Kategorie
-
Okrasné rostlinyrůže
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
- Jarní cibulovinyBegónie, jiřinky, gladioly a další!
- Sazenice
-
Zelenina a ovoceSezóna pěstování zeleniny je tady!
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
- BIO kvalita
-
Rajčata
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
- Chilli papričky
-
Travní směsi a loukyOkrasné i zátěžové
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
- Léčivky a bylinky
-
Exotické rostliny
Vybírejte z více jak 160 druhů
- Masožravé rostliny
-
Stromy a keře
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
- Klíčky a microgreens
- Substráty, hnojiva a stimulátory
- Ochrana nejen rostlin
- Pomůcky k pěstováníZvýhodněné pěstební sady
- Dárkové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
-
-
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
-
-
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
-
-
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
-
-
Vybírejte z více jak 160 druhů
-
-
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
-
-
-
-
-
Pavoučí lilie - Lycoris aurea - cibule lilie -...
Křín Powellii růžový - Crinum Powellii rosea -...
Denivka Longsfield Red Baron - Hemerocallis -...
Chilli Trinidad Scorpion Butch - Capsicum chinense - semena chilli - 5 ks
Chilli Trinidad Scoprion Butch se řadí mezi jedny z nejpálivějších papriček na světě. Svou pálivostí ho předčí pouze Trinidad Scorpion Moruga a Carolina Reaper.
Rostlina dosahuje výšky až 120 cm a je velmi výnosná. Nejlepších výsledků dosáhnete při pěstování ve skleníku. Plody mají tenkou stěnu, nepravidelný tvar a barevně dozrávají přes zelenou, žlutou až do světle červené barvy.
Chuť papriček je velmi výrazná a aromatická. SHU je 1 463 700 jednotek. Pálivost postupně zesiluje, proto je potřeba při konzumaci postupovat s maximální opatrností.
Papričky se hodí k tepelnému zpracování i k sušení.
Doba zrání je okolo 120 dní.
S předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám.
Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.
S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.
Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.
Parametry
- Výška
- 120 a více
- Výsev / výsadba
- Březen
Únor
- Ranost odrůdy
- Pozdní
- Barva plodu
- Červená
- Mrazuvzdornost
- Ne
- Pálivost
- Extra pálivé
- BIO kvalita
- Ne
- Pěstování
- Doma
Venku
- Odrůda
- Nehybridní
- Stanoviště
- Slunečné
- Sklizeň
- Srpen
Září
Říjen
Nabízíme dětské pracovní rukavice Stocker v modré barvě.
Rukavice mají veselý dětský potisk. Na dlaňové straně mají PVC terčíky pro jednodušší úchop nářadí.
AgroBio Plodová zelenina je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z přesličky a kopřivy, z kterých využívá všech jejich známých účinků. Je vhodný pro ekologické pěstování.
Zvyšuje odolnost plodové zeleniny, podporuje správný růst plodů a zaručuje obranyschopnost rajčat, paprik nebo okurek.
Postřik je výborný také proti abiotickému stresu (kroupy, sucho nebo prudké deště). Aplikace před výskytem chorob nebo škůdců.
Po jeho použití je možné plody ihned konzumovat, nemá tedy ochrannou lhůtu.
Kapalný přírodní produkt je vyrobený z vermikompostu, zlepšuje vlastnosti půdy a obohacuje půdu o živiny.
Je určený pro použití při pěstování všech druhů okrasných rostlin a zeleniny.
Vyrábí se z trusu žížal, které ho při trávení půdy nasytí užitečnými mikroorganismy, které uvolňují živiny vázané v půdě.
Výrobek zlepšuje vlastnosti půdy, zvyšuje její schopnost zadržovat vodu a omezuje vyluhování živin.
Dále stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.
Při pravidelném použití poskytuje správnou výživu, optimální růst a krásný vzhled rostlin.
Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.
Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť.
Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.
Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.
Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.).
Jedná se o speciální hnojivo se železem, které je určené pro rostliny, které mají zvýšený nárok na tento prvek nebo trpí jeho nedostatkem.
Nedostatek železa se projevuje chlorózou (blednutím a žloutnutím listů), především u rostlin pěstovaných na vápenitých půdách.
Díky vyšší hodnotě pH je hnojivo rostlinami dobře přijímáno a využito.
