×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Leknín červený - Nymphaea caerulea - semena leknínu - 5 ks

×

Leknín červený je krásná vodní rostlina, která by neměla chybět na žádném jezírku. Leknín kvete od května až do řijna červenou barvou.

Svým vzhledem jsou lekníny velice podobné lotusům, na rozdíl od nich je lze ale v našich podmínkách snadno vypěstovat. 

Číst víceShow less
71 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1003406
Přidat k oblíbeným
Popis

Semínka se vysévají přímo po posledních mrazech na povrch substrátu, přičemž se jen mírně zahrnou zeminou. Klíčí přibližně 4 týdny. Po nasazení prvních listů je můžete přemístit do mělké vody.

Leknínům se bude dařit ve stojatých či mírně tekoucích vodách na slunečném místě. Teplota vody by měla být co nejvíce stabilní. Lekníny se do vody umisťují ve speciálních košících nebo můžete využít jakoukoliv perforovanou nádobu. Do ní umístěte substrát pro vodní rostliny. Výměna substrátu se provádí po 4 letech, vždy na jaře.

Na zimu lekníny umístěte do chladné místnosti do nádoby s vodou nebo je nechte přezimovat přímo v jezírku v takové hloubce, kde voda nezamrzá (doporučuje se hloubka okolo 50 cm).

Číst víceShow less
Detaily produktu
1003406

Parametry

Barva květu
Červená
Výsev / výsadba
Květen
Srpen
Září
Červen
Červenec
Pěstování
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
168 Kč s DPH

Hoštická rohovina je čistě přírodní produkt. Jedná se o významný zdroj dusíku, který vyhovuje všem rostlinám, které mají na dusík zvýšené nároky. Obzvlášť vhodná je rohovina ke hnojení vodních rostlin, neboť neškodí vodním živočichům.

Tato forma dusíku zabraňuje hromadění zdraví škodlivých nitrátů v rostlinách a zamezuje znečištění spodních vod toxicky působícími nitráty. 

Přípravek je velmi oblíbený nejen pro své vynikající hnojící účinky, ale také pro svou ekologickou nezávadnost a snadnou aplikaci. 

122 Kč s DPH

Jedná se o univerzální hnojící přípravek, obsahující všechny důležité živiny a prvky, podporující zdravý růst rostlin. Hnojivo je vhodné pro okrasné rostliny, pokojové rostliny, ovoce, zeleninu i balkonové rostliny.

Přípravek napomáhá tvorbě poupat, podporuje násadu a vybarvení květů, množství plodů a jejich vyzrávání. Komplexní výživu zajišťují mikroprvky, které jsou v hnojivu obsaženy. 

Díky rychle a snadno přijatelným živinám nehrozí předávkování rostlin. 

93 Kč s DPH

Jedná se o univerzální hnojící přípravek, obsahující všechny důležité živiny a prvky, podporující zdravý růst rostlin. Hnojivo je vhodné pro okrasné rostliny, pokojové rostliny, ovoce, zeleninu i balkonové rostliny.

Přípravek napomáhá tvorbě poupat, podporuje násadu a vybarvení květů, množství plodů a jejich vyzrávání. Komplexní výživu zajišťují mikroprvky, které jsou v hnojivu obsaženy. 

Díky rychle a snadno přijatelným živinám nehrozí předávkování rostlin. 

121 Kč s DPH

Hnojivo Silva Tabs je zásobní hnojivo určené pro individuální hnojení a přihnojování leknínů a jiných mokřadních rostlin

Jedná se o pomalu rozpustné tabletové hnojivo. Živiny se uvolňují po dobu 8 měsíců. Kořenový systém efektivné využije veškeré živiny hnojené rostliny.

Hnojivo Silva tabs zvyšuje velikost a počet květů leknínů, vyživuje rostliny po dobu jedné vegetační sezóny a potlačuje růst vodních řas v jezírku.

Balení obsahuje 25 tablet.

28 Kč s DPH

Substrát je určený pro pěstování všech druhů vodních a bahenních rostlin, zejména pak leknínů.

Je připraven ze směsi kompostu, speciálních jílů a inertních materiálů (písek, lávová drť apod.). Obsah speciálních jílovitých části zabraňuje vyplavování živin.

Pro základní výživu je substrát obohacen o kvalitní organické hnojivo, které postupně dodává rostlinám základní živiny a stopové prvky, čímž přispívá k jejich zdravému růstu. 

3 produkty ve stejné kategorii
71 Kč s DPH

Leknín fialový je krásná vodní rostlina, která by neměla chybět na žádném jezírku. Svým vzhledem je velice podobná rostlině lotus, výhodou ale je její jednodušší pěstování. V našich podmínkách si lekníny bez problémů vypěstujete na každé zahradě. 

Květy jsou krásně fialovomodré. 

Rostlina byla ve starověkém Egyptě považována za posvátnou a byla součástí mnoha rituálů. 

81 Kč s DPH

Leknín je okrasná vodní trvalka, která se pěstuje nejčastěji jako dekorace jezírek a rybníků. Název těchto jemných rostlin byl odvozen od mýtických nymf.

Druh leknínu žlutého kvete nejčastěji od června do října nádhernými žlutými květy. Ke kvetení potřebují lekníny obecně dostatek slunečního světla.

Leknín není jen krásný, ale také užitečný. Vytváří na vodní hladině stín, díky kterému se eliminuje růst řas v rybnících a jezerech.

Všechny rostliny z čeledi Nymphaea jsou díky obsahu alkaloidu nupharinu jedovaté!

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se