×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Dlužicha Palace Purple - Heuchera - semena dlužichy - 20 ks

×

Dlužicha je vytrvalá rostlina původem z Ameriky. Na první pohled zaujme svými nápadnými listy, které zůstávají na rostlině v plných barvách přes celý rok.

Kultivar Palace Purple zdobí bronzovofialové listy, které jsou na spodní straně zbarveny do červena. Listy rostou v hustých trsech a výborně zakrývají půdu. Jsou vykrajované, lesklé, s méně výraznou žilnatinou.

Kvete od května do července drobnými bílými květy na stoncích o délce 25–51 cm.

Jedná se o oblíbenou půdokryvnou rostlinu, která je vhodná do trvalkových záhonů, jako podrost pod stromy a keře, ale také do větších nádob.

Číst víceShow less
54 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1002401
Přidat k oblíbeným
Popis

Semena vyséváme v průběhu jarních měsíců do minipařeniště nebo skleníku a to na povrch humózní půdy, kam semínka jemně zatlačíme. Klíčení trvá asi 1 týden při pokojové teplotě 18–20 °C.

V polovině května lze vzrostlé sazenice přesadit na venkovní stanoviště, které volíme nejlépe polostinné, ale je možné dlužichy pěstovat i na jižně orientovaném slunečném záhonku.

Dlužicha vyžaduje pravidelnou zálivku, ale je nutné dát pozor na dlouhodobé přemokření

Po zimě je nutné odstranit odumřelé nebo poškozené listy.

Po 3–4 letech rostliny omlazujeme přesazením, jinak mají tendenci dřevnatět.

Rostlina je mrazuvzdorná.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1002401

Parametry

Výška
20 - 40 cm
Doba květu
Srpen
Září
Červenec
Barva květu
Bílá
Výsev / výsadba
Březen
Duben
Mrazuvzdornost
Ano
Vegetační doba
Trvalky
Pěstování
Venku
Stanoviště
Polostinné
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
79 Kč s DPH

Kapalný přírodní produkt je vyrobený z vermikompostu, který výrazně vylepšuje vlastnosti půdy a obohacuje ji o živiny.

Tento druh vermikompostu je určen zejména pro použití při pěstování všech druhů zeleniny a bylinek.

Vyrábí se z trusu žížal, které ho při trávení půdy nasytí užitečnými mikroorganismy, které uvolňují živiny vázané v půdě.

Výrobek zlepšuje vlastnosti půdy, zvyšuje její schopnost zadržovat vodu a omezuje vyluhování živin.

Dále stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.

Při pravidelném použití poskytuje správnou výživu, optimální růst a krásný vzhled rostlin.

148 Kč s DPH

Hnojivo Profík na chilli papričky a papriky je čistě přírodní hnojivo, které je vhodné také pro biopěstování.

Hnojivo je připraveno z rostlinných aminokyselin, vinázy, mořských řas a jemně mletého přírodního fosfátu. Přirozenou součástí použitých surovin jsou organické látky a stopové prvky, které obohacují půdu, aktivují půdní mikroflóru a zlepšují biologickou aktivitu půdy.

Přípravek stimuluje zakořeňování, působí pozitivně na průběh fotosyntézy a stimuluje růst rostlin a tím i plodů. Obsažená mořská řasa je kromě hlavních a vedlejších živin i zdrojem všech stopových živin, které jsou obsaženy ve snadno přijatelné formě pro rostliny.

236 Kč s DPH

Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.

Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť

Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.

Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.

Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.). 

612 Kč s DPH

Přípravek je určený pro vytvoření symbiózy mezi kořeny rostlin a půdními houbami. Mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin a jejich efektivnější přísun rostlinám. 

Rostliny mají lepší a vyrovnaný růst, bohatší kořenový systém, více tvoří květy a plody. Mají také vyšší odolnost proti abiotickým vlivům. 

Přípravek je vhodný pro rajčata, papriky a další plodovou zeleninu (okurky, dýně, melouny, lilky, mochyně). Také je vhodný pro fazole a hrách. 

Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité rostliny (špenát, řepa atd.). 

184 Kč s DPH

Kristalon je dvousložkové hnojivo, které je rozpustné ve vodě a je určeno pro všechny druhy rajčat a paprik

Přípravek obsahuje všechny potřebné prvky (dusík, fosfor, draslík atd.) pro správný vývoj rostlin. Díky aktivnímu vápníku je předcházeno černání rajčat a hnilobě špiček paprik. 

Balení obsahuje dva druhy sáčků. Modrý sáček obsahuje vápník a dusík, který zabraňuje fyziologickým poruchám růstu a podpoří nárůst velkých plodů. 

V průhledném sáčku je krystalické hnojivo se zvýšeným obsahem draslíku, fosforu a hořčíku, které podpoří růst rostliny, násadu květů a chuť plodů. 

143 Kč s DPH

Jedná se o organominerální hnojivo, určené ke hnojení rajčat, paprik a okurek. Obsahuje drcenou rohovinu, která je zvláště ceněna pro obsah organicky vázaného dusíku. Ten se postupně uvolňuje, takže je rostlinami využit po delší vegetační období. 

Přípravek obsahuje všechny potřebné živiny, které rostliny potřebují k nezbytnému harmonickému vývoji a zdravému růstu.  

2 produkty ve stejné kategorii
56 Kč s DPH

Dlužicha je vytrvalá rostlina původem z Ameriky. Na první pohled zaujme svými nápadnými listy, které zůstávají na rostlině v plných barvách přes celý rok.

Kultivar Coral Forest zdobí tmavě zelené listy, které rostou v hustých trsech a výborně zakrývají půdu. Listy jsou vykrajované, lesklé, s méně výraznou žilnatinou.

Kvete od května do července zářivými, korálově červenými květy na stoncích o délce 20–45 cm.

Jedná se o oblíbenou půdokryvnou rostlinu, která je vhodná do trvalkových záhonů, jako podrost pod stromy a keře, ale také do větších nádob.

50 Kč s DPH

Dlužicha je vytrvalá rostlina původem z Ameriky. Na první pohled zaujme svými nápadnými listy, které zůstávají na rostlině v plných barvách přes celou zimu.

Kultivar Melting Fire zdobí lesklé purpurově červené listy, které se postupem sezóny zbarvují do vínova. Listy jsou vykrajované, lesklé, s méně výraznou žilnatinou.

Listy jsou zajímavým kontrastem k drobným, smetanově bílým květům, které se na rostlině objevují od července do září.

Jedná se o oblíbenou půdopokryvnou rostlinu s kompaktním růstem, která dorůstá výšky kolem 20 cm, v květu až 46 cm.

Dlužicha se hodí k pěstování nejen v záhonech a skalkách, ale můžete ji vysadit také do truhlíků či jiných pěstebních nádob.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se