Kategorie
-
Okrasné rostlinyrůže
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
- Jarní cibulovinyBegónie, jiřinky, gladioly a další!
- Sazenice
-
Zelenina a ovoceSezóna pěstování zeleniny je tady!
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
- BIO kvalita
-
Rajčata
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
- Chilli papričky
-
Travní směsi a loukyOkrasné i zátěžové
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
- Léčivky a bylinky
-
Exotické rostliny
Vybírejte z více jak 160 druhů
- Masožravé rostliny
-
Stromy a keře
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
- Klíčky a microgreens
- Substráty, hnojiva a stimulátory
- Ochrana nejen rostlin
- Pomůcky k pěstováníZvýhodněné pěstební sady
- Dárkové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
-
-
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
-
-
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
-
-
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
-
-
Vybírejte z více jak 160 druhů
-
-
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
-
-
-
-
-
Pavoučí lilie - Lycoris aurea - cibule lilie -...
Křín Powellii růžový - Crinum Powellii rosea -...
Denivka Longsfield Red Baron - Hemerocallis -...
Paprika rajčatová Szuszanna - Capsicum annuum - semena papriky - 7 ks
Rajčatová paprika Szuszanna, pocházejicí z Maďarska, vytváří velké plody o hmotnosti až 100 g. Svým vzhledem připomínají rajčata.
Chuť je velice jemná, sladká, aromatická. Plody se hodí k přímé konzumaci nebo i ke konzervaci.
Tuto kompaktní rostlinu lze pěstovat v květináči na balkónech.
Papriky jsou teplomilné rostliny a v našich podmínkách se jim nejlépe daří ve vinařských oblastech. Na ostatních místech je lepší využít pro pěstování skleník či fóliovník.
S předpěstováním semen začínáme již v únoru. Semínka sázíme do lehkého substrátu, který by měl být vždy propařený. Hloubka výsevu je přibližně 0,3–0,5 cm. Pokud chceme klíčení urychlit, je možné nechat osivo 24 hodin před výsevem máčet. Důležité je dbát při klíčení na dostatek světla a tepla. Papriky potřebují teplotu okolo 28 °C, přičemž nesmí být nižší než 22 °C. Vhodným místem pro pěstování však nejsou radiátory a okenní parapety. Nejlepšího výsledku dosáhnete v pařníku. Doba klíčení je zpravidla 1–2 týdny.
Rostliny přesazujeme do venkovního záhonu v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky, tj. přibližně v druhé polovině května. Stanoviště musí být chráněné před větrem a slunečné. Papriky jsou náročné na organickou hmotu a živiny, je proto vhodné do připravené zeminy přimíchat hnůj, ideálně kravský. Rostlinám dopřejte dostatečnou zálivku, ale ne přílišné přemokření. V případě potřeby půdu přihnojujte, např. Kristalonem pro rajčata a papriky, Tyčinkovým hnojivem pro papriky nebo univerzálním hnojivem.
Papriky lze skladovat přibližně 2 týdny při teplotě 12–14 °C.
Parametry
- Výsev / výsadba
- Únor
- Ranost odrůdy
- Poloraná
- Barva plodu
- Červená
- Mrazuvzdornost
- Ne
- BIO kvalita
- Ne
- Odrůda
- Nehybridní
- Stanoviště
- Slunečné
- Sklizeň
- Srpen
Září
Červenec
Říjen
Kapalný přírodní produkt je vyrobený z vermikompostu, který výrazně vylepšuje vlastnosti půdy a obohacuje ji o živiny.
Tento druh vermikompostu je určen zejména pro použití při pěstování všech druhů zeleniny a bylinek.
Vyrábí se z trusu žížal, které ho při trávení půdy nasytí užitečnými mikroorganismy, které uvolňují živiny vázané v půdě.
Výrobek zlepšuje vlastnosti půdy, zvyšuje její schopnost zadržovat vodu a omezuje vyluhování živin.
Dále stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.
Při pravidelném použití poskytuje správnou výživu, optimální růst a krásný vzhled rostlin.
Hnojivo Profík na chilli papričky a papriky je čistě přírodní hnojivo, které je vhodné také pro biopěstování.
Hnojivo je připraveno z rostlinných aminokyselin, vinázy, mořských řas a jemně mletého přírodního fosfátu. Přirozenou součástí použitých surovin jsou organické látky a stopové prvky, které obohacují půdu, aktivují půdní mikroflóru a zlepšují biologickou aktivitu půdy.