Velmi vhodné je využití tohoto přípravku na růže, petúnie, hortenzie, magnólie, citrusy, rajčata, papriky, okurky, jahody, rybíz, ostružiny, maliny a jabloně.
Přípravek je určený pro vytvoření symbiózy mezi kořeny rostlin a půdními houbami. Mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin a jejich efektivnější přísun rostlinám.
Rostliny mají lepší a vyrovnaný růst, bohatší kořenový systém, více tvoří květy a plody. Mají také vyšší odolnost proti abiotickým vlivům.
Přípravek je vhodný pro rajčata, papriky a další plodovou zeleninu (okurky, dýně, melouny, lilky, mochyně). Také je vhodný pro fazole a hrách.
Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité rostliny (špenát, řepa atd.).
Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.
Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Jedná se o vícesložkové, snadno rozpustné hnojivo, s jedinečným složením živin, které zaručuje vysoké výnosy chutné a voňavé zeleniny.
Díky obsahu draslíku podporuje správnou tvorbu plodů a jejich zrání.
Dusík naopak přispívá k zajištění optimálního růstu a vývoje zeleniny bez hromadění dusičnanů.
Chilli paprička Thai Hot Bird's Eye je známá svou vysokou pálivostí a je široce využívána v tradičních receptech thajské a indické kuchyně.
Tato odrůda se vyznačuje kompaktním vzrůstem. Na rostlinách dozrávají atraktivní vzpřímené hrozny ostrých, intenzivně aromatizovaných plodů.
Tyto štíhlé chilli papričky, dosahující délky přibližně 7,5 cm, jsou ideální pro dodání autentické chuti asijským polévkám, omáčkám, smaženým pokrmům, salátům a kari.
S hodnotou na Scovilleho stupnici pálivosti (SHU) mezi 100 000 a 225 000, patří Thai Hot Bird's Eye mezi opravdu výrazné a pálivé odrůdy, což z ní činí vynikající volbu pro milovníky ostrých chutí hledající pravou esenci asijské kuchyně.
Odrůda Carolina Reaper patří mezi velmi teplomilné chilli, takže nejlepší podmínky bude mít při pěstování ve skleníku nebo doma. Rostlina dorůstá výšky až 160 cm a vyznačuje se velmi bujným růstem. Lze ji ale zastřihávat.
Plodí 4–5 cm dlouhé lusky, které se vyznačují nepravidelným tvarem. Dozrávají do hnědé barvy. Plody rostou po 2–3 kusech vedle sebe a při dobrým podmínkách jich sklidíte opravdu mnoho.
Chilli Carolina Reaper chocolate se řadí, stejně jako její červená odrůda, mezi extrémně pálivé chilli. Proto je nutná při manipulaci s papričkami a jejich konzumaci velká opatrnost.
SHU je 1 600 000 jednotek, takže k dochucení pokrmů stačí opravdu nepatrné množství. Plody jsou velmi aromatické a hodí se zejména k sušení.
Doba zrání je delší, přibližně 120 dní.
Apocalypse Red Chilli je odrůda chilli papriček pocházející z Itálie, která svým unikátním vzhledem evokuje kombinaci tří extrémně pálivých druhů: Ghost Pepper, Trinidad Moruga Scorpion a Carolina Reaper.
I když zatím nebyly oficiálně stanoveny Scovilleho jednotky pro tuto konkrétní odrůdu, její pálivost by mohla být srovnatelná s Carolina Reaper, jenž dosahuje průměrných hodnot mezi 1,4–2,2 milionu SHU.
Plody Apocalypse Red Chilli zrají do sytě červené barvy a vyznačují se širokou škálou tvarů, od klasických po bizarně zkroucené.
Charakteristickým rysem této odrůdy je její ovocná chuť, která je doplněna intenzivní a dlouhotrvající pálivostí.
Odrůda chilli papriček rodu Chinense, která dosahuje výšky až 100 cm, i více. Jedná se o rostlinu velkého a bujného vzrůstu, takže se hodí spíše pro pěstování ve skleníku.
Plody jsou sytě žluté barvy, s nerovným povrchem, podle kterého si vysloužila odrůda svůj název. Velikostně dosahují délky 4–5 cm.
Chilli 7 pod je extrémně pálivé. SHU (jednotky pálivosti) je 1 400 000.
Papričky se využívají ke kořenění omáček, masa či k nakládání.
Doba zrání je přibližně 100 dní.