
Nerine Bowdenova - Nerine bowdenii - hlízy...

Duhovice směs barev - Ixias - hlízy duhovice -...

Majoránka zahradní pochází ze Středomoří a Přední Asie a byla oblíbenou bylinkou již ve Starověkém Egyptě. Pěstuje se pro svou nať, která je sklízena na začátku kvetení rostliny a využívá se v naší kuchyni k dochucování polévek, masitých pokrmů a salátů.
Majoránka zahradní se využívá v čerstvé i sušené podobě.
Čaj z majoránky podporuje trávení, pomáhá při nachlazení a bolestech hlavy.
Majoránka je v našich podmínkách pěstována jako letnička. Semena lze vysévat v průběhu března do skleníku. Výsev provádějte na povrch substrátu. Ideální teplota pro klíčení je 20 až 22 °C, doba klíčení je přibližně 1 týden. Vypěstované sazeničky můžete v průběhu května přesadit ven do sponu 15 x 25 cm.
Rostlina vyžaduje slunečné stanoviště, chráněné před větrem. Půda musí být lehká, zásaditá a výživná. Před výsadbou můžete půdu prohnojit organickým hnojivem. Nezapomínejte na pravidelnou zálivku, vytrhávání plevele a kypření půdy.
Sklizeň lze provádět 2–3x během sezóny. Rostliny se sestřihávají 5 cm nad zemí a pak znovu obráží. Usušené listy lze uchovávat v uzavřené nádobě po dobu jednoho roku.
Využití a více informací o Majoránce zahradní naleznete na stránkách bylinkopedie.cz
Parametry
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se