Přípravek stimuluje zakořeňování, působí pozitivně na průběh fotosyntézy a stimuluje růst rostlin a tím i plodů. Obsažená mořská řasa je kromě hlavních a vedlejších živin i zdrojem všech stopových živin, které jsou obsaženy ve snadno přijatelné formě pro rostliny.
Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.
Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť.
Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.
Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.
Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.).
Přípravek je určený pro vytvoření symbiózy mezi kořeny rostlin a půdními houbami. Mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin a jejich efektivnější přísun rostlinám.
Rostliny mají lepší a vyrovnaný růst, bohatší kořenový systém, více tvoří květy a plody. Mají také vyšší odolnost proti abiotickým vlivům.
Přípravek je vhodný pro rajčata, papriky a další plodovou zeleninu (okurky, dýně, melouny, lilky, mochyně). Také je vhodný pro fazole a hrách.
Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité rostliny (špenát, řepa atd.).
Kristalon je dvousložkové hnojivo, které je rozpustné ve vodě a je určeno pro všechny druhy rajčat a paprik.
Přípravek obsahuje všechny potřebné prvky (dusík, fosfor, draslík atd.) pro správný vývoj rostlin. Díky aktivnímu vápníku je předcházeno černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků. Modrý sáček obsahuje vápník a dusík, který zabraňuje fyziologickým poruchám růstu a podpoří nárůst velkých plodů.
V průhledném sáčku je krystalické hnojivo se zvýšeným obsahem draslíku, fosforu a hořčíku, které podpoří růst rostliny, násadu květů a chuť plodů.
Jedná se o přírodní hnojivo obohacené o guáno, které pochází z trusu mořských ptáků žijících na pobřeží Jižní Ameriky. Přípravek je vhodný pro hnojení rostlin rajčat a paprik.
Přípravek dodává rostlinám nejen potřebné živiny, ale také aktivuje půdní mikroflóru.
Dá se použít jako zálivka, ale i jako postřik na listy.
Jedná se o organominerální hnojivo, určené ke hnojení rajčat, paprik a okurek. Obsahuje drcenou rohovinu, která je zvláště ceněna pro obsah organicky vázaného dusíku. Ten se postupně uvolňuje, takže je rostlinami využit po delší vegetační období.
Přípravek obsahuje všechny potřebné živiny, které rostliny potřebují k nezbytnému harmonickému vývoji a zdravému růstu.
Paprika Garnet F1 je hybridní poloraná odrůda, která je vhodná zejména pro pěstování ve skleníku či fóliovém krytu. Vyznačuje se většími plody, o hmotnosti přibližně 200 g. Ty mají kvadratický tvar, tlustou stěnu a dozrávají do žluté barvy.
Papriky Garnet se výborně hodí na vaření, k plnění, grilování apod.
Díky vysokému obsahu vitamínu C jsou velmi oblíbenou zeleninou.
Paprika Ingrid je polopozdní odrůda vhodná pro pěstování ve fóliovníku nebo ve skleníku. Plodí zaoblené, lesklé plody, které dozrávají do tmavě fialové nebo fialovohnědé barvy. Někdy se jí říká také čokoládová paprika. Plody váží okolo 200 g.
Lusky jsou sladké, šťavnaté, s masitou dužinou. Výborně se hodí k přímé konzumaci, jako dekorace do salátů nebo na vaření.
Paprika Ornela je poloraný druh kapie, určený k pěstování ve skleníku nebo v teplejších oblastech i na venkovním záhoně.
Plody jsou dlouhé, zašpičatělé a dozrávají do oranžové barvy. Hmotnost plodů je asi 140 g.
Dužina je sladká a velice šťavnatá. Plody se hodí k přímé konzumaci nebo ke konzervaci.
Celková výška rostliny je 60–80 cm.
Paprika Red Cherry je původem z Maďarska. Jedná se o kompaktní, hustý keř, s výškou okolo 60 cm. Svůj název získal díky kulatým drobným plodům, které dorůstají velikosti 3–4 cm v průměru a připomínají cherry rajčátka. Dozrávají do sytě červené barvy.
Jedná se o sladkou odrůdu. Papričky se nejčastěji konzumují plněné sýrem nebo nakládané v oleji. Hodí se ale i k přímé konzumaci nebo jako ozdoba pokrmů.
Doba zrání je kratší, okolo 75 dní.