve střední a jižní Africe z amerického chilli, kde je známá pod názvem Ďáblův jazyk.

Chuť chilli Fatalii je ovocná, citrusová, šťavnatá a také velmi pálivá, srovnatelná s chilli Habanero. Papričky jsou tenkostěnné, proto se hodí také k sušení.

Plody velikosti kolem 5 cm dozrávají od světle zelené do žlutě oranžové barvy. Odrůda je při dodržení správných pěstebních podmínek velice výnosná.

Tento druh chilli řadíme mezi velmi pálivé, SHU je přibližně 130 000–315 000.

75 Kč s DPH

Další zajímavá odrůda ze skupiny Habanero, tentokráte s čokoládově hnědými plody. Výška rostliny se pohybuje od 40 do 80 cm, vše záleží na podmínkách, ve kterých je rostlina pěstována.

Plody jsou kulovité nebo lehce protáhlé, nepravidelného tvaru. Jejich velikost je 3–6 cm.

Jedná se o pálivější odrůdu, o síle 450 000 jednotek SHU. Je proto potřeba ji do pokrmů dávkovat s patřičnou opatrností.

Papriky jsou vhodné na vaření nebo k sušení či nakládání.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se