×

Kategorie

Rebarbora - sazenice

Rebarbora, známá také jako reveň, je rostlina, která je často používána v kuchyni pro své jedlé stonky.

výraznou kyselou chuť, která ji činí oblíbenou přísadou do koláčů, kompotů, džemů a dokonce i některých slaných jídel.

Rebarbora se sklízí obvykle na jaře a v časném létě. Její stonky mohou být červené, růžové, zelené nebo kombinací těchto barev, závisle na odrůdě.

Listy reveně jsou jedovaté kvůli vysokému obsahu kyseliny šťavelové a proto se nekonzumují.

Pěstování rebarbory není příliš náročné, preferuje mírné klima a dostatečně vlhkou, ale dobře odvodněnou půdu.

Po zasazení rostlina obvykle potřebuje několik let, než začne produkovat úrodu.

Číst víceShow less

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se