Kategorie
-
Okrasné rostlinyrůže
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
- Jarní cibulovinyBegónie, jiřinky, gladioly a další!
- Sazenice
-
Zelenina a ovoceSezóna pěstování zeleniny je tady!
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
- BIO kvalita
-
Rajčata
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
- Chilli papričky
-
Travní směsi a loukyOkrasné i zátěžové
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
- Léčivky a bylinky
-
Exotické rostliny
Vybírejte z více jak 160 druhů
- Masožravé rostliny
-
Stromy a keře
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
- Klíčky a microgreens
- Substráty, hnojiva a stimulátory
- Ochrana nejen rostlin
- Pomůcky k pěstováníZvýhodněné pěstební sady
- Dárkové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
-
-
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
-
-
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
-
-
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
-
-
Vybírejte z více jak 160 druhů
-
-
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
-
-
-
-
-
Křín Powellii růžový - Crinum Powellii rosea -...
Denivka Longsfield Red Baron - Hemerocallis -...
Bazalka pravá balkónová - Ocimum basilicum -...
Chilli Tabasco - Capsicum frutescens - semena chilli - 7 ks
Jedná se o okrasnou chilli papričku, původem z Mexika. Je proslulá zejména svým využitím při výrobě stejnojmenného dochucovadla pokrmů, omáčky Tabasco.
Rostliny jsou vysoké okolo 40 cm a lze je pěstovat i ve větším květináči. Plody jsou 2–4 cm dlouhé. Dozrávají přes žlutozelenou barvu až do jasně červené.
Odrůda se řadí mezi středně pálivé. SHU je 30 000–50 000 jednotek. Papričky se využívají do polévek, omáček, k nakládání i sušení.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
S předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám.
Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.
S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.
Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.
Parametry
- Výška
- 20 - 40 cm
- Výsev / výsadba
- Březen
Únor
- Ranost odrůdy
- Poloraná
- Barva plodu
- Červená
- Mrazuvzdornost
- Ne
- Pálivost
- Středně pálivé
- BIO kvalita
- Ne
- Pěstování
- Doma
Venku
- Odrůda
- Nehybridní
- Stanoviště
- Slunečné
- Sklizeň
- Srpen
Září
Červenec
Říjen
Univerzální rukavice ECO FEX umožňují díky svému provedení široké využití. Ochraňují jak při práci na zahradě, tak ve skladu nebo při montáži.
Rukavice jsou dostupné ve velikosti 9.
Přípravek Substral Careo účinně působí proti savým a žravým škůdcům. Jedná se o dlouhodobě účinný insekticid.
Můžete jej aplikovat jak venku, tak i ve skleníku či v zimní zahradě.
Aktivní látky jsou vstřebávány rostlinou a působí i na nových přírůstcích.
Přípravek je určený pro maximální rozvoj kořenového systému vašich rostlin. Je založen na přírodní bázi.
Podporuje tvorbu kořenů a stimuluje jejich růst.
Obsahuje huminové látky, které ovlivňují metabolismus rostlin, dále pak extrakt z mořské řasy pro vyšší odolnost rostlin vůči stresu.
Je vhodný pro zeleninu, okrasné rostliny, dřeviny, ovocné stromy, trávníky či drobné ovoce.
Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.
Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť.
Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.
Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.
Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.).
Parapetní miniskleník je složený z dna a čirého víka. Skleník je vhodný pro předpěstování sazenic, řízkování rostlin apod.
Miniskleník má kompaktní rozměry 44 x 15 x 10 cm.
Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.
Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Jedná se o vícesložkové, snadno rozpustné hnojivo, s jedinečným složením živin, které zaručuje vysoké výnosy chutné a voňavé zeleniny.
Díky obsahu draslíku podporuje správnou tvorbu plodů a jejich zrání.
Dusík naopak přispívá k zajištění optimálního růstu a vývoje zeleniny bez hromadění dusičnanů.
Chilli Kajenský pepř má svůj původ v Jižní Americe. Dnes patří k velmi oblíbeným dochucovadlům po celém světě. Rostlina není nijak vysoká, měří mezi 30–50 cm, takže se dobře hodí pro pěstování ve velkých květináčích. Plodí asi 10 cm dlouhé lusky citrónově žluté barvy.
Patří ke středně pálivým druhům. SHU je 30 000–50 000 jednotek. Využívá se k dochucování pokrmů, zvláště omáček. Slupka plodu je velmi pevná, takže při správném skladování vydrží papričky dlouho čerstvé.
Kromě své pikantní chuti je kajenský pepř oblíbený také pro své blahodárné účinky na lidské zdraví. Podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje při bolestivých stavech.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Chilli lemon drop řadíme díky SHU 15 000–30 000 jednotek mezi středně pálivé odrůdy.
Pochází z Peru a je známá jako Hot Lemon nebo Kellu Uchu.
Rostlina dorůstá 80 cm a plodí jasně žluté asi 7 cm dlouhé štíhlé papričky, které chutí i vůní připomínají citron.
Plody mají široké kulinářské využití, lze je sušit, vařit nebo použít jako čerstvou dekoraci. Vzhledem k vysokým nárokům na teplotu doporučujeme pěstování v interiéru.
Chilli Serrano Tampiqueno je odrůda chilli pocházející z Mexika, která dosahuje výšky 60–100 cm. Plodí 2–5 cm dlouhé plody, které postupně dozrávají od světle zelené barvy do jasně červené.
Jedná se o středně pálivou odrůdu. SHU je 5 000–20 000 jednotek. Papričky jsou vhodné na přípravu salátů, sals nebo k nakládání, sušení apod.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Chilli s názvem Krishna Jolokia pochází z Indie a své jméno má odvozené od barvy svých plodů, neboť slovo Krishna znamená černý. Podlouhlé chilli papričky dozrávají přes jasně červenou barvu až do temně fialové nebo černé.
Chilli Krishna Jolokia má jedinečnou chuť a střední pálivost s SHU 30 000 jednotek. Je vhodné k sušení či do omáček.
Výška rostliny může být až 100 cm.
Doba zrání je přibližně 90–100 dní.